КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 40
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 11 НОЕМВРИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България
ОТСЪСТВАТ: Евгени Диков, Огнян Дамянов,
/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13.40 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
10. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Разград за назначаване на Данислав Димитров Николов - прокурор в Районна прокуратура - Разград, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Разград.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
11. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Живко Стоянов Велев - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
12. Проект на решение за извънредно атестиране на Мила Стефанова Стайкова - и.ф. административен ръководител - районен прокурор и заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Търговище.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
13. Проект на решение за извънредно атестиране на Антония Дончева Богданова - Делчева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
14. Проект на решение за извънредно атестиране на Аделина Вергилова Борисова - Алексиева - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Перник.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч
Кандидат:
- Цветомир Милков Папурков – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ловеч, с ранг „прокурор в АП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 7 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Цветомир Милков Папурков – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ловеч, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ловеч, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. ОТНОСНО: Решение № 13088 от 22.10.2020 г. на Върховния административен съд – Петчленен състав – II колегия, по адм. дело № 6987/2020 г., с което оставя в сила Решение № 5019 от 28.04.2020 г., постановено по адм. дело № 388/2020 г. на тричленен състав на ВАС, Шесто отделение

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Приема за сведение Решение № 13088 от 22.10.2020 г. на Върховния административен съд - Петчленен състав - ІІ колегия, по адм. дело № 6987/2020 г., с което оставя в сила Решение № 5019 от 28.04.2020 г., постановено по адм. дело № 388/2020 г. на тричленен състав на ВАС, Шесто отделение, с което се отхвърля оспорването по жалба на Кирил Димитров - прокурор в Софийска градска прокуратура, срещу решение по т. 3 от Протокол № 36 от заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 27.11.2019 г., с което, на основание чл. 308, ал. 1, т. 1 ЗСВ, му е наложено дисциплинарно наказание „забележка“.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Враца, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/30.09.2020 г. (обн. ДВ, бр. 86/06.10.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Враца, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/30.09.2020 г. (обн. ДВ, бр. 86/06.10.2020 г.): 09.12.2020 г.
4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Чавдар Веселинов Пастованов - прокурор в Софийска градска прокуратура, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-градски прокурор“ на Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
5. ОТНОСНО: Предложение за назначаване на Георги Видев Видев - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Чирпан, на длъжността „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Стара Загора

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 7, изр. 1 от ЗСВ, Нейка Колева Тенева от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от датата на вземане на решението.
5.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Георги Видев Видев – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Чирпан, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
5.3. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Нейка Колева Тенева на заеманата преди назначаването й за „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Стара Загора длъжност - „прокурор“ в Окръжна прокуратура - Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
6. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Надежда Иванова Банова - прокурор в Районна прокуратура - Чирпан, за изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура - Чирпан, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на Георги Видев Видев – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Чирпан, в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Стара Загора, до закриване на Районна прокуратура - Чирпан, съгласно решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 20 от 13.08.2020 г., т. 1.
7. ОТНОСНО: Заявление от Минчо Митков Николов за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Стара Загора, и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

7.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Минчо Митков Николов от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от датата на вземане на решението.
7.2. ПРЕНАЗНАЗЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Минчо Митков Николов на заеманата преди назначаването му за „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Стара Загора длъжност - „прокурор“ в Районна прокуратура - Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
8. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Деян Сашов Захариев - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
9. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Михаела Спасова Райдовска - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Данислав Димитров Николов – прокурор в Районна прокуратура – Разград, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор" на Районна прокуратура – Разград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
11.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Живко Стоянов Велев - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора.
11.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Живко Стоянов Велев - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора.
11.3. Живко Стоянов Велев - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
12.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Мила Стефанова Стайкова - и.ф. административен ръководител - районен прокурор и заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Търговище.
12.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Мила Стефанова Стайкова - и.ф. административен ръководител - районен прокурор и заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Търговище.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ и § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), извънредно атестиране на Антония Дончева Богданова - Делчева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Антония Дончева Богданова - Делчева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал.1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Аделина Вергилова Борисова - Алексиева - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Перник.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Аделина Вергилова Борисова - Алексиева - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Перник.


/Закриване на заседанието – 14.33 ч/


Изготвил: /п/:
Зоя Костова
Невенка Шопска

 

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
12.11.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд