ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

 


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,


На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам извънредно заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
7 юли 2020 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния


Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка.

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

2. Административен ръководител – председател на Военен съд – Пловдив
Кандидат:
- полковник Асен Найденов Шопов – изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Военен съд – Пловдив.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
3. Административен ръководител – председател на Военен съд – Сливен
Кандидат:
- полковник Георги Панев Георгиев – изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Военен съд – Сливен.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

4. Произнасяне по решение на дисциплинарния състав по дисциплинарно дело № 47/2017 г. по описа на Висшия съдебен съвет.
Внася: Дисциплинарен състав
5. Произнасяне по Заповед № 130/18.05.2020 г. на административния ръководител на Районен съд – Елхово, с която е наложено дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Доротея Петкова Янкова – съдия в Районен съд – Елхово, във връзка с предложение за произнасяне на Съдийската колегия на ВСС по чл. 314, ал. 4 ЗСВ.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

6. Проект на решение за определяне на изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Левски поради изтичащ на 15.07.2020 г. мандат.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
7. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Административен съд – Добрич за поощряване на Милена Стоянова Маркова – Георгиева – съдия в Административен съд – Добрич, с отличие „личен почетен знак втора степен – сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „б“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
8. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Административен съд – Добрич за освобождаване на Милена Стоянова Маркова – Георгиева от заеманата длъжност „съдия“ в Административен съд – Добрич, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
9. Проект на решение по заявлението на Иван Георгиев Шейтанов за освобождаване от заеманата длъжност „административен ръководител“ на Районен съд – Асеновград.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
10. Проект на решение за преназначаване на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ на Христина Вълчанова Димитрова – изпълняваща функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Раднево, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Раднево.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
11. Проект на решение по искането на изпълняващия функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Бяла за допълване на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 21/23.06.2020 г., в частта по т. 5.2.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
12. Проект на решение по заявления за отвод от членове на конкурсната комисия по обявения, с решения на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 7/25.02.2020 г. и Протокол № 8/10.03.2020 г., конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
13. Проект на решение относно процедура за преместване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 2 от ЗСВ от Районен съд – Карнобат в Софийския районен съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
14. Проект на решение относно процедура за преместване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 2 от ЗСВ от Районен съд – Благоевград в Софийския районен съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

15. Проект на решение по искания от административния ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд за увеличаване щатната численост с 6 (шест) щатни бройки за съдебни служители.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
16. Проект на решение по искането на председателя на Върховния административен съд за увеличаване щатната численост на Административен съд – Велико Търново с 2 (две) щатни бройки за съдебни служители.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“

ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

17. Решение на Комисията „Професионална квалификация и информационни технологии“ към Пленума на ВСС относно изпълнението на решение по Раздел VI.3 от Правила и мерки за работа на съдилищата в условията на пандемия, приети по Протокол № 15/12.05.2020 г. на Съдийската колегия.
Внася: Комисия „Професионална квалификация и информационни технологии“

МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ И ПРОТОКОЛ

18. Проект на решение за удължаване на срока на командироване на Катерина Енчева – съдия в Софийския градски съд, командирован национален експерт в Генерална дирекция „Правосъдие и потребители“ (JUST) на ЕК, за периода от 01.11.2020 г. до 31.10.2022 г.
Внася: Дирекция „Международна дейност и протокол“

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ЛОЗАН ПАНОВ

Публикуван на:
2 юли 2020 г.



 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд