ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 20 февруари 2020 г. от 09.30 часа в заседателната зала в сградата на
Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

1. Проект на решение по Анализ на констатираните от Инспектората към ВСС случаи на нарушаване правото на разглеждане и решаване на делото в разумен срок за периода 01.04.2019 г. - 30.09.2019 г.
Внасят: Съдийската колегия на ВСС и Прокурорската колегия на ВСС
2. Проект на решение по предложението на главния прокурор за оптимизиране щатната численост в органите на съдебната власт в системата на Прокуратурата на Република България.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

3. Проект на решение за приемане на годишния отчет за касово изпълнение на бюджета на съдебната власт за 2019 г., съгласно чл. 366, ал. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Проект на решение за допълване на решение по т. 20.2 от протокол № 3/13.02.2020 г. относно промяна в Таблица № 1 на ВСС на основание § 56 от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, обн., ДВ, бр. 11 от 07.02.2020 г., в сила от 11.02.2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2020 г.
5. Проект на решение за корекция по бюджета на Националния институт на правосъдието за 2020 г., с цел осигуряване на средства за изплащане на възнаграждения и осигурителни вноски на кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
6. Проект на решение за утвърждаване на бюджетите на учебните и почивни бази на органите на съдебната власт за 2020 г., в рамките на общите бюджети.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение по искането на административния ръководител на Софийски градски съд за одобряване на разход по код 90.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Проект на решение по искането на административния ръководител на Административен съд гр. Русе за осигуряване на средства за окончателно плащане по договор.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
9. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Петрич за осигуряване на средства за изплащане на възнаграждения на вещи лица.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
10. Проект на решение по искането на и.ф. административен ръководител на Районен съд гр. Карнобат за осигуряване на средства за закупуване на климатик за съдебна зала.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

11. Проект на решение по искането от управителя на „Бета плюс“ ЕООД.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ДАНАИЛ КИРИЛОВ

 

Публикуван на:
17 февруари 2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд