КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 29
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 29 ЮЛИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България и Евгени Диков – член на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
/На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 12.15 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
22. Проект на решение за предварително атестиране на Мария Тошкова Стефанова - прокурор в Районна прокуратура - Сандански.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Евгений Владимиров Милев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Мирослав Емилов Йосифов - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Придобиване статут на несменяемост на Виолета Георгиева Вълчева - Николова - следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
26. Проект на решение за извънредно атестиране на Адалберт Живков Кръстев - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
27. Проект на решение за извънредно атестиране на Кирил
Петров Киряков - прокурор в Районна прокуратура – Шумен.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: Административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Пловдив
Кандидат:
- Тодор Стефанов Деянов – административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Смолян, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 8 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Тодор Стефанов Деянов – административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Смолян, на длъжността „административен ръководител – апелативен прокурор“ на Апелативна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/
2. ОТНОСНО: Административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура - Сливен
Кандидат:
- Христо Гандев Тинев – изпълняващ функциите „административен ръководител – военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура - Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 9 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Христо Гандев Тинев – изпълняващ функциите „административен ръководител – военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура - Сливен, на длъжността „административен ръководител – военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура - Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/
3. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Харманли
Кандидат:
- Маргарит Куртев Стоилов – изпълняващ длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Харманли, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 9 гласа „За”, гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Маргарит Куртев Стоилов – изпълняващ длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Харманли, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Харманли, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/
* * * * *
4. ОТНОСНО: Искане от главния прокурор за временно отстраняване от длъжност на прокурор, на основание чл. 230, ал. 1 от ЗСВ. /съгласно решение по Протокол № 27/15.07.2020 г., т. 20 на Прокурорската колегия на ВСС/

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ИЗСЛУШВА Райна Петкова Бачева във връзка с искането от главния прокурор за временното й отстраняване от длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура - Благоевград, на основание чл. 230, ал. 1 от Закона за съдебната власт.
4.2. ОСТАВЯ без уважение искането на Райна Петкова Бачева за изслушване на административния ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев.
4.3. ОТСТРАНЯВА ВРЕМЕННО за срок от 4 месеца Райна Петкова Бачева от длъжността „прокурор“ в Районна прокуратура – Благоевград (командирована в Районна прокуратура - Кюстендил), обвиняема по досъдебно производство № 24/2020 г. по описа на СлО на Специализирана прокуратура, пр. пр. № 1576/2019 г. по описа на Специализираната прокуратура, считано от датата на взимане на решението.
4.4. На основание чл. 230, ал. 5 от ЗСВ, за периода на временното отстраняване от длъжност, на същата да се заплаща възнаграждение в размер на минималната работна заплата.
 

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ


5. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органи на съдебна власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:
5.1.1. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Враца – свободна длъжност;
5.1.2. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч – изтичащ мандат;
5.1.3. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Хасково – изтичащ мандат.
5.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
6. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Ямбол, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 01/22.01.2020 г.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Ямбол, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 01/22.01.2020г. (обн. ДВ, бр. 9/31.01.2020 г.): 14.10.2020 г.
7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Данаил Богданов Шостак - прокурор в Специализираната прокуратура, на длъжност „заместник на административния ръководител“ на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, считано от датата на встъпване в длъжност.
8. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата от Аделина Любомирова Банкова - прокурор в Районна прокуратура – Ихтиман, за преместването й в Софийска районна прокуратура, тъй като не е изпълнен фактическият състав на разпоредбата на чл. 194, ал. 2 от ЗСВ.
9.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Румен Вълков Боев - заместник на административния ръководител - заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
9.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
9.3. Решението по т. 9.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
10. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Румен Вълков Боев от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-апелативен прокурор“ на Апелативна прокуратура - Пловдив, както и от длъжността „прокурор“, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 08.09.2020 г.
11.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Ясенка Димитрова Шигарминова - прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
11.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
11.3. Решението по т. 11.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
12. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл.160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Ясенка Димитрова Шигарминова от заеманата длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура – Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 10.08.2020 г.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 1, предложение второ от ЗСВ, предварително атестиране на Стела Милева Мешова - прокурор в Районна прокуратура – Бургас.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Стела Милева Мешова - прокурор в Районна прокуратура – Бургас.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Анастасия Мариянова Топалова - Монова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Анастасия Мариянова Топалова - Монова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
14.3. Анастасия Мариянова Топалова - Монова - прокурор в Софийска районна прокуратура, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
15. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Илиян Димитров Иванов - прокурор в Районна прокуратура - Видин, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
16. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Мариана Благоева Калинска - Захманова – заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Петрич, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Мариана Борисова Димитрова - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

18. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за кадрови промени в администрацията на Апелативна специализирана прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

18.1. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ щ. бр. за длъжност „чистач“ в Апелативна специализирана прокуратура.
МОТИВИ: Към настоящия момент в щата на АСП е утвърдена 1 щ.бр. за длъжността „чистач“. Магистратите и съдебните служители от АпСпП ползват 23 кабинета в сграда на РУ на МВР и сервизни помещения в друга сграда, с обща площ от 625,63 кв.м.
С оглед осигуряване на почистването и поддръжката на помещенията, и на взаимозаменяемост при отсъствие на единия служител, считаме че искането е обосновано.
Увеличението на щатната численост на съдебните служители ще бъде финансово обезпечено за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2020 г.
18.2. ДАВА СЪГЛАСИЕ за трансформиране на 1 /една/ щ.бр. за длъжност „съдебен деловодител“ в 1 /една/ щ.бр. за длъжност „главен специалист – компютърна обработка на данни и статистик“ в Апелативната специализирана прокуратура.
МОТИВИ: Комисията счита за обоснована исканата трансформация, поради необходимостта да бъде ангажиран съдебен служител с организацията по осигуряване на необходимата документация и информация, свързана с изготвяне и обобщаване на статистически данни, както и с подпомагане на Атестационната комисия при атестирането на магистратите.
Разликата в размера на възнаграждението за предложената трансформация ще бъде финансово обезпечена за сметка на бюджета на ПРБ за 2020 г.
19. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за кадрови промени в администрацията на Районна прокуратура - Търговище

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ щ.бр. за длъжност „завеждащ служба“ в Районна прокуратура - Търговище.
МОТИВИ: Съгласно длъжностното разписание в щата на прокуратурата са утвърдени 13 щ. бр. за магистрати и 15 за съдебни служители, което прави съотношение 1:1,15, по-ниско от средното за страната – 1,29.
В щата на прокуратурата е утвърдена 1 щ. бр. – административен секретар, която да осъществява организацията и ръководството на работа на съдебните служители, контрол на финансово-счетоводната дейност и дейността по управление на човешките ресурси.
За ръководството и контрола на дейността на служителите от специализираната администрация в служба „Регистратура и деловодство“ не е предвидена длъжност, поради което комисията счита предложението за обосновано.
Щатната бройка ще бъде финансово обезпечена за сметка на бюджета на ПРБ за 2020 г.
19.2. ДАВА СЪГЛАСИЕ за трансформиране на 1 /една/ щ.бр. за длъжност „призовкар“ в 1 /една/ щ.бр. за длъжност „съдебен деловодител“ в Районна прокуратура – Търговище.
МОТИВИ: Към настоящия момент в щата на прокуратурата са утвърдени общо 4 щ. бр. за длъжност съдебен деловодител, като в ТО Попово и ТО Омуртаг работят по един. Деловодителите в РП-Търговище описват в УИС цялата информация при обработката на входящите и изходящите материали, вкл. и тези на териториалните отделения. Предвид недостига на служители в специализираната администрация, ниското съотношение и липсата на възможност за оптимизиране на работата, комисията счита предложението за трансформация за обосновано.
Разликата в размера на възнаграждението за предложената трансформация ще бъде финансово обезпечена за сметка на бюджета на ПРБ за 2020 г.
* * * * *
20. ОТНОСНО: Определяне на говорител на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и участието му в състава на Екипа за реакция при възникване на криза

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ОПРЕДЕЛЯ Калина Чапкънова за член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, осъществяващ връзките с медиите /говорител/ на колегията.
20.2. ОПРЕДЕЛЯ за участие в състава на Екипа за реакция при възникване на криза:
- Калина Чапкънова – член на Прокурорската колегия на ВСС, осъществяващ връзките с медиите /говорител/ на колегията.
* * *
21. ОТНОСНО: Произнасяне по допустимостта на предложението относно кандидата за член на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. ДОПУСКА, на основание чл. 29г, ал. 3 от ЗСВ, до участие в избора на член на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите, кандидата – Евгени Иванов Иванов.
21.2. Решението да се обяви на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

22.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Мария Тошкова Стефанова - прокурор в Районна прокуратура – Сандански.
22.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мария Тошкова Стефанова - прокурор в Районна прокуратура – Сандански.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Евгений Владимиров Милев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Евгений Владимиров Милев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
23.3. Евгений Владимиров Милев - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Мирослав Емилов Йосифов - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Мирослав Емилов Йосифов - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
24.3. Мирослав Емилов Йосифов - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Виолета Георгиева Вълчева - Николова - следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Виолета Георгиева Вълчева - Николова - следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
25.3. Виолета Георгиева Вълчева - Николова - следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на подполковник Адалберт Живков Кръстев - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на подполковник Адалберт Живков Кръстев - прокурор във Военно-окръжна прокуратура - София.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Кирил Петров Киряков - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Кирил Петров Киряков - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.

/Закриване на заседанието – 16.00 ч/


ИЗГОТВИЛ: /п/:
Лидия Здравкова
Зоя Костова
Катя Симова


СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
и. д. главен секретар на ВСС

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.


Публикуван на :
30.07.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд