КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 36
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 14 ОКТОМВРИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАТ: Иван Гешев, Светлана Бошнакова
/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13.31 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
19. Проект на решение по предложение от членове на Прокурорската колегия за попълване състава на постоянни комисии към Прокурорската колегия и Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
20. Проект на решение по заявлението на Габриела Антонова Дремсизова - и.ф. административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Павликени, за отказ от участие в откритата, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/29.04.2020 г. (обн. ДВ, бр.49/29.05.2020г.), процедура за избор на административен ръководител на Районна прокуратура - Павликени.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
21. Проект на решение по заявлението на Тодор Иванов Станчев за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
22. Проект на решение по заявлението на Гриша Спасов Мавров за отказ да изпълнява функциите „административен ръководител – районен прокурор” на Районна прокуратура – Стара Загора и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение по молбата на Надя Любомирова Цветкова за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Петрич, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Велин Михайлов Воденичаров - прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Божидар Илиев Елкин - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
26. Проект на решение за периодично атестиране на Росица Недялкова Ранкова - прокурор в Районна прокуратура - Перник.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
27. Проект на решение за периодично атестиране на Светлана Иванова Данева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
28. Проект на решение за извънредно атестиране на Емил Цветанов Галипонов - прокурор в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
29. Проект на решение за извънредно атестиране на Георги Любенов Мирчев - прокурор в Софийска районна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Берковица
Кандидат:
- Мария Димитрова Соколова – прокурор в Районна прокуратура – Берковица, с ранг „прокурор в АП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 8 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Мария Димитрова Соколова – прокурор в Районна прокуратура – Берковица, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Берковица, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/
2. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Ямбол
Кандидати:
- Ваня Колева Баракова - Илиева - прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”;
- Милена Кирова Кирова - прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор в АП”;
- Мина Желева Грънчарова - изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”;
- Стойко Иванов Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”(Постъпило заявление за отказ от участие в процедурата)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат:
За Ваня Колева Баракова - Илиева – 2 гласа „за“, 6 гласа „против“
За Милена Кирова Кирова – 0 гласа „за“, 6 гласа „против“
За Мина Желева Грънчарова – 6 гласа „за“, 2 гласа „против“
На основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Мина Желева Грънчарова - изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Ямбол, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.

/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

3. ОТНОСНО: Заповед № РД 19 – 99 от 18.08.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Ловеч, с която, на основание на чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, е наложено дисциплинарно наказание „забележка“, на Бойко Стелианов Василев – прокурор в Районна прокуратура – Ловеч

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. На основание чл. 314, ал. 4 от Закона за съдебната власт, ПОТВЪРЖДАВА наложеното със Заповед № РД – 19-99/18.08.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Ловеч дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – „забележка“, на Бойко Стелианов Василев – прокурор в Районна прокуратура – Ловеч.
3.2. Заповед № РД – 19-99/18.08.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Ловеч, ведно с решението на прокурорската колегия, да се приложат към кадровото дело на прокурора.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. ОТНОСНО: Откриване на процедура за избор на административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Сливен

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедура за избор на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Сливен - свободна длъжност.
4.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
4.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
5. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител - районен прокурор на Софийска районна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор административен ръководител – районен прокурор на Софийска районна прокуратура, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 09/11.03.2020 г. (обн. ДВ, бр. 49/29.05.2020 г.): 18.11.2020 г.
6. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Калоян Минчев Димитров - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Асеновград, за изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Асеновград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 17.10.2020 г., до закриване на Районна прокуратура – Асеновград, съгласно решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 20 от 13.08.2020 г., т. 1.
7. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Димитрина Димитрова Шекерева - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Карлово, за изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Карлово, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 17.10.2020 г., до закриване на Районна прокуратура – Карлово, съгласно решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 20 от 13.08.2020 г., т. 1.
8. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Румен Валентинов Сираков - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Хасково, за изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Хасково, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 20.10.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
9. ОТНОСНО: Одобряване на поименен списък на хабилитирани преподаватели по наказателно право за определяне чрез жребий на членове на конкурсната комисия по конкурса за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, обявен с решение на Прокурорската колегия на ВСС по Протокол № 27/15.07.2020 г. (oбн. ДВ бр. 66/24.07.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОДОБРЯВА поименен списък на хабилитирани преподаватели по наказателно право, с академична длъжност доцент или професор, за избор на членове на конкурсната комисия по конкурса за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура.
10. ОТНОСНО: Определяне на поименния състав на конкурсна комисия по конкурса за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, обявен с решение на Прокурорската колегия на ВСС по Протокол № 27/15.07.2020 г. (oбн. ДВ бр. 66/24.07.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

10.1. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5 от ЗСВ, поименния състав на хабилитирани преподаватели по наказателно право за членове в конкурсната комисия по обявения конкурс за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, както следва:
Редовен член:
- проф. д-р Веселин Бориславов Вучков – хабилитиран преподавател по наказателно право, Нов български университет
Резервен член:
- проф. д.ю.н. Георги Иванов Митов – хабилитиран преподавател по наказателно право, Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
10.2. ОБЯВЯВА определения, на основание чл. 189, ал. 5 от ЗСВ, поименен състав на конкурсната комисия по обявения конкурс за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, както следва:
Редовни членове:
- Емилия Пенева Пенева – прокурор във Върховна касационна прокуратура, определена чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5, т. 9 от ЗСВ, от събранието на прокурорите във Върховна касационна прокуратура;
- Димитър Асенов Панайотов – прокурор във Върховна касационна прокуратура, определен чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5, т. 9 от ЗСВ, от събранието на прокурорите във Върховна касационна прокуратура;
- Божидар Йорданов Качуров – прокурор във Върховна касационна прокуратура, определен чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5, т. 9 от ЗСВ, от събранието на прокурорите във Върховна касационна прокуратура;
- Димитрия Павлова Ганчева – Петкова – прокурор във Върховна касационна прокуратура, определена чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5, т. 9 от ЗСВ, от събранието на прокурорите във Върховна касационна прокуратура;
- проф. д-р Веселин Бориславов Вучков - хабилитиран преподавател по наказателно право, Нов български университет.
Резервни членове:
- Галина Христова Стоянова – прокурор във Върховна касационна прокуратура, определена чрез жребий, на основание чл. 189, ал. 5, т. 9 от ЗСВ, от събранието на прокурорите във Върховна касационна прокуратура;
- проф. д.ю.н. Георги Иванов Митов – хабилитиран преподавател по наказателно право, Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
11.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” от ЗСВ и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Валя Йорданова Начева – прокурор в Апелативна прокуратура - София, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
11.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
11.3. Решението по т. 11.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/30.01.2020 г., т. 5.
12. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Валя Йорданова Начева от заеманата длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура - София, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 19.10.2020 г.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Ваня Радостинова Атанасова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Ваня Радостинова Атанасова - прокурор в Софийска районна прокуратура.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Татяна Ангелова Борисова - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Татяна Ангелова Борисова - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Емил Евстатиев Овчаров - прокурор в Районна прокуратура - Монтана.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Емил Евстатиев Овчаров - прокурор в Районна прокуратура - Монтана.
16. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Надежда Василева Семерджиева – прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Александрина Володя Костадинова – прокурор в Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
ПРАВНИ ВЪПРОСИ
18. ОТНОСНО: Предложение за промяна в решение по т. 36.2. на Протокол № 46/21.11.2013 г. на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРЕДЛАГА на Пленума на Висшия съдебен съвет да измени решение по т. 36.2. от Протокол № 46 от заседанието на Висшия съдебен съвет, проведено на 21.11.2013 г., както следва: „При заместване на административен ръководител от съдия, прокурор или следовател, който не е заместник на административния ръководител, да се изплаща допълнително трудово възнаграждение, във връзка с чл. 259, ал. 1 от КТ, при спазване Правилата за определяне на индивидуалните основни месечни заплати на съдии, прокурори и следователи и в рамките на утвърдените бюджетни средства на съответния орган на съдебната власт“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

19. ОТНОСНО: Предложение от членове на Прокурорската колегия за попълване състава на постоянни комисии към Прокурорската колегия и Пленума на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. ОПРЕДЕЛЯ Евгени Иванов за член на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия.
19.2. ОПРЕДЕЛЯ Евгени Иванов за член на Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“ към Прокурорската колегия.
19.3. ПРЕДЛАГА на Пленума на Висшия съдебен съвет ДА ОПРЕДЕЛИ Евгени Иванов за член на Комисия по правни въпроси към Пленума на ВСС, от състава на Прокурорската колегия.
19.4. ВНАСЯ предложението по т. 19.3 за следващо заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, за разглеждане и произнасяне.
20. ОТНОСНО: Заявление от Габриела Антонова Дремсизова - и.ф. административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Павликени, за отказ от участие в откритата, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/29.04.2020 г. (обн. ДВ, бр.49/29.05.2020г.), процедура за избор на административен ръководител на Районна прокуратура – Павликени

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ПРЕКРАТЯВА откритата, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по № 15/29.04.2020 г. (обн. ДВ, бр. 49/29.05.2020г.), процедура за избор на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Павликени, поради отказ от участие на единствения допуснат кандидат - Габриела Антонова Дремсизова – прокурор в Районна прокуратура – Павликени, изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Павликени.
20.2. Решението по т. 20.1. да се обяви на интернет страницата на ВСС в раздел Важно/Конкурсни процедури/Избор на административни ръководители.
21. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Тодор Иванов Станчев от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 26.10.2020 г.
22. ОТНОСНО: Заявление от Гриша Спасов Мавров за отказ да изпълнява функциите „административен ръководител – районен прокурор” на Районна прокуратура – Стара Загора и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. ОТМЕНЯ, считано от 26.10.2020 г, решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 23/24.06.20 г., т. 14, с което на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Гриша Спасов Мавров – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора, е определен за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор” на Районна прокуратура – Стара Загора.
22.2. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Гриша Спасов Мавров на заеманата преди назначаването му за „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 26.10.2020 г.
23. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Надя Любомирова Цветкова от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Петрич, с ранг „прокурор в АП“, считано от 23.10.2020 г.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Велин Михайлов Воденичаров - прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Велин Михайлов Воденичаров - прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин.
24.3. Велин Михайлов Воденичаров - прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Божидар Илиев Елкин - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Божидар Илиев Елкин - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив.
25.3. Божидар Илиев Елкин - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Росица Недялкова Ранкова - прокурор в Районна прокуратура - Перник.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Росица Недялкова Ранкова - прокурор в Районна прокуратура - Перник.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Светлана Иванова Данева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Светлана Иванова Данева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна.
28.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Емил Цветанов Галипонов - прокурор в Специализираната прокуратура.
28.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Емил Цветанов Галипонов - прокурор в Специализираната прокуратура.
29.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Георги Любенов Мирчев - прокурор в Софийска районна прокуратура.
29.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Георги Любенов Мирчев - прокурор в Софийска районна прокуратура.

/Закриване на заседанието – 17.02 ч/

 

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Лидия Здравкова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от  гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
15.10.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд