КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 33
ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ДИСТАНЦИОННО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 6 ОКТОМВРИ
 2020 г.

 


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, и Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВА Боян Новански
На заседанието присъства Васил Пеловски – и.д. главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 09.30 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следната допълнителна точка:
18. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Районен съд – Стара Загора.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
(няма постъпили материали)

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Търговище
Кандидати:
- Анета Иванова Петрова – съдия в Районен съд – Омуртаг, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиранa с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 25/14.07.2020 г., комплексна оценка „Много добра“)
- Боряна Стойчева Петрова – съдия в Районен съд – Търговище, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиранa с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 2/17.01.2017 г., комплексна оценка „Много добра“)
- Христина Иванова Сярова – съдия в Районен съд – Търговище, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиранa с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 5/01.02.2017 г., комплексна оценка „Много добра“)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при резултат:
за Анета Иванова Петрова – 11 гласа
за Боряна Стойчева Петрова – 2 гласа
за Христина Иванова Сярова – 0 гласа
На основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Анета Иванова Петрова – съдия в Районен съд – Омуртаг, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд-Търговище, с ранг „съдия във ВКС и ВАС", с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

3. ОТНОСНО: Акт за резултати от извършена тематична проверка, възложена със Заповед № ТП-01-5/01.07.2019 г. на главния инспектор на ИВСС, заведен в деловодството на ВСС с вх. № ВСС-9343/14.09.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Приема за сведение Акт за резултати от извършена тематична проверка, възложена със Заповед № ТП-01-5/01.07.2019 г. на главния инспектор на ИВСС, заведен в деловодството на ВСС с вх. № ВСС-9343/14.09.2020 г.
ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ
4. ОТНОСНО: Изслушване на Стела Светлинова Шипковенска – съдия в Районен съд – Разлог, във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка за атестиране за придобиване статут на несменяемост

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 27.10.2020 г.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

5. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Варна

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Варна – 3-ма кандидати: 03.11.2020 г.
6.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Евгени Мирославов Узунов – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Несебър, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 10.10.2020 г.
6.2. ВЪЗЛАГА на преназначения магистрат да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.
7. ОПРЕДЕЛЯ, поради настъпили нови обстоятелства, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ и в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Нина Русева Моллова-Белчева – съдия в Районен съд – Несебър, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Несебър, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 10.10.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
8. ОТНОСНО: Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Районен съд – Русе

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

8.1. ПРЕДЛАГА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, на Пленума на ВСС ДА СЪКРАТИ, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 (една) свободна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Видин, считано от датата на вземане на решението.
8.2. ПРЕДЛАГА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, на Пленума на ВСС ДА РАЗКРИЕ, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 (една) длъжност „съдия“ в Районен съд – Русе, считано от датата на вземане на решението.
8.3. ВНАСЯ предложенията в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 08.10.2020 г., за разглеждане и произнасяне.
9. ОТНОСНО: Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Районен съд – Плевен

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

9.1. НАМАЛЯВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, щатните длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Търговище от 2 (две) на 1 (една), като ТРАНСФОРМИРА 1 (една) свободна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ в 1 (една) свободна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Търговище, считано от датата на вземане на решението.
9.2. ПРЕДЛАГА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, на Пленума на ВСС ДА СЪКРАТИ, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 (една) свободна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Търговище, считано от датата на вземане на решението.
9.3. ПРЕДЛАГА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, на Пленума на ВСС ДА РАЗКРИЕ, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 (една) длъжност „съдия“ в Районен съд – Плевен, считано от датата на вземане на решението.
9.4. ВНАСЯ предложенията в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 08.10.2020 г., за разглеждане и произнасяне.
10. ОТНОСНО: Мотивирано предложение, на основание чл. 193, ал. 2 от ЗСВ, за повишаване в длъжност на класираните кандидати за заемане на 9 (девет) длъжности „съдия“ във Върховния административен съд, съгласно обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/06.11.2018 г. (обн. ДВ, бр. 95/16.11.2018 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

10.1. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Славина Любенова Владова – съдия в Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.2. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Мария Велкова Николова – съдия в Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.3. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Юлия Георгиева Тодорова – съдия в Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.4. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Любка Петрова Петрова – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.5. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Бранимира Бориславова Митушева – съдия в Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.6. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Хайгухи Хачик Бодикян – административен ръководител – председател на Административен съд – Хасково, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.7. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Христо Иванов Койчев – съдия в Административен съд – Варна, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.8. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Владимир Иванов Първанов – съдия в Административен съд – Сливен, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(В гласуването не участва Боян Магдалинчев поради направен отвод)
10.9. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Емил Любчов Димитров – съдия в Административен съд – София-област, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.10. Поради попълване на местата ПРЕКРАТЯВА гласуването за останалите кандидати, участвали в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, както следва: Тинка Атанасова Косева, Таня Димова Дамянова, Десислава Радославова Стоева, Добромир Андреев Андреев, Весела Стоянова Николова, Юлиян Валериев Киров, Станимир Христов Христов, Марияна Ангелова Мицева, Стефан Диев Станчев, Полина Иванова Якимова-Илиева, Даниела Динева Драгнева, Владимир Иванов Николов, Радостин Димитров Радков, Милена Красимирова Славейкова-Рукова, Силвия Петрова Димитрова, Ваня Костадинова Вълкадинова, Евелина Иванова Попова, Габриела Георгиева Христова-Декова, Петя Тодорова Стоилова-Владимирова, Пламен Илиев Горелски, Красимир Русев Кипров, Николай Илиев Ангелов, Елица Мичева Райковска, Боряна Борисова Петкова, Камелия Йорданова Стоянова, Ралица Георгиева Романова, Ива Димчева Кечева, Вяра Дочева Русева-Иванова, Наталия Александрова Ангелова, Красимира Неофитова Милачкова, Слава Димитрова Георгиева, Диляна Тодорова Николова, Антони Венцеславов Йорданов, Галина Атанасова Стойчева, Антоанета Василева Аргирова, Мирела Петрова Добрева-Георгиева, Светлана Георгиева Димитрова, Татяна Борисова Жилова, Калин Радков Куманов, Доброслав Вълков Руков, Кремена Григорова Борисова, Галин Станиславов Несторов, Маруся Панайотова Йорданова, Красимира Желева Желева-Колева, Луиза Ивайлова Павлова-Христова, Георги Видев Видев, Евгения Георгиева Иванова, Деница Вълева Вълкова, Даниела Любомирова Петрова, Катя Иванова Аспарухова, Дарина Славчева Драгнева, Весела Начова Цанкова, Марияна Димитрова Ширванян, Миглена Герчева Николова, Татяна Любенова Коцева, Калина Иванова Пецова, Деница Георгиева Александрова-Митрова, Светлин Велков Михайлов, Диана Веселинова Стамболова, Атанас Симеонов Иванов, Красимир Георгиев Ненчев, Миглена Любенова Йовкова, Елена Николаева Стойчева-Андреева, Даниела Петрова Попова, Ева Димитрова Пелова-Трифонова, Иво Николаев Петров, Росица Велкова Иванова-Стойчева.
10.11. ВЪЗЛАГА на повишените магистрати да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.
10.12. Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд.
(В гласуването не участват Георги Чолаков, Атанаска Дишева и Лозан Панов поради направен отвод)
11. ОТНОСНО: Приемане на окончателен списък на одобрените кандидати за младши съдии по съответната длъжност, съобразно заявеното им желание

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

11.1. ПРИЕМА, на основание чл. 186, ал. 7 от ЗСВ, окончателен списък на одобрените кандидати за младши съдии съобразно заявеното им желание, както следва:

1. Господин Тонев – Софийски градски съд

2. Бетина Бошнакова – Софийски градски съд

3. Калина Станчева – Софийски градски съд

4. Теодора Карабашева – Софийски градски съд

5. Величка Запрянова – Окръжен съд-Пловдив

6. Теодора Петрова – Софийски градски съд

7. Божидар Стаевски – Софийски градски съд

8. Десислава Алексиева – Софийски градски съд

9. Виктория Станиславова – Софийски градски съд

10. Стойчо Попов – Софийски градски съд

11. Антоанета Ивчева – Софийски градски съд

12. Яна Владимирова-Панова – Софийски градски съд

13. Десислава Чернева – Софийски градски съд

14. Светослав Николов – Окръжен съд-София

15. Димитър Стоянов – Окръжен съд-Бургас

16. Мария Танева – Окръжен съд-Кюстендил

17. Симона Донева – Окръжен съд-Варна

18. Илина Гачева – Окръжен съд-Велико Търново

19. Моника Христова – Окръжен съд-Благоевград

20. Кристиян Попов – Окръжен съд-Бургас

21. Славена Койчева – Окръжен съд-Габрово

22. Георги Алипиев – Окръжен съд-Плевен

23. Александър Цветков – Окръжен съд-Варна

24. Радослав Ангелов – Окръжен съд-Ловеч

25. Михаил Драгнев – Окръжен съд-Русе

26. Крум Гечев – Окръжен съд-Смолян

27. Анита Велева – Окръжен съд-Ямбол

28. Борис Царчински – Окръжен съд-Търговище

29. Симеон Светославов – Окръжен съд-Сливен

30. Кристина Митева – Окръжен съд-Разград


12. ОТНОСНО: Проект на решение по заявление за отвод от член на конкурсната комисия по конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ в окръжните съдилища – наказателна колегия, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. ДВ, бр. 53/05.07.2019 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

12.1. ОПРЕДЕЛЯ Васил Стоянов Гатов – съдия в Апелативен съд – Пловдив, за редовен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Ангелина Йоргакиева Лазарова.
12.2. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Милена Бориславова Рангелова –съдия в Апелативен съд-Пловдив – наказателна колегия, за резервен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Васил Стоянов Гатов.
13. ОТНОСНО: Периодично атестиране на Мирослава Стефанова Тодорова – съдия в Софийския градски съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 (в сила до 11.02.2020 г.) във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Мирослава Стефанова Тодорова – съдия в Софийския градски съд.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „много добра“ – 94 (деветдесет и четири) точки, на Мирослава Стефанова Тодорова – съдия в Софийския градски съд.
14. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Калинка Иванова Илиева – Пандохова – съдия в Административен съд – София-град, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
15. ОТНОСНО: Отчет за дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за периода 08.10.2019 г. – 05.10.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ Отчет за дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за периода 08.10.2019 г. – 05.10.2020 г.
СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА
16. ОТНОСНО: Проект на решение относно обобщени статистически таблици за дейността на съдилищата за първото полугодие на 2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

16.1. ПРИЕМА Обобщени статистически таблици за дейността на апелативните, специализираните, военните, окръжните, районните и административните съдилища за първо полугодие на 2020 г., изготвени съгласно чл. 30, ал. 5, т. 13 от Закона за съдебната власт.
16.2. Обобщените статистически таблици за дейността на съдилищата за първо полугодие на 2020 г. ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ на Интернет страницата на ВСС, в раздел Съдебна статистика.
* * * * *
17. ОТНОСНО: Доклад за приемане на резултати в изпълнение на Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ – поддейности 1.5, 1.6 и 1.7, от обхвата на проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, изпълняван от ВСС по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за извънредно заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 15.10.2020 г., от 09.30 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ТОЧКА

18. ОТНОСНО: Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Районен съд – Стара Загора

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

18.1. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите да се съкрати на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 (една) свободна длъжност „съдия“ в Апелативния специализиран наказателен съд.
18.2. ВРЪЩА преписката на КАК за провеждане на съгласувателна процедура с Комисия „Бюджет и финанси“ за разкриване на нова щатна бройка „съдия“ в Районен съд-Стара Загора
(В обсъждането и гласуването не участва Георги Чолаков поради направен отвод)

Закриване на заседанието – 14.14 ч.

 

Изготвил: /п/:
Лидия Здравкова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова


СЪГЛАСУВАЛ,
Васил Пеловски:
​:
и. д. главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от  гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
07.10.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд