КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 32
ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ДИСТАНЦИОННО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 29 СЕПТЕМВРИ
 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, и Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВАЩИ: Боян Новански, Вероника Имова, Лозан Панов, Олга Керелска
На заседанието присъства Васил Пеловски – и. д. главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 09.40 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

34. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Евгения Димитрова Мечева – съдия в Районен съд – Варна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
35. Проект на решение за извънредно атестиране на Димитър Илиев Димитров – съдия в Районен съд – Варна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
36. Проект на решение за извънредно атестиране на Калинка Костадинова Иванова – съдия в Районен съд – Благоевград.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
(Няма постъпили материали по точката)

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Окръжен съд – Стара Загора
Кандидат:
- Красимир Йорданов Георгиев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Стара Загора, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/12.05.2020 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 10 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Красимир Йорданов Георгиев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Стара Загора, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Стара Загора, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
3. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Етрополе
Кандидат:
- Цветомир Цаков Цветанов – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Етрополе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 19/16.06.2020 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 9 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Цветомир Цаков Цветанов – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Етрополе, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Етрополе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:
• Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Плевен – свободна длъжност;
• Административен ръководител – председател на Административен съд – Хасково – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Габрово – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Гълъбово – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Костинброд – изтичащ мандат;
• Административен ръководител – председател на Районен съд – Своге – изтичащ мандат.
4.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт, като приемът на документи може да се осъществява и по пощата. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
4.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
5. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител - председател на Районен съд – Харманли

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител - председател на Районен съд-Харманли – 27.10.2020 г.
6. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Христо Алексеев Ангелов – административен ръководител – председател на Районен съд - Гълъбово, за изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Гълъбово, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 01.10.2020 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
7. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Аксиния Борисова Атанасова – административен ръководител - председател на Районен съд – Костинброд за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Костинброд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 08.10.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
8.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Татяна Петкова Събева - съдия в Окръжен съд - Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
8.2. Предоставя решението по т. 8.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Татяна Петкова Събева от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Велико Търново, считано от 03.10.2020 г.
10.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Наталия Банова Марчева - Кътова - съдия във Върховния административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
10.2. Предоставя решението по т. 10.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
11. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Наталия Банова Марчева-Кътова от заеманата длъжност „съдия“ във Върховния административен съд, считано от 09.10.2020 г.
12.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Иван Димитров Иванов - съдия в Окръжен съд - Ямбол, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
12.2. Предоставя решението по т. 12.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
13. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Иван Димитров Иванов от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Ямбол, считано от 10.10.2020 г.
14. ОТНОСНО: Проект на решение за назначаване на Таня Кунева Николова – младши съдия в Окръжен съд-Варна, на длъжност „съдия“ в Районен съд-Варна, с продължен срок по чл. 240 от ЗСВ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

14.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Таня Кунева Николова - младши съдия в Окръжен съд-Варна, на длъжност „съдия“ в Районен съд-Варна, с месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
14.2. ВЪЗЛАГА на Таня Кунева Николова – младши съдия в Окръжен съд-Варна, да довърши започнатите с нейно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.
15. ОТНОСНО: Проект на решение за назначаване на Иван Валериев Никифорски – младши съдия в Окръжен съд – Враца, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Враца, с продължен срок по чл. 240 от ЗСВ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

15.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Иван Валериев Никифорски - младши съдия в Окръжен съд - Враца, на длъжност "съдия“ в Районен съд - Враца, с месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
15.2. ВЪЗЛАГА на Иван Валериев Никифорски - младши съдия в Окръжен съд – Враца, да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.
16. ОТНОСНО: Проект на решение за одобряване на кандидатите за младши съдии – участници в конкурс, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 1/21.01.2020 г. (обн. ДВ, бр. 10/04.02.2020 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

16.1. ОДОБРЯВА, на основание чл. 186, ал. 4 от ЗСВ, въз основа на резултатите от класирането и становищата на Комисия по професионална етика към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, кандидатите за младши съдии в рамките на обявените конкурсни длъжности, както и същият брой от следващите кандидати по реда на класирането им, както следва:

1

573

Господин Тонев

1

176

Бетина Бошнакова

1

418

Калина Станчева

1

622

Теодора Карабашева

1

304

Величка Запрянова

1

588

Теодора Петрова

1

358

Божидар Стаевски

1

398

Десислава Алексиева

1

436

Виктория Станиславова

1

146

Стойчо Попов

1

625

Антоанета Ивчева

1

435

Яна Владимирова-Панова

1

496

Десислава Чернева

1

192

Светослав Николов

1

104

Димитър Стоянов

1

757

Мария Танева

1

595

Симона Донева

1

177

Илина Гачева

1

333

Моника Христова

1

105

Кристиян Попов

1

53

Славена Койчева

1

659

Донка Желева

1

665

Георги Алипиев

1

148

Александър Цветков

1

355

Радослав Ангелов

1

626

Ванина Младенова

1

37

Михаил Драгнев

1

289

Крум Гечев

1

579

Павлина Иванова

1

251

Петя Здравкова

1

539

Анита Велева

1

121

Стефка Пелтекова

1

571

Борис Царчински

1

470

Михаела Атанасова

1

604

Диана Пашова

1

679

Благовест Димов

1

447

Симеон Светославов

1

584

Кристина Митева

1

577

Петър Милев

1

147

Полина Кривчева

1

755

Иван Груев

1

249

Станимира Иванова

1

692

Събина Стоилова

1

12

Иван Йовчев

1

523

Иво Богоев

1

585

Петя Петкова

1

34

Инна Иванова

1

593

Биляна Симчева

1

370

Румен Ангелов

1

222

Георги Стоев

1

388

Янислав Димов

1

499

Биляна Желева

1

560

Ивайло Кънев

1

258

Кристина Димитрова

1

325

Яна Борисова

1

495

Станислава Илиева

1

368

Виктория Василева

1

86

Асен Велев

 


16.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 28, ал. 3 от Наредба № 1/09.02.2017 г., дата 02.10.2020 г. (петък) от 14.00 часа, в аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия, бул. „Христо Смирненски“ № 1, гр. София, на която всички кандидати да се явят лично (или чрез упълномощен представител) да заявят писмено желанието си за назначаване на длъжността „младши съдия”.
16.3. Решенията по т. 16.1 и т. 16.2 да се публикуват на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
17. ОТНОСНО: Проект на решение по заявление за отвод от член на конкурсната комисия по конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ в окръжните съдилища – наказателна колегия, обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. в ДВ, бр. 53/05.07.2019 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

17.1. ОПРЕДЕЛЯ Ангелина Йоргакиева Лазарова – съдия в Апелативен съд – Варна за редовен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Пламен Ангелов Синков.
17.2. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Васил Стоянов Гатов – съдия в Апелативен съд-Пловдив – наказателна колегия, за резервен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Ангелина Йоргакиева Лазарова.
18. ОТНОСНО: Молба от Женя Радкова Димитрова – член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет във връзка с командироване на длъжност „съдия“ в Апелативен съд – София

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

НЕ СА НАЛИЦЕ пречки Женя Радкова Димитрова да изпълнява функциите като член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС и да правораздава като командирован съдия в Апелативен съд - София.
19. ОТНОСНО: Запитване от председателя на Върховния административен съд относно атестирането на съдиите във Върховния административен съд, във връзка с избора на членове на Помощни атестационни комисии

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

НЕ СА НАЛИЦЕ пречки съдиите от Върховния административен съд и Върховния касационен съд, които не са атестирани, както и тези, атестирани по реда на Закона за съдебната власт (отм. ДВ, бр. 64 от 07.08.2007 г.) с „положителна“ оценка от атестирането, да участват в състав на Помощна атестационна комисия при провеждане на атестационна процедура.
20. ОТНОСНО: Анализ на определяните оценки по общите критерии за атестиране „Умение за оптимална организация на работата“ и „Експедитивност и дисциплинираност“ във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 17/02.06.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. Приема анализа на определяните оценки по общите критерии за атестиране „Умение за оптимална организация на работата“ и „Експедитивност и дисциплинираност“ във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 17/02.06.2020 г.
20.2. Анализът да се публикува на интернет страницата на ВСС със заличени лични данни на магистратите и на съдилищата, като се посочи само съответното ниво на орган на съдебната власт.
21. ОТНОСНО: Периодично атестиране на Мирослава Стефанова Тодорова – съдия в Софийския градски съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

След проведено гласуване и при получен резултат: 6 гласа „за“ и 2 гласа „против“ НЕ ПРИЕМА предложението на Комисия по атестирането и конкурсите за комплексна оценка „Много добра“ – 94 (деветдесет и четири) точки от периодично атестиране на Мирослава Стефанова Тодорова – съдия в Софийски градски съд, като на основание чл. 33, ал. 4 от ЗСВ същото се счита за ОТХВЪРЛЕНО.
Внася преписката за разглеждане и произнасяне в следващото заседание на Съдийската колегия на ВСС.
22.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Христинка Данчева Димитрова - съдия в Административен съд - Шумен.
22.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Христинка Данчева Димитрова - съдия в Административен съд - Шумен.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Мая Павлова Кончарска - съдия в Районен съд - Кнежа.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мая Павлова Кончарска - съдия в Районен съд - Кнежа.
24. Прекратява откритата процедура по периодично атестиране на Теодора Любомирова Георгиева, поради освобождаването й от длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 28/07.08.2020 г. и назначаването й за европейски прокурор в Европейската прокуратура.
25. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Лилия Георгиева Терзиева - Владимирова - съдия в Районен съд - Пещера, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
26. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Адриан Динков Янев - съдия в Районен съд - Перник, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
27. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Геновева Пламенова Илиева - съдия в Районен съд - Варна, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
28. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Валерия Боянова Ватева - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Николай Белев Василев - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
30. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Николай Борисов Борисов - съдия в Районен съд - Разград, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
31. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Живка Димитрова Петрова - административен ръководител - председател на Районен съд - Свиленград, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
32. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Ваня Николаева Иванова - съдия в Районен съд - Самоков, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
ПРАВНИ ВЪПРОСИ
33. ОТНОСНО: Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на съдилищата

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

33.1. ПРЕДЛАГА на Пленума на Висшия съдебен съвет да приеме, на основание чл. 342, ал. 1 от Закона за съдебната власт, Правилник за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на съдилищата.
33.1.1. На основание чл. 342, ал. 3 от Закона за съдебната власт, Правилникът за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на съдилищата да се обнародва в Държавен вестник.
33.2. Предложението да се внесе за разглеждане в заседанието на Пленума на ВСС на 08.10.2020 г.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ
34.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (ДВ, бр. 62 от 09.08.2016 г.), атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Евгения Димитрова Мечева - съдия в Районен съд – Варна.
34.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Евгения Димитрова Мечева - съдия в Районен съд - Варна.
34.3. Евгения Димитрова Мечева - съдия в Районен съд - Варна, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
35.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ (ДВ, бр. 62 от 09.08.2016 г.), извънредно атестиране на Димитър Илиев Димитров – съдия в Районен съд – Варна.
35.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Димитър Илиев Димитров – съдия в Районен съд – Варна.
36.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ (ДВ, бр. 62 от 09.08.2016 г.), извънредно атестиране на Калинка Костадинова Иванова - съдия в Районен съд – Благоевград.
36.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Калинка Костадинова Иванова - съдия в Районен съд - Благоевград.

Закриване на заседанието – 12.45 ч.

 

Изготвил: /п/:
Невенка Шопска
Катя Симова
Лидия Здравкова
Зоя Костова


СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
​:
и. д. главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от  гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
30.09.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд