КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 15
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 29 АПРИЛ 2020 г.

 


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на ВСС, и Иван Гешев – главен прокурор на Република България
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
/На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13,35 ч./
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

I. Включва в дневния ред следните допълнителни точки:
42. Обсъждане решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по т. 2.3 от протокол № 10/16.03.2020 г.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
43. Проект на решение за предварително атестиране на Славка Стефанова Баханова – следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
44. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Ася Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
45. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Пламен Илиев Хараламбиев - прокурор в Районна прокуратура - Варна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
46. Проект на решение за периодично атестиране на Добринка Иванова Матеева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
47. Проект на решение за периодично атестиране на Ивелина Стефанова Ангелова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Варна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
48. Проект на решение за периодично атестиране на Илиана Павлова Кирилова - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
49. Проект на решение за извънредно атестиране на Вихра Милкова Къдринска - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
50. Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
II. ОТТЕГЛЯ точка 42 от дневния ред.

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

1. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:
1.1. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Ивайловград – изтичащ мандат;
1.2. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Търговище – изтичащ мандат;
1.3. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Кърджали – изтичащ мандат;
1.4. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Пещера – изтичащ мандат;
1.5. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Свищов – изтичащ мандат;
1.6. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Павликени – изтичащ мандат;
1.7. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Берковица – изтичащ мандат;
1.8. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Добрич – изтичащ мандат;
1.9. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора – изтичащ мандат;
1.10. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Айтос – изтичащ мандат;
1.11. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Панагюрище – изтичащ мандат;
1.12. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Благоевград – изтичащ мандат;
1.13. Административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура – Сливен – изтичащ мандат;
1.14. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Шумен – изтичащ мандат;
1.15. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Своге – изтичащ мандат;
1.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
1.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет, след изтичане срока на обявеното извънредно положение.
2. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител - апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 31/28.11.2018 г. (обн. в ДВ бр. 101/07.12.2018 г.): 20.05.2020 г.
3. ОТНОСНО: Жалба от Никола Тодев срещу недопускането му до участие в конкурсите за младши прокурори и младши следователи, обявени с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 3/29.01.2020 г. (обн. ДВ, бр. 10/04.02.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ОТХВЪРЛЯ, на основание чл. 182, ал. 5 от ЗСВ, жалбата от Никола Тодев срещу недопускането му до участие в конкурсите за младши прокурори и младши следователи, обявени с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 3/29.01.2020 г. (обн. ДВ, бр. 10/04.02.2020 г.)
3.2. Решението по т. 3.1 подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
4. ОТНОСНО: Заявление за отвод от редовен член на изпитната комисия за младши прокурори в края на обучението им в Националния институт на правосъдието

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ОПРЕДЕЛЯ Недко Севдалинов Симов – заместник - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Смолян, за редовен член на изпитната комисия за младши прокурори в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Виктор Илиев Доцев.
4.1.1. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Росен Кирилов Радев – прокурор в Специализираната прокуратура, за резервен член на изпитната комисия за младши прокурори в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Недко Севдалинов Симов.
5. ОТНОСНО: Заявления за отвод от членове на изпитната комисия за младши следователи в края на обучението им в Националния институт на правосъдието

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. ОПРЕДЕЛЯ Гинка Георгиева Лазарова – прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив, за редовен член на изпитната комисия за младши следователи в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Димитър Боянов Стефанов.
5.1.1. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Милен Божидаров Атанасов – прокурор в Окръжна прокуратура-Ямбол, за резервен член на изпитната комисия за младши следователи в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Гинка Георгиева Лазарова.
5.2. ОПРЕДЕЛЯ Николай Василев Русинов – заместник-градски прокурор на Софийска градска прокуратура, за редовен член на изпитната комисия за младши следователи в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Георги Иванов Банков.
5.2.1. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Емил Цветанов Галипонов – прокурор в Специализираната прокуратура, за резервен член на изпитната комисия за младши следователи в края на обучението им в Националния институт на правосъдието, на мястото на Николай Василев Русинов.
6.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а”, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Мая Сотирова Кипринска – Гьoшева - следовател в Националната следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
6.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по поканата, с оглед връчване на отличието на заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след изтичане на срока на обявеното извънредно положение.
7. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Мая Сотирова Кипринска – Гьoшева от заеманата длъжност „следовател“ в Националната следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, считано от 04.05.2020 г.
8.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б „а“, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Володя Благоев Коматичев - прокурор във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП “, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
8.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по поканата, с оглед връчване на отличието на заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след изтичане на срока на обявеното извънредно положение.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Володя Благоев Коматичев от заеманата длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 13.05.2020 г.
10. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Теодор Иванов Иванов от заеманата длъжност „следовател“ в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, считано от 11.05.2020 г.
11.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Христо Цветанов Кашински – завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Сливен, с ранг „следовател в НСлС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
11.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по поканата, с оглед връчване на отличието на заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след изтичане на срока на обявеното извънредно положение.
12. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Христо Цветанов Кашински от заеманата длъжност „завеждащ Окръжен следствен отдел“ в Окръжна прокуратура - Сливен, както и от длъжността „следовател“, с ранг „следовател в НСлС“, считано от 11.05.2020 г.
13. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Христо Любенов Николов от заеманата длъжност „следовател“ в Следствения отдел в Окръжна прокуратура - Ловеч, считано от 07.05.2020 г.
14.1. ПРИЕМА за сведение искането от Константин Илиев Сулев за възстановяване на длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура.
14.2. ИЗПРАЩА искането по т. 14.1 на административния ръководител - районен прокурор на Софийска районна прокуратура, по компетентност.
15. ОТНОСНО: Запитване на прокурори относно решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 9/11.03.2020 г., с което същите са повишени по реда на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ във Върховна касационна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Уведомява заинтересованите страни, че срокът за обжалване на решенията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 09/11.03.2020г. по т. 5.1, т. 5.3 и т. 5.4., не попада в обхвата на приложението на § 13 от ЗР към ЗИД на Закона на мерките и действията по време на извънредно положение (обн. ДВ бр. 28 от 2020г., в сила от 09.04.2020г.), а същият касае процесуалните срокове по съдебни производства, разписани в разпоредбата на чл. 3, т. 1 от ЗМДВИП.
С оглед на изложеното, Колегията счита, че срокът за обжалване на решенията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по реда на чл. 193, ал. 8 от ЗСВ не е изтекъл и не е налице основание за изпращане на уведомления по чл. 161 от ЗСВ.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Мирослава Руменова Митева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мирослава Руменова Митева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Стоян Иванов Стоянов - прокурор в Софийска районна прокуратура.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Стоян Иванов Стоянов - прокурор в Софийска районна прокуратура.
18.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Райна Илкова Петрова - прокурор в Районна прокуратура - Лом.
18.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Райна Илкова Петрова - прокурор в Районна прокуратура - Лом.
19.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Анелия Бориславова Параулска - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград.
19.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Анелия Бориславова Параулска - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград.
20.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Елена Серафимова Гоцева - прокурор в Районна прокуратура - Сандански.
20.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Елена Серафимова Гоцева - прокурор в Районна прокуратура - Сандански.
21.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Юлия Александрова Накова - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
21.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Юлия Александрова Накова - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
22.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Весела Красимирова Иванова - Атанасова - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
22.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Весела Красимирова Иванова - Атанасова - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Клементина Александрова Паличева - прокурор в Софийска градска прокуратура.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Клементина Александрова Паличева - прокурор в Софийска градска прокуратура.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Калоян Огнянов Вълков - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Калоян Огнянов Вълков - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
25. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Ангел Стефанов Атанасов - прокурор в Районна прокуратура - Сандански, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
26. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Пенка Стоянова Стойкова - прокурор в Районна прокуратура - Сливен, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
27. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Катя Георгиева Стаменова - Христова - прокурор в Районна прокуратура - Сливен, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
28. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Мая Кирилова Христева - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Пламен Георгиев Георгиев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
30. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Тодор Асенов Иванов - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
31. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Елена Йорданова Димитрова - Петкова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
32. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Марина Ангелова Ненкова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
33. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Калина Захариева Георгиева - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
34. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Антония Станкева Въчкова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
35. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Георги Николов Николов - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
36. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Недко Йорданов Русев - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Ямбол, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
37. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Йордан Сталев Дичев - прокурор в Апелативна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
38. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Веселка Илкова Събева - прокурор в Районна прокуратура - Русе, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
39. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Пламен Борисов Чобанов - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
40. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Пламен Йорданов Петков - прокурор в Окръжна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
41. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, подполковник Антон Михов Радойнов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

42. /ОТТЕГЛЕНА/
43.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Славка Стефанова Баханова – следовател в Следствен отдел в Специализирана прокуратура.
43.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Славка Стефанова Баханова – следовател в Следствен отдел в Специализирана прокуратура.
44.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Ася Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
44.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Ася Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
44.3. Ася Борисова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
45.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Пламен Илиев Хараламбиев - прокурор в Районна прокуратура – Варна.
45.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Пламен Илиев Хараламбиев - прокурор в Районна прокуратура - Варна
45.3. Пламен Илиев Хараламбиев - прокурор в Районна прокуратура – Варна, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
46.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Добринка Иванова Матеева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
46.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Добринка Иванова Матеева - прокурор в Районна прокуратура - Плевен.
47.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Ивелина Стефанова Ангелова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Варна.
47.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Ивелина Стефанова Ангелова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Варна.
48.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Илиана Павлова Кирилова - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.
48.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Илиана Павлова Кирилова - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.
49.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Вихра Милкова Къдринска - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
49.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Вихра Милкова Къдринска - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
50. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 04/05.02.2020 г. (обн. в ДВ бр. 13/14.02.2020 г.): 20.05.2020 г.

/Закриване на заседанието – 14,32 ч/

 

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Невенка Шопска


СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
и. д. главен секретар на ВСС

 

Резултати от гласуването на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
30.04.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд