ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 22 юли 2020 г. от 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12, при следния


Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

 


ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ


1. Административен ръководител – военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура
Кандидат:
- Елин Василев Алексов – прокурор във Военно-окръжна прокуратура – София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
* * * * *
2. Проект на решение по искането на главния прокурор за временно отстраняване от длъжност на прокурор, на основание чл. 230, ал. 1 от ЗСВ. /съгласно решение по протокол № 26/08.07.2020 г., т. 24 на Прокурорската колегия на ВСС/.

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

3. Проект на решение по Заповед № 243/11.05.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил, с която, на основание чл. 327, ал.1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Сеслав Димитров Помпулуски – прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. Проект на решение по молба от Даниела Костадинова Начева за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Специализираната прокуратура, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
5. Проект на решение по заявлението на Росица Петрова Рускова - Петрова за освобождаване от заеманата длъжност „следовател“ в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
6. Проект на решение по заявлението на Цветомила Цветанова Събинска за освобождаване от заеманата длъжност „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Враца, както и от длъжността „прокурор“, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
7. Проект на решение по предложението за определяне на изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Враца.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
8. Проект на решение по предложението за определяне на изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Сандански, поради изтичащ на 06.08.2020 г. мандат.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
9. Проект на решение за назначаване на Мирела Бончева Василева - младши прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора, с удължен срок по чл. 240, ал. 2 от ЗСВ, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура - Стара Загора.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
10. Проект на решение по предложението на директора на Националния институт на правосъдието (НИП) за командироване на постоянни преподаватели на кандидатите за младши прокурори и младши следователи за учебната 2020-2021 г., както и информация относно приети с решение на Управителния съвет на НИП оценки за работата на постоянните преподаватели за учебната 2019-2020 г.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
11. Проект на решение за периодично атестиране на Светослава Стефанова Пенчева - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ИВАН ГЕШЕВ


Публикуван на:
17 юли 2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд