КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 41
ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 18 ДЕКЕМВРИ
 2019 г. 


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАТ: Гергана Мутафова, Иван Гешев
/На заседанието присъства Николай Найденов – и.д. главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13, 37 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

I. Включва в дневния ред следните допълнителни точки:
20. Проект на решение относно поправки в решение по Протокол № 39/11.12.2019 г., т. 28 на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
Внася: Комисия „Съдебна администрация”
21. Проект на решение относно указание към административните ръководители на районните прокуратури, включени във втория етап на оптимизиране на структурата на районните прокуратури, във връзка с решение на Пленума на ВСС по Протокол № 20/29.07.2019 г., т. 2.
Внася: Комисия „Съдебна администрация”
22. Проект на решение по молбата на Райна Петкова Бачева за възстановяване на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура –Благоевград.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение по молбата на Стефка Русчева Панайотова за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение по предложението на главния прокурор за поощряване на Мария Петкова Шишкова - заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Проект на решение за допълване на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/13.11.2019 г., т. 7.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
26. Проект на решение за периодично атестиране на Мария Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
27. Проект на решение за предварително атестиране на Нели Михайлова Димова - прокурор в Софийска районна прокуратура (към момента на предложението младши прокурор в Софийска районна прокуратура).
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
28. Проект на решение за предварително атестиране на Николета Александрова Кобурова - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
29. Проект на решение за периодично атестиране на Габриела Антонова Дремсизова - прокурор в Районна прокуратура - Павликени.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
30. Проект на решение за периодично атестиране на Миглена Йорданова Славчева - Петрова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
31. Проект на решение за периодично атестиране на Емилиан Благов Венчев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
32. Проект на решение за извънредно атестиране на Искра Трайкова Билярска - прокурор в Окръжна прокуратура - София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
33. Проект на решение за извънредно атестиране на Нели Георгиева Тодорова - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура и и.д. завеждащ Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
34. Проект на решение по предложението на Цветелина Руменова Стамболова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор в АП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
35. Проект на решение по предложението на Десислава Христова Йотова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
36. Проект на решение за изменение и допълнение на Правилата за измерване на натовареността на прокуратурите и на индивидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател.
Внася: Комисия "Съдебна карта и натовареност на прокурори и следователи“
37. Писмо от прокурорите и служителите в Районна прокуратура – Благоевград, вх. № ВСС-15287/16.12.2019 г., във връзка с решение по Протокол № 38/10.12.2019 г., т. 1 на Прокурорската колегия на ВСС, за сведение.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
38. Заявление от Сотир Стефанов Цацаров за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура.
39. Проект на решение по предложението на главния прокурор за изменение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 39/11.12.2019 г., т. 25.

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

1. ОТНОСНО: Произнасяне по решение на дисциплинарния състав по дисциплинарно дело № 7/2018 г. на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА, че Мария Илиева Макрелова – Чернева – прокурор в РП – Своге, не е извършила дисциплинарни нарушения по чл. 307, ал. 3, т. 3 от Закона за съдебната власт във вр. с чл. 4.4. от Кодекса за етично поведение на българските магистрати.
/В гласуването не участва Йордан Стоев, поради самоотвод/

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

2.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ, предварително атестиране на Славка Бисерова Гемишева - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
2.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Славка Бисерова Гемишева - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
3.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Даниела Петрова Янева - Попова – завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
3.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Даниела Петрова Янева - Попова – завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
4.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Любомир Стоянов Марков - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
4.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Любомир Стоянов Марков - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
5.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Пламен Стоянов Вълчев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик
5.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Пламен Стоянов Вълчев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик.
6.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Мирослав Валериев Каназирев - прокурор в Районна прокуратура - Разлог.
6.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мирослав Валериев Каназирев - прокурор в Районна прокуратура - Разлог.
7.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Станислава Иванова Полетинска – прокурор в Окръжна прокуратура – София.
7.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Станислава Иванова Полетинска – прокурор в Окръжна прокуратура – София.
8.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Георги Гешев Гешев - прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив.
8.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Георги Гешев Гешев - прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Красимир Георгиев Дерменджийски - прокурор в Окръжна прокуратура – София.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Красимир Георгиев Дерменджийски - прокурор в Окръжна прокуратура – София.
10.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Снежана Стефанова Стефанова - Торбова - прокурор в Окръжна прокуратура - София.
10.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Снежана Стефанова Стефанова - Торбова - прокурор в Окръжна прокуратура - София.
11. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Методи Ангелов Маринов - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Бяла Слатина, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
12. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Зоя Милтиядова Милтиядова - Инджова - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
13. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Галина Ненкова Георгиева - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
14. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Петя Александрова Костадинова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
15. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Нанка Тодорова Рачева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
16. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Славчо Иванов Иванов - прокурор в Районна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Валерия Димитрова Никифорова - Димитрова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

18. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за трансформиране на 0,5 /половин/ щ.бр. за длъжност „чистач“ в 0,5 /половин/ щ.бр. за длъжност „старши специалист“ в служба „Защита на класифицирана информация“ в Окръжна прокуратура - Ловеч

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ДАВА СЪГЛАСИЕ за трансформиране на 0,5 /половин/ щ.бр. за длъжност „чистач“ в 0,5 /половин/ щ.бр. за длъжност „старши специалист“ в служба „Защита на класифицирана информация“ в Окръжна прокуратура - Ловеч.
МОТИВИ: Със заповед на главния прокурор ОП-Ловеч и районните прокуратури от района на окръжната прокуратура са определени като самостоятелна организационна единица по смисъла на §1, т.3 от Допълнителните разпоредби на ЗЗКИ, в рамките на която е изградена и функционира регистратура за класифицирана информация.
Съгласно чл. 60, ал. 1 от Правилника за прилагане на ЗЗКИ, дейността на регистратурата се ръководи от завеждащ-регистратура, пряко подчинен на служителя по сигурността на информацията. Когато в регистратурата има само един щатен служител, ръководителят на организационната единица със заповед определя и друг служител /заместник на завеждащия РКИ/, който е необходимо да отговаря на условията за работа в регистратурата.
В служба „Защита на класифицираната информация“ са утвърдени общо 2,5 щ.бр. - 1 щ.бр. служител по сигурността на информацията и 1,5 щ.бр. старши специалист. С оглед спецификата на работата и оптимизиране дейността за служба ЗКИ е необходима цяла щ.бр. старши специалист-ЗКИ, която може да бъде осигурена чрез трансформация на наличната половин щ.бр. старши специалист и половин щ.бр. чистач в една щ. бр. старши специалист, за постигане на ефективна работа и дейност, свързана с прилагането на видовете сигурност на КИ. Разликата в размера на възнаграждението за предложената трансформация е финансово обезпечена за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ.
19. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за издаване на нов Класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на Република България

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ИЗДАВА, на основание чл. 341, ал. 1 от Закона за съдебната власт, Класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на Република България.
МОТИВИ: Предложението за нов Класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на Република България е вследствие на структурната реформа в Прокуратурата на Република България и необходимостта от осигуряване на дейността по възлагане на обществени поръчки в окръжните прокуратури и спазването на Общия регламент относно защита на данните /Регламент 2016/679/.
Измененията се отнасят до:
1. Включване на длъжност „Експерт, обществени поръчки“ в Класификатора.
Като резултат от оптимизирането на структурата на районните прокуратури в страната и реорганизацията на финансово-стопанската дейност, която съгласно Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България, преминава изцяло към окръжните прокуратури, предстои да се увеличи обема на дейностите, свързани с възлагането на обществени поръчки в окръжните прокуратури. Сключваните договори за възлагане на обществени поръчки ще задоволяват потребностите /за доставки/услуги/строителство/ не само на окръжната прокуратура, но и на районната прокуратура в областния град, както и на разкритите териториални отделения в съдебния район.
Завишеният обем на дейностите, свързани с провеждането и възлагането на обществени поръчки и задоволяването на потребностите за всички прокуратури и териториални отделения в съдебния район, изисква и в окръжните прокуратури да се предвиди длъжност „Експерт, обществени поръчки“.
Възможността за назначаване на служители с експертни функции в окръжните прокуратури е предвидена в чл. 55, ал. 3 от ПАПРБ.
С оглед на това, че на служителя ще бъде възложена организацията, осъществяването, координирането и консултирането на всички дейности, свързани с подготовката, провеждането и възлагането на обществени поръчки, предлагаме длъжността да бъде включена в раздел Б.1. „Експертни длъжности“, с код по НКПД-2011: 2421 5022 и за заемането й да се изисква висше образование с образователно-квалификационна степен „Бакалавър“, а размерът на възнаграждението да бъде в диапазона за длъжността „Експерт, връзки с обществеността“.
2. Включване на длъжност „Длъжностно лице по защита на данните“ в Класификатора.
Регламент /ЕС/ 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО /Общ регламент относно защитата на данните/ постави завишени изисквания към администраторите и обработващите лични данни.
Като публичен орган, Прокуратурата на Република България има задължение да определи длъжностно лице по защита на данните. Определянето на длъжностно лице по защита на данните може да стане по един от следните алтернативни начини:
1/ назначаване на служител в съответната структура;
2/ съвместяване с друга длъжност;
3/ по граждански договор с външно за организацията лице.
Предлагаме в ПРБ да се приложи първият вариант и да бъде назначено длъжностно лице по защита на данните като се създаде и съответната длъжност в Класификатора.
Длъжностното лице по защита на данните ще бъде ангажирано с консултативни функции в областта на защитата на личните данни, надзор по спазването на регламента в ПРБ и повишаване осведомеността и обучението на персонала.
Предвидените в Регламент изисквания по отношение на лицето по защита на личните данни, а именно задълбочени познания в областта на законодателството и практиката на защитата на личните данни, предпоставят включването на длъжността в раздел Б.1. „Експертни длъжности“ с код по НКПД-2011: 2422 6108 с размер на възнаграждението, съответстващо на това за длъжността „Главен експерт“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

20. ОТНОСНО: Поправки в решение по протокол № 39/11.12.2019 г., т. 28 на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ДОПУСКА на основание чл. 36, ал. 5 от Правилника за организацията на дейността на Висшия съдебен съвет и неговата администрация, поправка на очевидна фактическа грешка в решение по т. 28 от протокол № 39/11.12.2019 г. на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, както следва:
а) в раздел II, т. 28.3. вместо „Призовкар, той и чистач – 0,5 щ. бр.“ да се чете „Призовкар, той и чистач – 1 щ. бр.“
б) в раздел VII, т. 20 вместо „Съдебен секретар – 4 щ. бр.“ да се чете „Съдебен секретар – 9 щ. бр.“
в) в раздел VII, т. 28 вместо „Съдебен деловодител – 20 щ. бр.“ да се чете „Съдебен деловодител – 18 щ. бр.“
20.2. ДОПУСКА на основание чл. 36, ал. 5 от Правилника за организацията на дейността на Висшия съдебен съвет и неговата администрация, поправка на очевидна фактическа грешка в решение по т. 28 от протокол № 39/11.12.2019 г. на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, както следва:
-в раздел II, т. 4.1. вместо „Съдебен деловодител – 2 щ. бр.“ да се чете „Съдебен деловодител – 3 щ. бр.“
- в раздел III, т. 1 и т. 1.1. се заличават.
- в раздел VII, т. 2 вместо „Съдебен деловодител – 41 щ. бр.“ да се чете „Съдебен деловодител – 42 щ. бр“.
МОТИВИ: Грешката е допусната поради ненавременно изпратена информация от Районна прокуратура – Царево до Администрацията на главния прокурор.
20.3. ДОПУСКА на основание чл. 36, ал. 5 от Правилника за организацията на дейността на Висшия съдебен съвет и неговата администрация, поправка на очевидна фактическа грешка в решение по т. 28 от протокол № 39/11.12.2019 г. на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, като в раздел VII, т. 13 вместо „Съдебен секретар – 2 щ. бр.“ да се чете „Съдебен секретар – 3 щ. бр“.
20.4. ДОПУСКА на основание чл. 36, ал. 5 от Правилника за организацията на дейността на Висшия съдебен съвет и неговата администрация, поправка на очевидна фактическа грешка в решение по т. 28 от протокол № 39/11.12.2019 г. на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, като в раздел VII, т. 1 добавя „Пазач“ – 1 щ. бр.
21. ОТНОСНО: Указание към административните ръководители на районните прокуратури, включени във втория етап на оптимизиране на структурата на районните прокуратури, във връзка с решение на Пленума на ВСС по Протокол № 20/29.07.2019 г., т. 2

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

УКАЗВА на административните ръководители на районните прокуратури в градовете Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Перник, Разград, Русе, Силистра, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол, че следва да бъдат изменени трудовите правоотношения на съдебните служители от общата и специализираната администрация, като им се определи място на работа съдебния район на съответната районна прокуратура.
22. ОТНОСНО: Проект на решение по молба от Райна Петкова Бачева за възстановяване на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Благоевград

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. ПРИЕМА за сведение молбите на Райна Петкова Бачева за възстановяване на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Благоевград (вх. № ВСС-15120/10.12.2019 г. и от 11.12.2019 г., ведно с приложения).
22.2. ИЗПРАЩА молбите по т. 22.1 на административния ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Благоевград, по компетентност.
23. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Стефка Русчева Панайотова от заеманата длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 10.01.2020 г.
24.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” от ЗСВ във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Мария Петкова Шишкова - заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
24.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по поканата с оглед връчване на отличието на последното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет през месец януари 2020 г.
25. ОТНОСНО: Проект на решение по допълване на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/13.11.2019 г., т. 7

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ДОПЪЛВА решението си по Протокол № 34/13.11.2019 г., т. 7., като включва т. 7.65 със следното съдържание: „УКАЗВА на административните ръководители, че при преназначаването на прокурорите следва да определят за място на работата им – съдебния район на съответната районна прокуратура“.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Мария Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мария Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ, предварително атестиране на Нели Михайлова Димова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Нели Михайлова Димова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
28.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ, предварително атестиране на Николета Александрова Кобурова - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
28.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Николета Александрова Кобурова - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
29.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Габриела Антонова Дремсизова - прокурор в Районна прокуратура - Павликени.
29.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Габриела Антонова Дремсизова - прокурор в Районна прокуратура - Павликени.
30.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Миглена Йорданова Славчева - Петрова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
30.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Миглена Йорданова Славчева - Петрова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.

31.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Емилиан Благов Венчев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пазарджик.
31.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Емилиан Благов Венчев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пазарджик.
32.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Искра Трайкова Билярска - прокурор в Окръжна прокуратура - София.
32.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Искра Трайкова Билярска - прокурор в Окръжна прокуратура - София.
33.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Нели Георгиева Тодорова - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура и и.д. завеждащ Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
33.2. ПРИЕМА, на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Нели Георгиева Тодорова - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура и и.д. завеждащ Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
34. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Цветелина Руменова Стамболова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
35. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Десислава Христова Йотова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС, считано от датата на вземане на решението.
36. ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Правилата за измерване на натовареността на прокуратурите и на индивидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

36.1. ПРИЕМА за тестово прилагане Правила за измерване на натовареността на прокуратурите и на индивидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател, считано от 01.01.2020 г.
36.2. ВЪЗЛАГА на Главния прокурор на Република България да предприеме необходимите административни мерки за актуализиране на Унифицираната информационна система /УИС/, с оглед решението по т. 36.1.
36.3. Правилата по т. 36.1 да се публикуват на интернет страницата на ВСС в раздел „Нормативни и вътрешни актове“, подраздел „Вътрешни правила“ и в раздела на Комисия „Съдебна карта и натовареност на прокурорите и следователите“ към Прокурорската колегия на ВСС, подраздел „Натовареност“.
37. ОТНОСНО: Писмо от прокурорите и служителите в Районна прокуратура – Благоевград, вх. № ВСС-15287/16.12.2019 г., във връзка с решение по Протокол № 38/10.12.2019 г., т. 1 на Прокурорската колегия на ВСС

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА за сведение писмото от прокурорите и служителите в Районна прокуратура – Благоевград, вх. № ВСС-15287/16.12.2019 г., във връзка с решение по Протокол № 38/10.12.2019 г., т. 1 на Прокурорската колегия на ВСС.
38. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7, във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, при условията на чл. 10, ал. 6 от ЗПКОНПИ, Сотир Стефанов Цацаров от заеманата длъжност „прокурор” във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”, считано от 20.12.2019 г.
39. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за изменение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 39/11.12.2019 г., т. 25

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ИЗМЕНЯ решението си по Протокол № 39/11.12.2019 г., т. 25 относно датата на освобождаване, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, на Мария Петкова Шишкова от заеманата длъжност „заместник на главния прокурор“ при Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, като текстът „считано от 06.01.2020 г.“ да се чете: „считано от 02.03.2020 г.“

/Закриване на заседанието – 15, 15 ч/

 

ИЗГОТВИЛ: /п/
Лидия Здравкова
Таня Младенова

СЪГЛАСУВАЛ: 
Николай Найденов:
и.д. главен секретар на ВСС​

 

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
19.12.2019 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд