ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

 

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на
11 ноември 2020 г. от 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12, при следния

Д Н Е В Е Н    Р Е Д:

 


ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч
Кандидат:
- Цветомир Милков Папурков – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ловеч.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. Решение № 13088 от 22.10.2020 г. на Върховния административен съд – Петчленен състав – II колегия, по адм. дело № 6987/2020 г., с което оставя в сила решеине № 5019 от 28.04.2020 г., постановено по адм. дело № 388/2020 г. на тричленен състав на ВАС, Шесто отделение.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. Проект на решение за определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Враца, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 34/30.09.2020 г. (обн. ДВ, бр. 86/06.10.2020 г.)
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
4. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Софийска градска прокуратура за назначаване на Чавдар Веселинов Пастованов - прокурор в Софийска градска прокуратура, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-градски прокурор“ на Софийска градска прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
5. Проект на решение по предложението за назначаване на Георги Видев Видев - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Чирпан, на длъжността „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Стара Загора.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
6. Проект на решение за определяне на изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Чирпан.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
7. Проект на решение по заявлението на Минчо Митков Николов за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Стара Загора, и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
8. Проект на решение по предложението на Деян Сашов Захариев - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“ за повишаване, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
9. Проект на решение по предложението на Михаела Спасова Райдовска - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор в АП“ за повишаване, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

 

ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
                                                                           ЕВГЕНИ ДИКОВ

 

Публикувано на:
5 ноември 2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд