ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 21 януари 2021 г. от
9.30 часа
в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,
ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д


1. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на органи на съдебната власт в системата на Прокуратурата на Република България, с оглед предложение от главния прокурор за планиране на длъжности за „младши прокурор" и „младши следовател" и обявяването им на конкурси за календарната 2021 година.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

2. Указания за изпълнението на бюджета на съдебната власт за 2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
3. Проект на решение за определяне на показатели и условия за изпълнение на бюджета на съдебната власт за 2021 г. във връзка с ПМС № 408 от 23.12.2020 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2021 г. /обн., ДВ, бр. 1 от 05.01.2021 г./.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Проект на решение за утвърждаване на бюджетите на почивните и учебните бази на органите на съдебната власт към 31.12.2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение за утвърждаване на актуализиран бюджет на съдебната власт за 2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
6. Решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол
№ 31/17.12.2020 г., т. 5.2.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение за създаване на централизиран фонд „Социално-битово и културно обслужване (СБКО) за подпомагане на магистрати и съдебни служители през 2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Обобщена справка за усвояване на средствата по проекти на Висшия съдебен съвет със средства от Европейския съюз - Оперативна програма „Добро управление“, Други европейски средства и Норвежки финансов механизъм към 31.12.2020 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
9. Решение по т. 43 от Протокол № 30/10.12.2020 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет относно предоставяне на права на комисия „Бюджет и финанси“ за вземане на решения по управление на бюджета.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
10. Проект на решение за упълномощаване на представляващия ВСС да подписва през 2021 г. договорите за наем на зали и аудитории за целите на провеждането на писмените изпити в конкурсите за младши магистрати и за първоначално назначаване в органите на съдебната власт.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Предложения за отпускане на помощи от централизираните средства на фонд СБКО
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

13. Изпълнение на решение по д.т. 72.3 от Протокол
№ 30/10.12.2020 г. от заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“

ПРАВНИ ВЪПРОСИ

14. Проект на Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.
Внася: Комисия по правни въпроси
15. Проект на Указания за акредитация на представители на средствата за масова информация при отразяване на Общото събрание на следователите за избор на член на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисия по правни въпроси
* * * * *
16. Доклад относно изпълнението на проект „Реализиране на Централизирана автоматизирана информационна система „Съдебен статус“ и определяне на координатор от страна на Висшия съдебен съвет в качеството си на подкрепяща проекта страна.
Внася: Съвет за координиране действията на органите на съдебната власт по участие в международни проекти и програми
17. Проект на решение за създаване на работна група по проект “Продължаваща реформа в заповедното производство”, осъществен съгласно Договор REFORM/SC2020/133 към Генерална дирекция „Подкрепа на структурните реформи” на Европейската комисия, изпълняван от „Ърнст едн Янг” - България.
Внасят: Даниела Марчева и Боян Новански – членове на ВСС

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ДЕСИСЛАВА АХЛАДОВА


Публикувано на:
15 януари 2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд