КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 46
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 17 ДЕКЕМВРИ 2020 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Светлана Бошнакова – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАТ: Иван Гешев, Калина Чапкънова
/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/
/Откриване на заседанието – 11.40 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следната допълнителна точка:
3. Произнасяне по Заповед № РД-04-36/16.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Гоце Делчев, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Стефка Атанасова Янкова – Котрулева – младши прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Откриване на процедура за подбор на кандидати за европейски делегирани прокурори

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ОТКРИВА, на основание чл. 5, ал. 1 от Правилата за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор (Правилата), процедура за подбор на 10 (десет) европейски делегирани прокурори от Република България, с оглед одобрения им брой, съгласно изискванията на чл. 13, параграф 2 на Регламент (ЕС) 2017/1939 за установяване на засилено сътрудничество за създаване на Европейската прокуратура.
1.1.1. В 30 - дневен срок от публикуване на обявлението на официалната Интернет страница на Висшия съдебен съвет, кандидатите подават в деловодството на Висшия съдебен съвет (гр. София 1000, ул. „Екзарх Йосиф” № 12), лично или чрез изрично упълномощено лице, по пощата с обратна разписка или по електронен път на електронен адрес - vss@vss.justice.bg, подписано с квалифициран електронен подпис на заявителя, заявление за участие в процедурата за подбор в свободен текст, съдържащо имената, заеманата длъжност, телефон и електронна поща за контакт.
1.1.2. Към заявлението се прилагат:
- автобиография на английски и на български език, според европейския образец;
- актуална кадрова справка;
- служебна бележка, удостоверяваща стажа по чл. 4, т. 4 от Правилата;
- копие от документи, удостоверяващи владеенето на английски език;
- мотивационно писмо на български и английски език;
- други документи по преценка на кандидата.
1.1.3. Съгласно Раздел III на Правилата за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор, процедурата ДА СЕ ПРОВЕДЕ на три етапа: допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на кандидатите.
1.1.4. Датата, мястото и началния час на изслушване на допуснатите кандидати за европейски делегирани прокурори ДА СЕ ОБЯВИ допълнително с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.
1.2. Решението по т. 1.1, ведно с обявлението за провеждане на процедурата, НЕЗАБАВНО ДА СЕ ПУБЛИКУВА на официалната Интернет страница на ВСС.
2. ОТНОСНО: Избор на Комисия по допустимост на кандидати в процедура за подбор на европейски делегирани прокурори

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ, на основание чл. 9, ал. 1 от Правилата за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор, Комисия по допустимост на кандидатите в процедура за подбор на европейки делегирани прокурори, в състав:
1. Пламен Найденов - член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет;
2. Светлана Бошнакова - член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет;
3. Огнян Дамянов - член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.
2.1.1. За председател на Комисията ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ – Пламен Найденов.
2.2. Решението по т. 2.1 ДА СЕ ПУБЛИКУВА на официалната Интернет страница на ВСС.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ТОЧКА

3. ОТНОСНО: Произнасяне по Заповед № РД-04-36/16.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Гоце Делчев, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Стефка Атанасова Янкова – Котрулева - младши прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ПРИЕМА за сведение Заповед № РД-04-36/16.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Гоце Делчев, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Стефка Атанасова Янкова – Котрулева - младши прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев.
3.2. ПРИЛАГА, на основание чл. 327, ал. 3 ЗСВ, Заповед № РД-04-36/16.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Гоце Делчев към кадровото дело на прокурора.

/Закриване на заседанието – 11.52 ч/

Изготвил: /п/:
Зоя Костова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
17.12.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд