ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 12 март 2020 г. от
9.30 часа
в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,
ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н  Р Е Д

1. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Окръжна прокуратура - Габрово, с оглед обезпечаването на административния ръководител с изтичащ мандат.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2020 г.
2. Проект на решение за корекция по бюджета на съдебната власт за 2020 г., на основание ПМС № 33/28.02.2020 г. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
3. Проект на решение по писма от Върховния касационен съд относно одобряване на разход по код 90.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Разлог за осигуряване на средства за изплащане на застрахователно обезщетение.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Пловдив за осигуряване на средства за закупуване на 10 броя скенери.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

Разни

6. Проект на решение по писмо от Министерство на правосъдието относно изготвяне на финансова обосновка във връзка с Проект на Закон за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение относно необходимост от осигуряване на физическа охрана на сграда, находяща се в гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ № 82 (бивша техническа гимназия).
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Проект на решение по предложението на и.ф. председател на Районен съд гр. Плевен за безвъзмездно предоставяне на лек автомобил Ауди А6 с рег. № ЕН 5535 КН с отпаднала необходимост.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
9. Проект на решение по запитването от председателя на Районен съд гр. Кула относно изплащане на възнаграждение за ранг на съдия.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

10. Проект на решение за утвърждаване на общ списък на свободните, годни за обитаване, ведомствени жилища към 31.01.2020 г., в съответствие с чл. 6, ал. 2 от Правила за отдаване под наем на недвижими имоти – частна държавна собственост, предоставени в управление на Пленума на ВСС за жилищни нужди, разпределени за ползване и възложени за стопанисване на съответните административни ръководители на органите на съдебната власт.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
11. Проект на решение за упълномощаване на представляващия Висшия съдебен съвет да подпише анекс към Договор № 96-00-104/30.11.2017 г.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
12. Проект на решение за изменение и допълнение на решение по
т. 27.1. от протокол № 20/29.07.2019 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
* * * * *
13. Проект на решение за командироване на член на Висшия съдебен съвет за участие в третата среща по Проект 2 на Европейската мрежа на съдебните съвети „Обществено доверие и имидж на правосъдието“, която ще се проведе в гр. Будапеща, Унгария, в периода 23-24 март 2020 г.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ ВСС
14. Проект на решение за приемане на доклад от Георги Бошнаков – главен експерт в отдел „Информационно обслужване“, дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“ в Администрацията на ВСС, от участие в среща на експертна група за развитие на Форума за дигитално правосъдие на Европейската мрежа на съдебните съвети /ЕМСС/.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ ВСС
* * * * *
15. Проект на решение за упълномощаване във връзка с изпълнението на проект с наименование „Осигуряване на софтуерна и методическа обезпеченост и изграждане на административен капацитет на ИВСС за превенция на корупцията в съдебната власт“, финансиран по Процедура BG05SFOP001-3.001 по Оперативна програма „Добро управление“.
Внася: Цветинка Пашкунова – член на Висшия съдебен съвет и Координатор по изпълнението на дейностите на проект „Осигуряване на софтуерна и методическа обезпеченост и изграждане на административен капацитет на ИВСС за превенция на корупцията в съдебната власт“
* * * * *
16. Проект на решение относно доразвитие и надграждане на технологичната инфраструктура за ефективно електронно призоваване.
Внасят: Членове на Висшия съдебен съвет

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ДАНАИЛ КИРИЛОВ

Публикуван на:
9 март 2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд