КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 23
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 24 ЮНИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на ВСС; Иван Гешев – Главен прокурор на Република България
ОТСЪСТВАТ: Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова
/На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет; Мария Христова/

/Откриване на заседанието – 13, 45 ч/

По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
28. Произнасяне по предложението на административния ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура за продължаване на дисциплинарното производство, образувано срещу Бойко Йорданов Атанасов – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, и налагане на дисциплинарно наказание.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с
ИВСС“
29. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжна прокуратура - Плевен за повишаване на Иво Веселинов Радев – прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
30. Проект на решение за предварително атестиране на Кирил Тодоров Мавродиев - прокурор в Районна прокуратура – Карлово.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
31. Проект на решение за периодично атестиране на Георги Ангелов Ставрев - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
32. Проект на решение за периодично атестиране на Васка Георгиева Наскова - прокурор в Районна прокуратура - Пазарджик.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
33. Проект на решение за извънредно атестиране на полковник Елин Василев Алексов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
34. Проект на решение за извънредно атестиране на Нивелин Пенчев Начев - и.ф. административен ръководител - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура и заместник на административния ръководител - заместник-военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
35. Отмяна на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 16/13.05.2020 г., д.т. 24 и определяне на Христо Димитров Динев – прокурор в Софийска градска прокуратура, за изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура.

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: Административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив
Кандидати:
- Димо Димитров Бъчваров – изпълняващ функциите „административен ръководител - военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
- Христо Атанасов Анчев - заместник на административния ръководител - заместник-военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат:
За Димо Димитров Бъчваров – 0 гласа
За Христо Атанасов Анчев - 8 гласа
На основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Христо Атанасов Анчев на длъжността „административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. ОТНОСНО: Произнасяне по определение на дисциплинарния състав по дисциплинарно дело № 3/2013 г. по описа на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ВЪЗОБНОВЯВА производството по дисциплинарно дело № 3/2013 г. по описа на ВСС, образувано срещу Асен Василев Василев – прокурор в Районна прокуратура – Велинград, поради отпадане на основанията по чл. 54, ал. 1, т. 5 от АПК.
3. ОТНОСНО: Заповед № РП-82/28.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Пловдив, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Мария Стоянова Лулкина – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ПРИЕМА за сведение Заповед № РП-82/28.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Пловдив, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Мария Стоянова Лулкина – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.
3.2. ПРИЛАГА, на основание чл. 327, ал. 3 от ЗСВ, Заповед № РП-82/28.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Пловдив към кадровото дело на прокурора.
4. ОТНОСНО: Произнасяне по Акт за резултати от извършена комплексна планова проверка в отдел 01 „Специализиран“ и отдел 05 „Аналитичен“ във ВКП, извършена в изпълнение на Заповед № ПП-01-67/09.10.2019 г. на главния инспектор на ИВСС

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА за сведение акт за резултати от извършена комплексна планова проверка в отдел 01 “Специализиран“ и отдел 05 “Аналитичен“ във ВКП, извършена в изпълнение на Заповед № ПП-01-67/09.10.2019 г. на главния инспектор на ИВСС, приложен на електронен носител към писмо на главния инспектор на ИВСС.

AТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

5.ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите
 

ПЛЕНУМЪТ НА ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ.
Р Е Ш И :


Приема изменения и допълнения в Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите /Правилата/, както следва:
5.1.Отменя изречение второ на чл. 12, ал. 4 от Правилата, като на негово място се създава ново изречение второ със следното съдържание: “В същия срок кандидатите представят декларация за имотното си състояние и произхода на средствата за придобиването на имуществото си, както и декларация за наличие на частен интерес по смисъла на чл. 52 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество“.
5.2. Изменя чл. 14, ал.1, б.й/ както следва: “декларация за имотното си състояние и произхода на средствата за придобиването на имуществото си, както и декларация за наличие на частен интерес по смисъла на чл. 52 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество“.
5.3. Допълва чл. 19 от Правилата като накрая на първо изречение се добавя текстът “или чрез видеоконферентна връзка“.
5.4. Във второто изречение на чл. 19 отпада текстът “в извънустановеното за съответния орган работно време“.
5.5. В чл. 21 се създава нова ал. 3 със следното съдържание:
“В условията на обявено от Народното събрание на Република България военно или друго извънредно положение, както и в условията на противоепидемична обстановка по решение на съответната колегия и при наличие на техническа възможност, общото събрание може да се провежда дистанционно в онлайн среда чрез осигуряване на видеоконферентна връзка“.
5.6. ВНАСЯ предложенията за изменение и допълнение на Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите в заседание на Пленума на ВСС на 25 юни 2020 г.
6. ОТНОСНО: Заявление от Даниела Илиева Машева - изборен член на Висшия съдебен съвет, за освобождаване, на основание чл. 130, ал. 8, т. 1 от Конституцията на Република България

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Приема за сведение постъпилото заявление от Даниела Илиева Машева – изборен член на Висшия съдебен съвет, за освобождаване, на основание чл. 130, ал. 8, т. 1 от Конституцията на Република България и внася същото в заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено за 25.06.2020 г., за разглеждане и произнасяне.
/Решението е взето без участието на Даниела Машева/
7.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Милко Георгиев Велинов - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с ранг „следовател в НСлС“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
7.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
7.3. Решението по т. 7.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
8. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Милко Георгиев Велинов от заеманата длъжност „следовател“ в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с ранг „следовател в НСлС“, считано от 01.07.2020 г.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Севдалин Цанков Цанков от заеманата длъжност „прокурор“ в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 02.07.2020 г.
10. ОТНОСНО: Назначаване на кандидатите за младши прокурори в районните прокуратури, по обявен конкурс, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 3/30.01.2019 г., успешно завършили обучението си в Националния институт на правосъдието

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

10.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Димитринка Илиева Русенова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Васил Петров Господинов на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Русе, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Боряна Петрова Кангалджиева на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Гергана Любомирова Стоянова на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Николай Иванов Николаев на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Димитър Александров Темелков на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Съби Бисеров Атанасов на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Камен Лъчезаров Александров на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Надя Величкова Маринова на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Татяна Петрова Попова на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Преслав Стилиянов Ролински на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Петьо Владов Петков на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Светлозар Стоянов Кабакчиев на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.14. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Йордан Василев Стоянов на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.15. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Емил Маргаритов Иванов на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.16. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Методи Росенов Велков на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.17. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Надежда Цветозарова Иванова на длъжност „младши прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Стефка Василева Георгиева на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Стара Загора, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.19. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Виктория Добромирова Добрева-Иринина на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Кюстендил, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.20. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Илина Александрова Чобанова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.21. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Димитър Константинов Костов на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.22. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Диян Пламенов Гатев на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.23. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Цветан Йорданов Симеонов на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Сливен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.24. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Джулия Сашова Божичкова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Сандански, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.25. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Георги Цветанов Райчев на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Ихтиман, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.26. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Радослава Атанасова Каназирева на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.27. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Елеонора Ивайлова Янева на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Плевен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.28. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Светлана Петрова Паскалева на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Гоце Делчев, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.29. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Тихомир Михайлов Тихов на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.30. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Радослава Славова Аврамова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Димитровград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.31. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Елена Борисова Паунова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Плевен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.32. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Венета Николаева Николова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Казанлък, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.33. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Мирослава Кирчева Генчева на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Велико Търново, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
10.34. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Кристияна Емилова Попова-Митова на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Димитровград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
*Забележка: По отношение на кандидатите - Методи Росенов Велков – одобрен за длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Несебър, Тихомир Михайлов Тихов - одобрен за длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Провадия и Даниела Максимова Маркова - одобрена за длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Нова Загора, следва да се съобрази обстоятелството, че във връзка с продължаване процеса на преструктуриране и окрупняване на районните прокуратури, с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по протокол № 20/29.07.2019 г., т. 2, посочените прокуратура са закрити, считано от 01.01.2020г. С последващо решение на Пленума по протокол № 26/07.11.2019 г. длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура - Несебър е съкратена и разкрита в Районна прокуратура-Бургас, длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура - Провадия е съкратена и разкрита в Районна прокуратура-Варна, а длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Нова Загора е съкратена и разкрита в Районна прокуратура-Сливен, считано от 01.01.2020 г.
Вероника Костова Николова, кандидат за длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Бургас (одобрена в окончателен списък, приет с решение на Прокурорската колегия на ВСС по протокол № 25/29.07.2019 г., т. 4.1.15) и Даниела Максимова Маркова, кандидат за длъжността „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Нова Загора (понастоящем Районна прокуратура - Сливен), одобрена в окончателен списък, приет с решение на Прокурорската колегия на ВСС по протокол № 25/29.07.2019 г., т. 4.1.35, са с отложено обучение в НИП, съгласно решения на Управителния съвет на НИП по Протокол № 114/30.09.2019 г. Същите следва да бъдат назначени с випуск 2020-2021 г.
11. ОТНОСНО Назначаване на кандидатите за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури, по обявени конкурси, с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 3/31.01.2018 г. и Протокол № 3/30.01.2019 г., успешно завършили обучението си в Националния институт на правосъдието

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

11.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Елена Димитрова Василева-Сукалинска на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Георги Иванов Тренчев на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Веселин Красимиров Михайлов на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Смолян, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Елена Димитрова Делийска на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Виктор Тодоров Михов на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Георги Любенов Иванов на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Лиляна Росенова Божилова на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Пепа Дечкова Господинова-Узунова на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Димитър Георгиев Димитров на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Иван Радков Диков на длъжност „младши следовател“ в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Александър Георгиев Георгиев на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Монтана, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Александра Божидарова Ножарова на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Васил Ивайлов Василев на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.14. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Орлин Тошков Бозов на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.15. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Моника Светозарова Пашова на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Ловеч, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.16. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Мартин Александров Скрипкин на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.17. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Валери Пенев Пенев на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Шумен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Петър Кирилов Стойнев на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Плевен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.19. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Жаклин Динкова Господинова на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Търговище, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.20. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Силвия Емилова Мусърлиева на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Търговище, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
11.21. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, Диана Пламенова Георгиева на длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.07.2020 г.
*Забележка: Кандидатът за длъжността „младши следовател“ в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура - Елица Димитрова Иванова (одобрена с окончателен списък, приет с решение на Прокурорската колегия на ВСС по протокол № 25/29.07.2019 г., т. 5.1.1.) е с отложено обучение в Националния институт на правосъдието (НИП), съгласно решение на Управителния съвет на НИП по протокол № 114/30.09.2019 г. Същата следва да бъде назначена с випуск 2020-2021 г.
Поради прекъснато обучение в Националния институт на правосъдието (НИП), съгласно решение на Управителния съвет на НИП по протокол № 110/03.12.2018 г., Диана Пламенова Георгиева – кандидат за длъжността „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пловдив (одобрена в окончателен списък, приет с решение на Прокурорската колегия на ВСС по протокол № 22/25.07.2018 г., т. 6.3.) е продължила обучението си с випуск 2019-2020 г.
12.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Весела Георгиева Ранова на заеманата преди назначаването й за „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Берковица длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура - Берковица, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 25.06.2020 г.
12.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Илка Михайлова Андонова-Димитрова – прокурор на Районна прокуратура - Берковица, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Берковица, с ранг „прокурор АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 25.06.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
13. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Петко Петров Тухчиев – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Добрич, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Добрич, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 26.06.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
14. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Гриша Спасов Мавров – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 30.06.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
15. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Борислав Руменов Ковачки – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Благоевград, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Благоевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител
16.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Красимир Георгиев Танев на заеманата преди назначаването му за „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Панагюрище длъжност „следовател“ в Следствения отдел в Окръжна прокуратура - Пазарджик, с ранг „следовател в НСлС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2020 г.
16.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Николай Запрянов Топкаров – прокурор на Районна прокуратура - Панагюрище, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Панагюрище, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
17.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Милена Стойчева Стойчева-Генчева на заеманата преди назначаването й за „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Айтос длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура - Айтос, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2020 г.
17.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Илиян Ангелов Панталеев – прокурор в Районна прокуратура - Айтос, за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Айтос, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Мая Христова Големанова - прокурор в Районна прокуратура - Монтана, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ботевград, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
19. ОТНОСНО: Предложение от директора на Национална следствена служба за оптимизиране щатната численост на органа във връзка със заявлението на Магдален Тошев Маринов за освобождаване от заеманата длъжност „заместник-директор“ на Национална следствена служба

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник директор“ на Национална следствена служба, чрез трансформиране на 1 (една) длъжност „заместник на административния ръководител - заместник директор“ от щатната численост на Национална следствена служба в 1 (една) щатна длъжност „следовател“ в органа, считано от датата на вземане на решението.
19.2. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Магдален Тошев Маринов от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник директор“ на Национална следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, считано от датата на вземане на решението.
19.3. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Магдален Тошев Маринов на длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ОТНОСНО: Предложение от и.ф. административен ръководител - апелативен прокурор на Апелативната специализирана прокуратура за оптимизиране щатната численост на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора и трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник- апелативен прокурор“ на Апелативна специализирана прокуратура, чрез трансформиране на 2 (две) свободни длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-апелативен прокурор“, считано от датата на вземане на решението.
21.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Лидия Иванова Кръстева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
21.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Лидия Иванова Кръстева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
22.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Анна Красимирова Каменова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
22.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Анна Красимирова Каменова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Миряна Георгиева Иванова - следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Миряна Георгиева Иванова - следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Галина Ненкова Павлова - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Враца.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Галина Ненкова Павлова - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Враца.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Светлин Радостинов Радев - прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Светлин Радостинов Радев - прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Маргарит Куртев Стоилов - и.д. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Харманли.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Маргарит Куртев Стоилов - и.д. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Харманли.

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

27. ОТНОСНО: Предложение от окръжния прокурор на Окръжна прокуратура - Перник за увеличаване на щатната численост на съдебните служители с 0,5 /половин/ щатна бройка за длъжността „чистач“ чрез съкращаване на 0,5 /половин/ свободна щатна бройка „чистач-призовкар“ в Районна прокуратура - Перник /вх. № 5346/05.06.2020 г./

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

СЪКРАЩАВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 0,5 /половин/ свободна щ.бр. за длъжност „чистач-призовкар" в Районна прокуратура - Перник.
РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 0,5 /половин/ щ.бр. за длъжност „чистач" в Окръжна прокуратура - Перник.
МОТИВИ: Към настоящия момент в щата на РП-Перник са утвърдени 2,5 щатни бройки за тази длъжност, а в щата на ОП-Перник е утвърдена 1 щатна бройка. Ползваните помещения в ОП-Перник, които изискват ежедневно почистване и поддръжка са общо 34, разположени в две сгради, което затруднява обслужването им само от един служител.
С оглед необходимостта от осигуряване на дейността по почистване и поддръжка на помещенията в ОП-Перник, комисията счита, че е налице възможност исканата 0,5 щатна бройка за длъжност „чистач“ да бъде осигурена чрез съкращаване на 0,5 свободна щатна бройка за същата длъжност в РП-Перник.
Изразено е положително становище от административния ръководител на РП-Перник.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

28. ОТНОСНО: Произнасяне по предложение на административния ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура за продължаване на дисциплинарното производство, образувано срещу Бойко Йорданов Атанасов – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, и налагане на дисциплинарно наказание

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

28.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, изречение второ, във връзка с чл.314, ал.2 от ЗСВ, ПРОДЪЛЖАВА дисциплинарно производство по административна преписка № 211/2020 г. по описа на Софийска градска прокуратура, под № 10/2020 г. по описа на ВСС, за налагане на дисциплинарно наказание на Бойко Йорданов Атанасов – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура.
28.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Калина Чапкънова.
28.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава Калина Чапкънова, която е и докладчик.
/Решенията са взети без участието на Йордан Стоев и Даниела Машева, поради направен самоотвод/
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Иво Веселинов Радев – прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
30.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Кирил Тодоров Мавродиев - прокурор в Районна прокуратура - Карлово.
30.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Кирил Тодоров Мавродиев - прокурор в Районна прокуратура - Карлово.
31.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Георги Ангелов Ставрев - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.
31.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Георги Ангелов Ставрев - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.
32.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Васка Георгиева Наскова - прокурор в Районна прокуратура - Пазарджик.
32.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Васка Георгиева Наскова - прокурор в Районна прокуратура - Пазарджик.
33.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ извънредно атестиране на полковник Елин Василев Алексов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
33.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на полковник Елин Василев Алексов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
34.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т.2 от ЗСВ, извънредно атестиране на полковник Нивелин Пенчев Начев - и.ф. административен ръководител - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура и заместник на административния ръководител - заместник-военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура.
34.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на полковник Нивелин Пенчев Начев - и.ф. административен ръководител - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура и заместник на административния ръководител - заместник-военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура.
35.ОТНОСНО: Отмяна на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 16/13.05.2020 г., д.т. 24 и определяне на Христо Димитров Динев – прокурор в Софийска градска прокуратура, за изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

35.1.ОТМЕНЯ, считано от датата на вземане на решението, решение по Протокол № 16/13.05.2020 г., д.т. 24, с което на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Ангел Божиков Илиев – прокурор във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП” е определен за изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура.
35.2.ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Христо Димитров Динев – прокурор в Софийска градска прокуратура, за изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

/Закриване на заседанието – 16,02 ч/

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Лидия Здравкова
Таня Младенова
Зоя Костова
Невенка Шопска

СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
и. д. главен секретар на ВСС


Резултати от гласуването на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
26.06.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд