ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
2 февруари 2021 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка.


ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ


2. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Търговище
Кандидати:
- Мирослав Николов Митев – съдия в Окръжен съд – Търговище;
- Татяна Димитрова Даскалова – съдия в Окръжен съд – Търговище.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. Проект на решение по предложението на председателя на Върховния касационен съд за поощряване на Евелина Александрова Стоянова – съдия и председател на Първо наказателно отделение на Върховния касационен съд, с отличия „служебна благодарност и грамота“ и „личен почетен знак първа степен - златен“, на основание чл. 303, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и т. 2, б.“а“ от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
4. Проект на решение по предложението на председателя на Върховния касационен съд за освобождаване на Евелина Александрова Стоянова – председател на Първо наказателно отделение от заеманата длъжност „съдия“ във Върховния касационен съд, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
5. Проект на решение по искането на административния ръководител на Специализирания наказателен съд за увеличаване на щатната численост на съда чрез разкриване на 4 (четири) нови длъжности „съдия“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА

6. Предложение за промяна на границите на съдебни райони (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 34/13.10.2020 г.).
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“
7. Проект на решение по искане на административния ръководител на Районен съд – Сливница за прекратяване на командироване (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 41/24.11.2020 г.).
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“

МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ И ПРОТОКОЛ

8. Проект на решение за приемане на доклад от Майя Русева – съдия във Върховния касационен съд, член на Консултативния съвет на европейските съдии (КСЕС), от участие в 21-то пленарно заседание на КСЕС, проведено дистанционно в периода 04-06 ноември 2020 г.
Внася: Дирекция „Международна дейност и протокол“
9. Проект на решение във връзка с номиниране на представител за участие в експертна работна група CrimEx, създадена в рамките на Програма EuroMed Justice
Внася: Дирекция „Международна дейност и протокол“
* * * * *
10. Информация за командированите съдии във Върховния касационен съд през 2020 г.
Внася: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд
* * * * *
11. Обсъждане на проект на Пътна карта с план за действие за реорганизация на съдебните структури на окръжно и апелативно ниво, съгласно решение по Протокол № 1/19.01.2021 г., т. 2 на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
Внасят: Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев – членове на Висшия съдебен съвет и координатори по Дейност 1 на проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата”

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ЛОЗАН ПАНОВ


Публикувано на:
28 януари 2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд