КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 22
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 14 СЕПТЕМВРИ 2020 г.

 


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Боян Магдалинчев - представляващ Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВА: Георги Кузманов
/На заседанието присъства Теодора Точкова – главен инспектор на Инспектората към ВСС/
/На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Поради технически причини заседанието се откри в 10,20 ч./

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

1. ОТНОСНО: Обсъждане на проект на бюджет на съдебната власт за 2021 г. и актуализирани бюджетни прогнози за 2022 г. и 2023 г.

ПЛЕНУМЪТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ПРИЕМА внесения от министъра на правосъдието проектобюджет на съдебната власт за 2021 г. и актуализирани бюджетни прогнози за 2022 г. и 2023 г., с доклад и приложенията към него.
1.2. Приетият проект на бюджет на съдебната власт за 2021 г. и актуализирани бюджетни прогнози за 2022 г. и 2023 г. ведно с приложенията да бъдат изпратени в Министерството на финансите и Министерски съвет в указания срок за включване в проекта за Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г.
1.3. ВЪЗЛАГА мандат на представляващия Висшия съдебен съвет, главния прокурор на Република България и председателите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд да проведат срещи и консултации с компетентните органи във връзка с проекта на бюджет на съдебната власт за 2021 г. и актуализирани бюджетни прогнози за 2022 г. и 2023 г.
* * * * *
2. ОТНОСНО: Покана за участие в семинар по съдебно управление, организиран от Европейската мрежа на съдебните съвети

ПЛЕНУМЪТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ поканата на ЕМСС за излъчване на представител на Висшия съдебен съвет за участие в семинар по съдебно управление, организиран от ЕМСС, който ще се проведе дистанционно на 15 септември 2020 г. от 14.00 часа.
2.2. ОПРЕДЕЛЯ за участие в семинар на ЕМСС следния член на ВСС: Атанаска Дишева.
2.3. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ в АВСС в рамките на указания от ЕМСС срок да регистрира определения от Пленума на ВСС член за семинар по съдебно управление, организиран от ЕМСС и да осигури преводач от английски на български и обратно. Разходите за превода ще бъдат за сметка на ВСС.
3. Насрочва заседание на Пленума на ВСС на 16.09.2020 г. от 9,00 ч. за обсъждане на предложение за изменение в частта, отнасяща се до Върховния касационен съд, на приетия с решение по Протокол № 19/23.07.2020 г. на Пленума на ВСС окончателен график за внедряване на ЕИСС във всички съдилища на Република България /с изключение на пилотните и административните съдилища, и Върховен административен съд/.

/Закриване на заседанието – 13,30 ч./

 

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Зоя Костова
Невенка Шопска
Лидия Здравкова

СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
и. д. главен секретар на ВСС

 

Резултати от гласуването на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
15.09.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд