КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 25
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 1 ЮЛИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВА Иван Гешев
/На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13.35 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

I. Включва в дневния ред следните допълнителни точки:
16. Проект на решение по предложението на главния прокурор за трансформиране на щатни бройки в щатовете на Администрацията на главния прокурор и Върховна касационна прокуратура.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
17. Проект на решение по предложението на главния прокурор за увеличаване щатната численост на съдебните служители в Администрацията на главния прокурор с 4 /четири/ щ.бр. за длъжност „чистач“.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
18. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Военно – окръжна прокуратура – Пловдив, с оглед обезпечаване на досегашния административен ръководител на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
19. Проект на решение по предложението на главния прокурор за назначаване на Даниела Илиева Машева – прокурор във Върховна касационна прокуратура, на длъжност „заместник на главния прокурор“ при Върховна касационна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
20. Проект на решение по заявлението на Николай Александров Николов за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура - Русе, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
21. Проект на решение по заявлението на Даниела Костадинова Начева за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
22. Проект на решение по предложението на главния прокурор за определяне на и.ф. административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Монтана.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение за предварително атестиране на Стефка Антонова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура - Свиленград.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение за периодично атестиране на Радост Стоилова Бошнакова - прокурор в Районна прокуратура - Бургас (към момента на предложението административен ръководител на Районна прокуратура – Несебър).
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Проект на решение за периодично атестиране на Елица Георгиева Калпачка - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Благоевград.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ

1. ОТНОСНО: Изслушване на Драган Георгиев Драганов - прокурор в Софийска районна прокуратура, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената комплексна оценка от извънредно атестиране

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ИЗСЛУШВА, на основание чл. 205, ал. 2 от ЗСВ, Драган Георгиев Драганов - прокурор в Софийска районна прокуратура, поради постъпило възражение срещу изготвената му комплексна оценка.
1.2. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на Драган Георгиев Драганов - прокурор в Софийска районна прокуратура.
1.3. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Драган Георгиев Драганов - прокурор в Софийска районна прокуратура.
1.4. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1, във връзка с чл. 205, ал. 4, т. 1 от ЗСВ предложената от Комисията по атестирането и конкурсите комплексна оценка „ДОБРА" на Драган Георгиев Драганов - прокурор в Софийска районна прокуратура.


АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ


2. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за назначаване на младши прокурори, по обявените конкурси с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 05/28.01.2016 г. и протокол № 05/01.02.2017 г., на длъжност „прокурор" в районните прокуратури, след изтичане на срока по чл. 240, ал. 1 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:


2.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Габриела Георгиева Милушева - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Вихра Костадинова Попхристова - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Светослав Василев Палов - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мария Любчова Бакалска - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Андрей Истилиянов Костов - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Антон Руменов Ценов - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Елена Иванова Андреева - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ивайло Николаев Гоцков - младши прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Иван Атанасов Караиванов - младши прокурор в Районна прокуратура – Разлог, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Разлог, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Теодор Георгиев Николов - младши прокурор в Районна прокуратура – Видин, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Стиляна Димитрова Георгиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Враца, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Светлана Атанасова Димитрова - младши прокурор в Районна прокуратура – Монтана, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, София Драганова Димитрова - младши прокурор в Районна прокуратура – Перник, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.14. ПРОДЪЛЖАВА срока на назначението с до 6 (шест) месеца, на основание чл. 240, ал. 2 от ЗСВ, на Дияна Колева Колева - младши прокурор в Районна прокуратура – Сливница, считано от 03.07.2020 г.
2.15. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Борис Атанасов Петков - младши прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.16. ПРОДЪЛЖАВА срока на назначението с до 6 (шест) месеца, на основание чл. 240, ал. 2 от ЗСВ, на Мирела Бончева Василева - младши прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, считано от 03.07.2020 г.
2.17. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Лъчезар Светлинов Иванов - младши прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Стара Загора, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ивелина Красимирова Косева - младши прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Стара Загора, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.19. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Дельо Валентинов Делев - младши прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.20. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Веско Беров Ириков - младши прокурор в Районна прокуратура – Кърджали, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.21. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Цонко Николов Кръстев - младши прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Велико Търново, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.22. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Неделчо Митев Тончев - младши прокурор в Районна прокуратура – Плевен, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Казанлък, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.23. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Виктория Петрова Георгиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Русе, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Велико Търново, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.24. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Калоян Веселинов Кръстев - младши прокурор в Районна прокуратура – Варна, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.25. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Даниела Христова Тепавичарова - младши прокурор в Районна прокуратура – Добрич, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.26. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Красимира Ипократова Ипократова - младши прокурор в Районна прокуратура – Шумен, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Шумен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.27. ПРОДЪЛЖАВА срока на назначението с до 6 (шест) месеца, на основание чл. 240, ал. 2 от ЗСВ, на Галин Галенов Тупев - младши прокурор в Районна прокуратура – Разград, считано от 03.07.2020 г.
2.28. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мартин Любомиров Кузманов - младши прокурор в Районна прокуратура – Търговище, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Търговище, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.29. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Магдалина Недялкова Христова-Петрова - младши прокурор в Районна прокуратура – Силистра, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Силистра, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.30. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ваня Стойчева Георгиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Бургас, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.31. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Христо Иванов Христов - младши прокурор в Районна прокуратура – Сливен, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
2.32. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мерйем Мюмюнова Алиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Ямбол, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за назначаване на младши следователи, по обявения конкурс с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 05/01.02.2017 г., на длъжност „следовател" в следствените отдели в окръжните прокуратури, след изтичане на срока по чл. 240, ал. 1 от Закона за съдебната власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И :


3.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Велислав Велизаров Величков - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Биляна Николаева Христова - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Атанас Георгиев Доцински - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.4. ПРОДЪЛЖАВА срока на назначението с до 6 (шест) месеца, на основание чл. 240, ал. 2 от ЗСВ, на Мая Любчова Узунова - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, считано от 03.07.2020 г.
3.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Весела Драгомирова Стоева - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Михаил Димитров Крачунов - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Дафина Петрова Димова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мария Леткова Владимирова - Андреева - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Монтана, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Монтана, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Марина Николаева Николова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Перник, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Перник, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Десислава Илиева Драголова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Сийка Михайлова Камбарева - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Смолян, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Детелина Кирилова Костадинова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Велико Търново, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Велико Търново, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Господин Марков Бумбаров - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Велико Търново, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.14. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Людмил Дочев Стоянов - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Русе, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Русе, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.15. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Диана Стайкова Господинова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Варна, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.16. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Снежана Янкова Стефанова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Разград, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Разград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
3.17. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Филип Иванов Георгиев - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Бургас, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020г .
3.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Катя Николаева Кузманова - Качарова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Бургас, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2020 г.
4. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол №28/18.09.2019 г. (обн. ДВ, бр. 76/27.09.2019 г.) и протокол № 1/22.01.2020 г. (ДВ, бр. 9/31.01.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:


ОПРЕДЕЛЯ дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол №28/18.09.2019 г. (обн. ДВ, бр.76/27.09.2019 г.) и протокол №1/22.01.2020 г. (ДВ, бр.9/31.01.2020 г.), както следва:
4.1.1. Военно-апелативна прокуратура: 22.07.2020 г.
4.1.2. Районна прокуратура – Харманли: 29.07.2020 г.
5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Калин Асенов Стоилов - прокурор в Специализираната прокуратура, на длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6. ОТНОСНО: Проект на решение по предложението на и.ф. административен ръководител на Специализираната прокуратура за оптимизиране щатната численост на органа и назначаване на Евгения Асенова Щъркелова - прокурор в Специализираната прокуратура на длъжността „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:


6.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, пета щатна длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура, чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител“, считано от датата на вземане на решението.
6.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Евгения Асенова Щъркелова - прокурор в Специализираната прокуратура, на длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, считано от датата на встъпване в длъжност.
7. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата на Росица Георгиева Слабакова – Каракачанова – прокурор в Софийска градска прокуратура за назначаване, на основание чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, на длъжност „прокурор" във Върховна касационна прокуратура, поради липса на освободена длъжност.
8. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата на Даниела Иванова Попова – прокурор в Апелативна специализирана прокуратура за назначаване, на основание чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, на длъжност „прокурор" във Върховна касационна прокуратура, поради липса на освободена длъжност.
9.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 7, изр. 1 от ЗСВ, Даниела Ангелова Димитрова от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-градски прокурор“ на Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от датата на вземане на решението.
9.2. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Даниела Ангелова Димитрова на заеманата преди назначаването й за „заместник на административния ръководител - заместник-градски прокурор“ на Софийска градска прокуратура длъжност „прокурор“ в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
10. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Мария Василева Павликянова от заеманата длъжност „следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - София, считано от 08.07.2020 г.
11.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Севдалин Цанков Цанков – прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
11.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
11.3. Решението по т. 11.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
12.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Стефка Георгиева Георгиева - прокурор в Районна прокуратура – Добрич.
12.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Стефка Георгиева Георгиева - прокурор в Районна прокуратура – Добрич.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Методи Ангелов Маринов - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Бяла Слатина.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Методи Ангелов Маринов - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Бяла Слатина.
14. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Петър Найденов Петров - прокурор в Районна прокуратура – Харманли, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
15. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Мима Костадинова Куцкова - Дамянова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ


16. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за трансформиране на щатни бройки в щатовете на Администрацията на главния прокурор и Върховна касационна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:


16.1. СЪКРАЩАВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ свободна щ.бр. за длъжност „главен специалист“ в отдел „Защита на класифицираната информация“, дирекция „Сигурност“ в Администрацията на главния прокурор.
16.2. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ щ.бр. за длъжност „прокурорски помощник“ в звено „Прокурорски помощници“, във Върховна касационна прокуратура.
16.3. ДАВА СЪГЛАСИЕ за трансформиране на 1 /една/ свободна щ.бр. за длъжност „главен специалист“ в звено „Служители по чл. 26, ал. 2 от ПАПРБ“ в 1 /една/ щ.бр. за длъжност „прокурорски помощник“, в звено „Прокурорски помощници“ във Върховна касационна прокуратура.
МОТИВИ: За периода от 2014 г. до 2019 г. бяха съкратени общо 17 щатни бройки от утвърдения щат на ВКП и ВАП за длъжността „прокурорски помощник“ и разкрити в щатовете на други прокуратури.
С решение на ВСС по протокол № 42/01.10.2014 г. звено „Прокурорски помощници–ВКП“ със 7 щ.бр. премина към СГП и звено „Прокурорски помощници–ВАП“ със 2 щ.бр. премина към СпП.
С решение на Прокурорската колегия по протокол № 1/16.01.2019 г. са съкратени 8 щ.бр. за съдебни помощници от ВКП и разкрити 8 щ.бр. в СРП.
Към настоящия момент щатната обезпеченост за длъжността „прокурорски помощник“ във ВКП е 19 щ.бр., а във ВАП – 5 щ.бр., които бройки са недостатъчни за осигуряване на дейността, свързана с изготвянето на проекти на прокурорски актове, отговори на писма, сигнали и други, на заместниците на главния прокурор при ВКП и прокурорите във ВКП.
С оглед ограничаване увеличаването на щатната численост в ПРБ чрез разкриване на нови щатни бройки, прокурорските помощници е възможно да се осигурят чрез трансформации на незаети щатни бройки за съдебни служители от щатовете на ВКП, ВАП, НСлС и АГП.
Към настоящия момент са налице две незаети щатни бройки за длъжността „главен специалист“ - в отдел „Защита на класифицираната информация“, дирекция „Сигурност“ при АГП и в звено „Служители по чл. 26, ал. 2 от ПАПРБ“ при ВКП. Съкращаването и трансформацията им в длъжност „прокурорски помощник“ няма да се отрази на нормалното функциониране на тези звена.
С оглед на това, че в конкретния случай трансформациите са от по-ниско в по-високо платени длъжности, разликата в размера на възнагражденията ще бъде финансово обезпечена за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2020 г.
17. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за увеличаване щатната численост на съдебните служители в Администрацията на главния прокурор с 4 /четири/ щ.бр. за длъжност „чистач“

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 4 /четири/ щ.бр. за длъжност „чистач“ в сектор „Техническо обслужване“, в Администрацията на главния прокурор.
МОТИВИ: Предвид множеството сигнали от прокурори и съдебни служители във Върховна касационна прокуратура за установени липси на лични вещи, съхранявани в работните им помещения, в сградата на Съдебната палата и след извършена проверка на системите за видеонаблюдение, е установено, че лицата с достъп до помещенията, извън работещите в тях, са служителите, осигуряващи почистването на кабинетите от администрацията на Върховен касационен съд. Поради тази причина, считано от 02.04.2020 г., почистването на част от работните кабинети, ползвани от магистратите и съдебните служители във ВКП и АГП на ет. 3 и 4, в сградата на Съдебната палата се осъществява от служители на АГП.
Щатът на служителите за длъжността „чистач“ в АГП е недостатъчен, за да осигури дейността по почистване и поддръжката на всички помещения в Съдебната палата, предоставени за ползване на ВКП и АГП, поради това, комисията приема предложението за увеличаване на щата с оглед по-добра организация на работа и възможност за осъществяване на пряк контрол на дейността на служителите.
Увеличението на щатната численост на съдебните служители ще бъде финансово обезпечено за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2020 г.
18. ОТНОСНО: Оптимизиране щатната численост на Военно – окръжна прокуратура – Пловдив, с оглед обезпечаване на досегашния административен ръководител на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

18.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, с 1 (една) свободна длъжност „следовател“, считано от датата на вземане на решението.
18.2. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „прокурор" във Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, считано от датата на вземане на решението.
18.3. ВНАСЯ предложенията в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 01.07.2020 г., за разглеждане и произнасяне.
19. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Даниела Илиева Машева – прокурор във Върховна касационна прокуратура, на длъжност „заместник на главния прокурор“ при Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
20. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Николай Александров Николов от заеманата длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 26.07.2020 г.
21.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Даниела Костадинова Начева от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, считано от датата на вземане на решението.
21.2. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Даниела Костадинова Начева на заеманата преди назначаването й за „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура длъжност „прокурор" в Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
22. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Росен Петков Русинов - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Монтана, за изпълняващ функциите „административен ръководител - окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Монтана, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на досегашния административен ръководител - окръжен прокурор на органа – Нина Борисова Ангелова, в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Стефка Антонова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура – Свиленград.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Стефка Антонова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура – Свиленград.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Радост Стоилова Бошнакова - прокурор в Районна прокуратура – Бургас.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Радост Стоилова Бошнакова - прокурор в Районна прокуратура – Бургас.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Елица Георгиева Калпачка - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Благоевград.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Елица Георгиева Калпачка - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Благоевград.

/Закриване на заседанието – 14.34 ч/

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Невенка Шопска
Катя Симова
/Изготвен на 01.07.2020 г./

СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
и. д. главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
06.07.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд