КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 45
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 16 ДЕКЕМВРИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България
ОТСЪСТВАТ: Калина Чапкънова
/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 13.31 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
13. Проект на решение за изменение и допълнение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 44/09.12.2020 г., 20.1.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
14. Проект на решение по предложение за оптимизиране щатната численост на Районна прокуратура – Благоевград и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
15. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Враца и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
16. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Пазарджик и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
17. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Велико Търново и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
18. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Габрово и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
19. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Кюстендил и назначаване на „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
20. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Ловеч и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
21. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Монтана и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
22. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура - Хасково и назначаване на заместници на административния ръководител заместник-районни прокурори на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура - Пловдив назначаване на заместници на административния ръководител заместник-районни прокурори на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Сийка Христова Дечева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Татяна Иванова Найденова - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
26. Проект на решение за периодично атестиране на Петя Георгиева Чотрова - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Крумовград.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
27. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Бургас за повишаване на Аделина Живкова Хаджиатанасова - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
28. Проект на решение по предложение от административния ръководител на Районна прокуратура - Русе за повишаване на Вили Любенов Димитров - прокурор в Районна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
29. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Варна за повишаване на Светлана Николаева Върбанова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Ботевград
Кандидат:
- Дарин Георгиев Лаков – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ботевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 8 гласа „за”, 0 гласа „против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Дарин Георгиев Лаков – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ботевград, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ботевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Монтана
Кандидат:
- Емил Евстатиев Овчаров – прокурор в Районна прокуратура – Монтана, изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Монтана, с ранг „прокурор в АП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 8 гласа „за”, 0 гласа „против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Емил Евстатиев Овчаров – прокурор в Районна прокуратура – Монтана, изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Монтана, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Монтана, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Проект на Правила за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ПРИЕМА Правила за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор.
3.2. Правилата да се публикуват на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
4. ОТНОСНО: Проект на решение за приемане на избирателен списък на действащите следователи, по реда на чл. 29д, ал. 1 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. СЪСТАВЯ списък на действащите следователи, по реда на чл. 29д, ал. 1 от ЗСВ.
4.2. Списъкът да се публикува на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
5. ОТНОСНО: Проект на решение за откриване на процедури за избор на административни ръководители в органи на съдебната власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:
5.1.1. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен – свободна длъжност;
5.1.2. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Шумен – свободна длъжност;
5.1.3. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Етрополе – изтичащ мандат;
5.1.4. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Кюстендил – изтичащ мандат.
5.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
5.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
6.ОТНОСНО: Проект на решение за преместване по обявения, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 30/27.09.2017 г. (обн. ДВ, бр. 95/28.11.2017 г.), конкурс за заемане на 1 (една) длъжност „прокурор“ в Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във вр. с § 72 от ПРЗ на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Антон Иванов Мицов – следовател във Военно-окръжна прокуратура – София, с ранг „следовател в НСлС“, на длъжност „прокурор“ в Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
7.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Росен Петков Русинов - и.ф. административен ръководител - окръжен прокурор и заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Монтана.
7.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Росен Петков Русинов - и.ф. административен ръководител - окръжен прокурор и заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Монтана.
8.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Блага Димитрова Георгиева - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Свищов.
8.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Блага Димитрова Георгиева - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Свищов.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Васил Малинов Малинов - и.ф. административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Пазарджик.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Васил Малинов Малинов - и.ф. административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Пазарджик.
10. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Владимир Сашков Сираков - прокурор в Районна прокуратура - Враца, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС
11. ОТНОСНО: Проект на решение по предложението на главния прокурор за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Георги Методиев Асенов – прокурор във Върховна касационна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

11.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, ОБРАЗУВА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО за налагане на дисциплинарно наказание на Георги Методиев Асенов – прокурор във Върховна касационна прокуратура.
11.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Йордан Стоев, Пламен Найденов, Светлана Бошнакова.
11.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ОПРЕДЕЛЯ за председател на състав Светлана Бошнакова , който е и докладчик.
СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ
12. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за увеличаване щатната численост на съдебните служители в Специализираната прокуратура с 1 /една/ щ.бр. за длъжност „експерт, връзки с обществеността“

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ щ.бр. за длъжността „експерт, връзки с обществеността“ по щата на Специализираната прокуратура.
МОТИВИ:
Към настоящия момент съотношението магистрати/съдебни служители в Специализираната прокуратура е сравнително ниско – 0,93 при средно – 1,29 и в щата няма утвърдена длъжност „експерт, връзки с обществеността“.
Съгласно утвърдените „Правила за медийната комуникация в системата на ПРБ“ и последвалите изменения, освен в апелативните прокуратури, АСП, СГП и СРП е предвидена възможност за назначаване и в други прокуратури на служители, отговорни за работата с медиите. Имайки предвид разследваните дела от Специализираната прокуратура, преобладаващо с фактическа и правна сложност и висок обществен интерес, считаме, че искането е обосновано.
Увеличението на щатната численост ще бъде финансово обезпечено за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2020 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

13. ОТНОСНО: Проект на решение за изменение и допълнение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 44/09.12.2020 г., 20.1

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ИЗМЕНЯ И ДОПЪЛВА решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 44/09.12.2020 г., т. 20.1, като текстът „парична награда в размер на 2000 (две хиляди) лв.“ да се чете „парична награда в размер на по 2000 (две хиляди) лв.“.
14. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Благоевград и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

14.1. НЕ ПРИЕМА предложението на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за определяне на четири щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Благоевград чрез трансформиране на 2 (две) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
14.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, шест щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Благоевград чрез трансформиране на 4 (четири) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 4 (четири) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
14.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Жана Иванова Захова-Божкилова – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 42/25.11.2020г., т. 2.2.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Благоевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
14.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Пиринка Аспарухова Костадинова – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 42/25.11.2020г., т. 2.8.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Благоевград, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
14.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Иван Николов Чилев – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 42/25.11.2020г., т. 2.14.), на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Благоевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
14.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Ружена Георгиева Кондева – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 42/25.11.2020г., т. 2.21.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Благоевград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
15. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Враца и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

15.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Враца чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
15.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Росен Петров Колев – прокурор в Районна прокуратура – Враца, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Враца, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
16. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Пазарджик и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

16.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пазарджик чрез трансформиране на 1 (една) длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“.
16.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Величка Петрова Христова – прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Пазарджик, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
17. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Велико Търново и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

17.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора и трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Велико Търново чрез трансформиране на 2 (две) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
17.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Николай Стоянов Илиев – прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.124.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Велико Търново, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
17.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Блага Димитрова Георгиева – прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.130.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Велико Търново, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
18. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Габрово и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

18.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово чрез трансформиране на 1 (една) длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021г.
18.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Тихомир Лалев Петков – прокурор в Районна прокуратура - Габрово (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.138.), на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
19. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Кюстендил и назначаване на „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Кюстендил чрез трансформиране на 1 (една) длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
19.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Даниела Георгиева Гюрова – прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.43.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Кюстендил, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
20. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Ловеч и назначаване на заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Ловеч чрез трансформиране на 1 (една) длъжност „прокурор“ от щатната численост на органа в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
20.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Калина Димитрова Кънчева – прокурор в Районна прокуратура – Ловеч, (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.146.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Ловеч, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
21. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура – Монтана и назначаване на заместници на административния ръководител - заместник-районни прокурори на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора и трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Монтана чрез трансформиране на 2 (две) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
21.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Росен Обретинов Станев – прокурор в Районна прокуратура - Монтана (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г, т. 2.59.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Монтана, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
21.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Иван Руменов Карагьозов – прокурор в Районна прокуратура - Монтана (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г, т. 2.63.), на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Монтана, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
22. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура - Хасково и назначаване на заместници на административния ръководител заместник-районни прокурори на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора и трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Хасково чрез трансформиране на 2 (две) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
22.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Зорница Руменова Проданова – прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Хасково, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
22.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Мария Михайлова Кирилова – прокурор в Районна прокуратура - Хасково (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г, т. 2.101.), на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Хасково, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
23. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за оптимизиране на щатната численост на Районна прокуратура - Пловдив назначаване на заместници на административния ръководител заместник-районни прокурори на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

23.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, шест щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пловдив чрез трансформиране на 2 (две) длъжности „прокурор“ от щатната численост на органа в 2 (две) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“, считано от 01.01.2021 г.
23.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Димитрина Димитрова Шекерева – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г, т. 2.70.) на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
23.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Борис Адриянов Михов – прокурор в Районна прокуратура - Пловдив (съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г, т. 2.65.), на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 2 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), атестиране за придобиване статут на несменяемост на Сийка Христова Дечева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Сийка Христова Дечева - прокурор в Софийска районна прокуратура.
24.3. Сийка Христова Дечева - прокурор в Софийска районна прокуратура, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Татяна Иванова Найденова - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Татяна Иванова Найденова - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
25.3. Татяна Иванова Найденова - прокурор в Районна прокуратура - Смолян, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Петя Георгиева Чотрова - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Крумовград.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Петя Георгиева Чотрова - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Крумовград.
27. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Аделина Живкова Хаджиатанасова - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
28. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Вили Любенов Димитров - прокурор в Районна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Светлана Николаева Върбанова - прокурор в Районна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

/Закриване на заседанието – 15.12 ч/

 

Изготвил: /п/:
Лидия Здравкова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
17.12.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд