КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 26
ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ДИСТАНЦИОННО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 21 ЮЛИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВАЩИ: Боян Новански, Красимир Шекерджиев, Лозан Панов, Севдалин Мавров
На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 09.40 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ОТТЕГЛЯ т. 23 от дневния ред.
ІІ. ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ т.т. 11, 13, 16 и 17 поради липса на материали.
ІII. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
24. Проект на решение за периодично атестиране на Марин Димитров Маринов – съдия в Административен съд – Разград.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
25. Проект на решение за прекратяване на процедура по извънредно атестиране на Георги Николов Грънчев – съдия в Апелативен съд – Варна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
26. Проект на решение за повишаване на Анета Христова Юргакиева – Георгиева – съдия в Административен съд – София-град, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
27. Проект на решение за повишаване на Ивелина Илиева Келлева – Бонева – съдия в Районен съд – Бяла, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
28. Проект на решение за повишаване на Илиана Валентинова Станкова – съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
29. Проект на решение за повишаване на Кристиан Божидаров Петров – съдия в Окръжен съд – Перник, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
30. Проект на решение по предложение от членове на Висшия съдебен съвет за поощряване на съдии - членове на работни групи, сформирани с решение по Протокол № 7/27.05.2020 г., т. 7.2, т. 7.3 и т. 7.4 на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
31. Искане от председателя на Върховния административен съд за определяне на нова дата за провеждане на събеседване в процедурата за избор на „административен ръководител“ на Районен съд – Разград.
Внася: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1. Във връзка с молбата на Валери Цветанов – съдия в Районен съд-Плевен, се взеха следните решения:
1.1. Исканията за отправяне на препоръки към административния ръководител на Районен съд-Плевен, касаещи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд на работещите в Районен съд-Плевен магистрати и съдебни служители, относно организирането и провеждането на задължителни периодични медицински прегледи и провеждането на общо събрание на съдиите от районния съд - материалите да се изпратят на административния ръководител на Окръжен съд-Плевен с указание да извърши съответните проверки и да даде доклад относно изложените твърдения от Валери Цветанов, съдия в Районен съд гр.Плевен.
1.2. Оставя без разглеждане исканията, касаещи Окръжен съд-Плевен и Административен съд-Плевен.
1.3. Препис от молбата в тези части да се изпрати на председателя на Апелативен съд-Велико Търново и на председателя на Върховния административен съд за извършване на проверка и взимане на становище.
1.4. Искането за прекратяване на командировките на съдиите Николаев и Маринска в Административен съд - Плевен да се изпрати на Комисия „Съдебна карта“ за становище и внасяне на предложение в Съдийската колегия.
2. Приема за сведение писмото от СНЦ „Електронна национална адвокатска платформа за сътрудничество“ и препис от същото да се изпрати на ресорните комисии на ВСС.
3. Приема за сведение писмото от Адвокатско съдружие „Мусева и Иванов“.

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Окръжен съд – Видин
Кандидати:
- Анета Милчева Петкова – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестирана с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 13/14.04.2020 г., комплексна оценка „Много добра");
- Даниел Нинов Димитров – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Районен съд – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 13/14.04.2020 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат:
За Анета Милчева Петкова – 0 гласа „за“, 10 гласа „против“
За Даниел Нинов Димитров – 2 гласа „за“, 8 гласа „против“
НЕ НАЗНАЧАВА „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд-Видин.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Асеновград – свободна длъжност;
• Административен ръководител – председател на Административен съд – Смолян – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Гълъбово – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Червен бряг – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Костинброд – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Свищов – изтичащ мандат.
3.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт, като приемът на документи може да се осъществява и по пощата. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
3.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
4. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Пламен Георгиев Ченджиев – административен ръководител - председател на Районен съд – Русе за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Русе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 31.07.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
5. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Деница Вълева Вълкова - Петкова – административен ръководител - председател на Апелативен съд – Бургас за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Апелативен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 11.08.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
6. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Игнат Цветков Колчев – административен ръководител - председател на Административен съд - Смолян за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд - Смолян, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 29.09.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
7.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква “а“ от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Адриана Панайотова Панайотова – заместник на административния ръководител - заместник-председател на Окръжен съд – Добрич, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
7.2. Предоставя решението по т. 7.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
8. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Адриана Панайотова Панайотова от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Добрич, считано от 05.08.2020 г.
9.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „б“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Ина Георгиева Райчева-Цонева - съдия в Административен съд - Русе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „личен почетен знак втора степен - сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.
9.2. Предоставя решението по т. 9.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
10. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Ина Георгиева Райчева-Цонева от заеманата длъжност „съдия“ в Административен съд – Русе, считано от 19.08.2020 г.
11. Проект на решение по предложението на изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Военно-апелативния съд за освобождаване на Цаньо Георгиев Ангелов от заеманата длъжност „съдия“ във Военно-апелативния съд, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ
(ОСТАВЯ без разглеждане точката поради липса на материали)
12. ОТНОСНО: Проект на решение за преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, на Васил Александров Василев – и.ф. административен ръководител – председател на Окръжен съд – Видин, на длъжност „съдия“ в Окръжен съд - Видин

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА вземането на решение по точката до избор на административен ръководител – председател на Окръжен съд – Видин.
13. ОТНОСНО: Проект на решение по заявлението на Евгени Мирославов Узунов за оттегляне на даденото съгласие за изпълняване функциите на административен ръководител на Районен съд – Несебър, и възстановяване на длъжност „съдия“, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ
(ОСТАВЯ без разглеждане точката поради липса на материали)
14. ОТНОСНО: Процедура за преместване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 2 от ЗСВ от Районен съд – Благоевград в Софийския районен съд (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 25/14.07.2020 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за преместване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 2 от ЗСВ от Районен съд-Благоевград в Софийския районен съд.
15. ОСТАВЯ без уважение искането от и. ф. административен ръководител – председател на Районен съд – Разград за обявяване на конкурс за първоначално назначаване за заемане на 1 (една) длъжност „съдия“ в органа.
16. ОТНОСНО: Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд – Варна за оптимизиране на щатната численост на Районен съд – Варна
(ОСТАВЯ без разглеждане точката поради липса на материали)
17. ОТНОСНО: Оптимизиране щатната численост на органите на съдебната власт
(ОСТАВЯ без разглеждане точката поради липса на материали)
18. ОТНОСНО: Доклад от Комисията за провеждане на изпита по Гражданско право и процес на кандидатите за младши съдии 01-05.06.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Приема за сведение доклада от Комисията за провеждане на изпита по Гражданско право и процес на кандидатите за младши съдии 01-05.06.2020 г.
19. ОТНОСНО: Предложение от директора на Националния институт на правосъдието (НИП) за командироване на постоянен преподавател на кандидатите за младши съдии за учебната 2020-2021 г., както и информация относно приети с решение на Управителния съвет на НИП оценки за работата на постоянните преподаватели за учебната 2019-2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. КОМАНДИРОВА, на основание чл. 262, ал. 3 от ЗСВ и във вр. с решение на Управителния съвет на НИП по Протокол № 117/13.07.2020, т. 8, Ангелина Йоргакиева Лазарова - съдия в Апелативен съд – Варна, за постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии в Националния институт на правосъдието за съдебната учебна 2020-2021 г., считано от 15 септември 2020 г. за срок от една година.
19.2. ВЪЗЛАГА на командирования магистрат да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.
19.3. ПРИЕМА за сведение информацията относно приетите с решение на Управителния съвет на НИП по Протокол № 117/13.07.2020, т. 1 и т. 2 оценки на Татяна Валентинова Грозданова-Чакърова – съдия в Окръжен съд - София и Мария Гецова Димитрова – съдия в Районен съд – Русе, за работата им като постоянни преподаватели за срока на командироването им в НИП, като същата да се приложи към кадровите досиета на магистратите.

СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА

20. ОТНОСНО: Предложение за промяна на границите на съдебни райони

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за първото насрочено за м. септември 2020 г. заседание на Съдийската колегия на ВСС.
21. ОТНОСНО: Проект на решение относно обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата във Върховен административен съд за периода от 01.01.2020 г. до 30.06.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. Приема обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата, постъпили във Върховния административен съд за периода от 01.01.2020 г. до 30.06.2020 г., представена от председателя на Върховния административен съд на основание чл. 122, ал. 1, т. 14 от Закона за съдебната власт.
21.2. Обобщената информация да се публикува на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Съдебна статистика“.
22. ОТНОСНО: Проект на решение относно обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата във Върховен касационен съд за периода от 01.01.2020 г. до 30.06.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. Приема обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата, постъпили във Върховния касационен съд за периода от 01.01.2020 г. до 30.06.2020 г., представена от председателя на Върховния касационен съд на основание чл. 114, ал. 1, т. 14 от Закона за съдебната власт.
22.2. Обобщената информация да се публикува на интернет страницата на ВСС в раздел „Съдебна статистика“.
23. (ОТТЕГЛЕНА)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Марин Димитров Маринов - съдия в Административен съд - Разград.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Марин Димитров Маринов - съдия в Административен съд - Разград.
25. ПРЕКРАТЯВА откритата процедура за извънредно атестиране на Георги Николов Грънчев - съдия в Апелативен съд – Варна поради отказ на магистрата от участие в обявения конкурс за повишаване и заемане на длъжност „съдия в окръжен съд – наказателна колегия“.
26. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Анета Христова Юргакиева - Георгиева - съдия в Административен съд - София-град, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
27. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Ивелина Илиева Келлева - Бонева - съдия в Районен съд - Бяла, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

28. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Илиана Валентинова Станкова - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Кристиан Божидаров Петров - съдия в Окръжен съд – Перник, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
30. ОТНОСНО: Предложение от членове на Висшия съдебен съвет за поощряване на съдии - членове на работни групи, сформирани с решение по Протокол № 7/27.05.2020 г., т. 7.2, т. 7.3 и т. 7.4 на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

30.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Станислав Петров Георгиев – съдия в Апелативен съд - Пловдив, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.2. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Теодорина Михайлова Димитрова – Николова - административен ръководител – председател на Окръжен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.3. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Радостина Владимирова Данаилова – съдия в Софийски градски съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.4. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Мария Кирилова Терзийска – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Окръжен съд - Варна, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.5. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Владислава Александрова Цариградска – съдия в Районен съд - Луковит, с ранг „съдия в ОС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.6. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Десислава Георгиева Манасиева - Жекова – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Районен съд - Варна, с ранг „съдия в ОС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.7. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Калин Иванов Калпакчиев – съдия в Апелативен съд - София, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.8. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Даниела Велинова Борисова - Райчинова – съдия в Софийски градски съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.9. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Иваничка Димитрова Славкова – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Окръжен съд - Варна, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.10. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Мариета Христова Райкова-Пашова – административен ръководител - председател на Специализирания наказателен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.11. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Магдалена Дочева Станчевска – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Окръжен съд - Ловеч, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.12. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Младен Петров Димитров – административен ръководител – председател на Районен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.13. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Гергана Богомилова Цонева – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Софийски районен съд, с ранг „съдия в АС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.14. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Галина Петкова Пачовска-Карагьозова – съдия във Върховния административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.15. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Весела Орлинова Павлова – съдия във Върховния административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.16. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Елена Атанасова Янакиева – административен ръководител – председател на Административен съд - Варна, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.17. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Любка Петрова Петрова – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Административен съд – София-град, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.18. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Лилия Александрова Василева – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Административен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.19. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Йорданка Христова Матева – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Административен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.20. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Явор Иванов Колев – административен ръководител – председател на Административен съд–Пловдив, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.21. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Игнат Цветков Колчев – административен ръководител – председател на Административен съд–Смолян, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.22. ПООЩРЯВА, Галина Атанасова Стойчева – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Административен съд – Кюстендил, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 500 (петстотин) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
30.23. Предоставя решението по точки от 30.1 до 30.22 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
31. ОТНОСНО: Искане от председателя на Върховния административен съд за определяне на нова дата за провеждане на събеседване в процедурата за избор на „административен ръководител“ на Районен съд – Разград

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ нова дата за провеждане на събеседване в процедурата за избор на „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Разград за 23.07.2020 г. – 14:00 часа, като за същата да се уведоми кандидатът.

Закриване на заседанието – 13.26 ч.

 

Изготвил: /п/:
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова
Лидия Здравкова


СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
​:
и. д. главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
23.07.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд