ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 30 януари 2020 г. от 09.30 часа в заседателната зала в сградата на
Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 


БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

1. Информация за изпълнението на бюджета на съдебната власт към 31.12.2019 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
2. Актуализиране на Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи на основание чл. 218, ал. 2 и ал. 3 от ЗСВ и Класификатор на длъжностите в администрацията на съдилищата на основание чл. 341, ал. 1 от ЗСВ, Класификатор на длъжностите в администрацията на ПРБ на основание чл. 341, ал. 1 от ЗСВ и Класификатор на длъжностите в администрацията на ВСС, НИП и Инспектората към ВСС на основание чл. 341, ал. 3 от ЗСВ, считано от 01.01.2020 г. /отложена с решение на Пленума на ВСС по протокол № 1/23.01.2020 г. /.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
3. Проект на решение за утвърждаване бюджета на съдебната власт за 2020 г. и бюджетите на органите на съдебната власт за 2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Проект на решение относно указания за изпълнението на бюджета на съдебната власт за 2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение за утвърждаване средствата за поощряване на магистрати, по чл. 303, ал. 3 и чл. 304 от ЗСВ.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
6. Проект на решение за корекция по бюджета на Висш съдебен съвет с размера на неусвоените средства за основни ремонти през 2019 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение по искането на председателя на Върховен касационен съд за утвърждаване на сума по бюджета на съда за 2020 г., неусвоена от 2019 г., за изпълнението на сключен договор за строително-ремонтни дейности през 2019 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Предложения за отпускане на помощи от централизираните средства на фонд СБКО
Одитни доклади
10. Проект на решение по доклад от директора на дирекция „Вътрешен одит” за резултатите от извършен одитен ангажимент за даване на увереност ОАУ 1906 в Районен съд гр. Добрич.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
11. Проект на решение по доклад от директора на дирекция „Вътрешен одит” за резултатите от извършен одитен ангажимент за даване на увереност в Софийски окръжен съд.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
12. Проект на решение по доклад от директора на дирекция „Вътрешен одит” за резултатите от извършен одитен ангажимент за даване на увереност АО/У-1908 в Апелативен съд гр. Пловдив.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
13. Проект на решение относно утвърждаване на стратегически план, за периода 2020 – 2022 г., на дирекция „Вътрешен одит“ и годишния план за дейността по вътрешен одит през 2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Разни
14. Проект на решение за упълномощаване на представляващия ВСС да подписва през 2020 г. договорите за наем на зали и аудитории за целите на провеждането на писмените изпити в конкурсите за младши магистрати и за първоначално назначаване в органите на съдебната власт.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

ПРАВНИ ВЪПРОСИ

15. Проект на наредба за утвърждаване на образците на заповед за изпълнение, заявление за издаване на заповед за изпълнение и други книжа във връзка със заповедното производство.
Внася: Комисия по правни въпроси
* * * * *
16. Проект на решение за приемане на доклад от Даниела Машева - член на Прокурорската колегия на ВСС и Ивелина Евгениева – експерт ЕМПП в дирекция „Правна“ в АВСС, относно участието им в координационна среща, организирана от Висшия съдебен съвет на Италия, във връзка с обсъждане на бъдещото сътрудничество в изпълнението на проект по Програмата на сектор „Правосъдие“ в Косово, проведена в периода 15-16 ноември 2019 г., в гр. Рим, Италия.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ ВСС

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ДАНАИЛ КИРИЛОВ

 

Публикуван на:
27 януари 2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд