КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 1
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 20 ЯНУАРИ 2021 г.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България

ОТСЪСТВАЩИ НЯМА

/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/

/Откриване на заседанието – 13.50 ч./

По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
24. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Жулиета Цонева Стоянова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
25. Проект на решение за периодично атестиране на Красимира Динева Христова - прокурор в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
26. Проект на решение за извънредно атестиране на Наталия Димитрова Николова - Бончева - административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
27. Проект на решение за извънредно атестиране на Нина Иванова Панчева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
28. Оправомощаване на член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да подпише пълен стенографски протокол от дистанционно проведено заседание чрез видеоконферентна връзка на Прокурорската колегия на ВСС, проведено на 4 ноември 2020 г.
Внася: Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ


1. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Перник
Кандидат:
- Аделина Вергилова Борисова-Алексиева – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Перник, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 9 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Аделина Вергилова Борисова-Алексиева – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Перник, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Перник, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/
2. ОТНОСНО: Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Търговище
Кандидат:
- Мила Стефанова Стайкова – заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Търговище, изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Търговище, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 9 гласа „За”, 0 гласа „Против”, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Мила Стефанова Стайкова – заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Търговище, изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Търговище, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура - Търговище, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Произнасяне по допустимостта на предложението относно кандидата за член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ДОПУСКА, на основание чл. 29г, ал. 3 от ЗСВ, до участие в избора на член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите – Стефан Иванов Петров – следовател в Национална следствена служба.
3.2. Решението да се обяви на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
4. ОТНОСНО: Оптимизиране щатната численост на органи на съдебната власт в системата на Прокуратурата на Република България, с оглед предложение от главния прокурор за планиране на длъжности за „младши прокурор“ и „младши следовател“ и обявяването им на конкурси за календарната 2021 година

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Районна прокуратура – Елин Пелин, с 1 (една) длъжност „младши прокурор“, считано от датата на освобождаване на длъжността от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.1.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Монтана, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Елин Пелин от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.2. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Районна прокуратура – Хасково, с 1 (една) длъжност „младши прокурор“, считано от датата на освобождаване на длъжността от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.2.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Кърджали, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Хасково от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.3. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Районна прокуратура – Стара Загора, с 1 (една) длъжност „младши прокурор“, считано от датата на освобождаване на длъжността от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.3.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Силистра, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Стара Загора от младши прокурора с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
4.4. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Ловеч, с 1 (една) свободна длъжност „следовател“, считано от датата на вземане на решението.
4.4.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Ловеч, считано от датата на вземане на решението.
4.5. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – София, с 2 (две) свободни длъжности „следовател“, считано от датата на вземане на решението.
4.5.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 2 (две) щатни длъжности „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – София, считано от датата на вземане на решението.
4.6. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Хасково, с 1 (една) свободна длъжност „следовател“, считано от датата на вземане на решението.
4.6.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Хасково, считано от датата на вземане на решението.
4.7. ВНАСЯ предложението в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 21.01.2021 г., за разглеждане и произнасяне.
5. ОТНОСНО: Определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, открити с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 01/22.01.2020 г. (обн. ДВ, бр. 09/31.01.2020 г.) и Протокол № 26/08.07.2020 г. (обн. ДВ, бр. 63/17.07.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 01/22.01.2020 г. (обн. ДВ, бр. 09/31.01.2020 г.) и Протокол № 26/08.07.2020 г. (обн. ДВ, бр. 63/17.07.2020 г.), както следва:
- Окръжна прокуратура – Монтана: 17.02.2021 г.;
- Окръжна прокуратура – Пазарджик: 24.02.2021 г.
6. ОТНОСНО: Прекратяване на процедурата за избор на административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Панагюрище, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/29.04.2020 г. (обн. ДВ, бр. 49/29.05.2020 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.1. ПРЕКРАТЯВА откритата, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/29.04.2020 г. (обн. ДВ, бр.49/29.05.2020 г.), процедура за избор на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Панагюрище, поради закриването на органа, считано от 01.01.2021 г., съгласно решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 20 от 13.08.2020 г., т. 1.
6.2. Решението по т. 6.1. да се обяви на интернет страницата на ВСС в раздел Важно/Конкурсни процедури/Избор на административни ръководители.
7. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител на Софийска районна прокуратура за оптимизиране на щатната численост на органа

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, 4 (четири) щатни длъжности „заместник на административния ръководител - заместник – районен прокурор" на Софийска районна прокуратура, чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ от щатната численост на Софийска районна прокуратура в 1 (една) щатна длъжност „прокурор“ в органа, считано от датата на вземане на решението.
8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Пламен Георгиев Георгиев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пловдив, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
9.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора щатна длъжност “заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „прокурор“ от щата на Районна прокуратура - Смолян в 1 (една) щатна длъжност “заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура - Смолян, считано от датата на вземане на решението.
9.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Петко Добринов Братованов - прокурор в Районна прокуратура – Смолян, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Смолян, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, трета щатна длъжност “заместник на административния ръководител-заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „прокурор“ от щата на Районна прокуратура – Стара Загора в 1 (една) щатна длъжност “заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора, считано от датата на вземане на решението.
10.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Мария Йорданова Михайлова – прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор в АП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Десислава Тенкова Калайджиева – прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Стара Загора, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
12.1. ПООЩРЯВА на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Илона Василева Кръстенякова - прокурор във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“ с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
12.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
13. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Илона Василева Кръстенякова от заеманата длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 20.01.2021 г.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на полковник Момчил Бориславов Бенчев - прокурор във Военно - апелативна прокуратура.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на полковник Момчил Бориславов Бенчев - прокурор във Военно - апелативна прокуратура.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на полковник Красимир Тодоров Колев - прокурор във Военно-апелативна прокуратура.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на полковник Красимир Тодоров Колев - прокурор във Военно-апелативна прокуратура.
16. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Ивайло Алексиев Гайдаров - прокурор в Районна прокуратура - Велико Търново, с ранг „прокурор в ОП“, на място в по-горен ранг „прокурор в АП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Дарина Стефанова Косева - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
18. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Радостина Ганева Петкова - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
19. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Цветомир Милков Папурков - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Ловеч, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Николай Сотиров Трендафилов – прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
21. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Цвета Тодорова Пазаитова - Живакова - прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС
22. ОТНОСНО: Заповед № РД-04-02-3779/24.11.2020 г. на административния ръководител на Софийска районна прокуратура, с която, на основание чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ е наложено дисциплинарно наказание „забележка“ на Кирил Александров Въжаров – прокурор в Софийска районна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. ПОТВЪРЖДАВА наложеното със Заповед № РД-04-3779/24.11.2020 г. на административния ръководител на Софийска районна прокуратура дисциплинарно наказание „забележка“ на Кирил Александров Въжаров – прокурор в Софийска районна прокуратура.
22.2. Заповед № РД-04-02-3779/24.11.2020 г. на административния ръководител на Софийска районна прокуратура, ведно с решението на Прокурорската колегия на ВСС да се приложат към кадровото дело на прокурора.
23. ОТНОСНО: Обобщен отчет на комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с Инспектората към ВСС“ към Прокурорската колегия на ВСС относно образуваните дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи и наложените дисциплинарни наказания по чл. 308, ал. 1 от ЗСВ за периода от 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Приема за сведение обобщен отчет на комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с Инспектората към ВСС“ към Прокурорската колегия на ВСС относно образуваните дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи и наложените дисциплинарни наказания по чл. 308, ал. 1 от ЗСВ за периода от 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Жулиета Цонева Стоянова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Жулиета Цонева Стоянова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен.
24.3. Жулиета Цонева Стоянова - прокурор в Районна прокуратура - Шумен, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Красимира Динева Христова - прокурор в Специализираната прокуратура.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Красимира Динева Христова - прокурор в Специализираната прокуратура.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Наталия Димитрова Николова - Бончева - административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Наталия Димитрова Николова - Бончева - административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Нина Иванова Панчева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Нина Иванова Панчева - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - София.
28. ОТНОСНО: Оправомощаване на член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да подпише пълен стенографски протокол от дистанционно проведено заседание чрез видеоконферентна връзка на Прокурорската колегия на ВСС, проведено на 4 ноември 2020 г.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРАВОМОЩАВА Йордан Стоев - член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да подпише пълен стенографски протокол от заседанието на Прокурорска колегия на ВСС, проведено дистанционно чрез видеоконферентна връзка на 4 ноември 2020 г.

 

/Закриване на заседанието – 15.08 ч/

ИЗГОТВИЛ: /п/
:
Зоя Костова
Катя Симова
Лидия Здравкова

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС


Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
21.01.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд