КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 4
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 9 ФЕВРУАРИ 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд
ОТСЪСТВА Олга Керелска
На заседанието присъства Антонина Романова – за главен секретар на Висшия съдебен съвет, съгласно Заповед № ВСС-1774/08.02.2021 г.
Откриване на заседанието – 09.34 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
25. Проект на решение за периодично атестиране на Камелия Славчева Серафимова – съдия в Административен съд – София-град.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
26. Проект на решение за извънредно атестиране на Радослава Николова Маждракова – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Казанлък.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
27. Проект на решение за извънредно атестиране на Светослава Михайлова Цонева – заместник на административния ръководител – заместник-председател и и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Плевен.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
28. Проект на решение за извънредно атестиране на Димитър Ангелов Фикиин – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Военно-апелативния съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
29. Проект на решение за повишаване на Диляна Господинова Господинова – съдия в Софийския градски съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
30. Проект на решение за повишаване на Дора Димитрова Михайлова – заместник на административния ръководител на Окръжен съд – София, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
31. Проект на решение за повишаване на Румяна Атанасова Танева – съдия в Окръжен съд – Стара Загора, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
32. Проект на решение за повишаване на Пламен Димитров Караниколов – съдия в Районен съд – Варна, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
33. Проект на решение за повишаване на Чавдар Александров Костов – съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
34. Проект на решение за повишаване на Мая Йосифова Кирчева – съдия в Районен съд – Луковит, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
35. Проект на решение за повишаване на Силвия Георгиева Николова – съдия в Районен съд – Благоевград, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
36. Проект на решение за повишаване на Теодора Руменова Йорданова – Момова – съдия в Районен съд – Шумен, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
(Получена справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 08.02.2021 г.)
ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Добрич
Кандидат:
- Анна Великова Александрова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Добрич, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестирана с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/13.10.2020 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 13 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Анна Великова Александрова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Добрич, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Добрич, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
3. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Стара Загора
Кандидат:
- Милена Кирова Костова-Колева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Стара Загора, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестирана с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 36/20.10.2020 г., комплексна оценка „Много добра“)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 12 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Милена Кирова Костова-Колева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Стара Загора, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Стара Загора, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(При разглеждането на точката и в гласуването не участва Георги Чолаков поради направен отвод)
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. ОТНОСНО: Определяне размера на паричната награда за поощряване на съдии, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ размер от 1000 (хиляда) лева на паричната награда за поощряване на съдии, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
5.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Васил Александров Василев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Видин, на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – София, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност на нов изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд-Видин.
5.2. ВЪЗЛАГА на съдия Васил Александров Василев да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.
6. ОПРЕДЕЛЯ, поради настъпили нови обстоятелства, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ и в изпълнение на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Илия Тодоров Илиев – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Видин, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
7. ПРЕКРАТЯВА процедурата по извънредно атестиране на Веселин Стефанов Монов, открита с решение на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 32/04.10.2019 г.
8.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 1 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), предварително атестиране на Красимир Викторов Сотиров – съдия в Софийския районен съд.
8.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ – 100 (сто) точки на Красимир Викторов Сотиров – съдия в Софийския районен съд.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Теодора Пламенова Шишкова – съдия в Районен съд – Варна.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА“ на Теодора Пламенова Шишкова – съдия в Районен съд – Варна.
9.3. Теодора Пламенова Шишкова – съдия в Районен съд – Варна, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
10.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Евтим Станчев Банев – съдия в Административен съд – Велико Търново.
10.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Евтим Станчев Банев – съдия в Административен съд – Велико Търново.
11.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с § 72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Ивелина Карчева Янева - съдия в Административен съд – Велико Търново.
11.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Ивелина Карчева Янева – съдия в Административен съд – Велико Търново.
12.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Соня Николова Найденова - съдия в Софийския градски съд.
12.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Соня Николова Найденова – съдия в Софийския градски съд.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Невяна Пейчева Захариева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Омуртаг.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Невяна Пейчева Захариева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Омуртаг.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Янко Венциславов Чавеев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Самоков.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Янко Венциславов Чавеев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Самоков.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Десислава Миткова Чалъкова-Минчева – съдия в Районен съд – Велико Търново.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Десислава Миткова Чалъкова-Минчева – съдия в Районен съд – Велико Търново.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Димитър Кръстев Иванов – съдия в Районен съд – Велико Търново.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Димитър Кръстев Иванов – съдия в Районен съд – Велико Търново.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Тодор Илиев Тихолов – съдия в Районен съд – Никопол.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Тодор Илиев Тихолов – съдия в Районен съд – Никопол.
18. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Нина Методиева Коритарова – съдия в Районен съд – Сливен, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
19. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Христо Василев Симитчиев – съдия в Окръжен съд – Стара Загора, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА
20. ОТНОСНО: Проект на решение относно концепция за въвеждане на задължителна съдебна медиация по граждански и търговски дела в съдилищата

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ПРИЕМА за сведение Концепция за въвеждане на задължителна съдебна медиация по граждански и търговски дела в съдилищата.
20.2. ИЗПРАЩА приетата Концепция за въвеждане на задължителна съдебна медиация по граждански и търговски дела на министъра на правосъдието.
21. ОТНОСНО: Проект на решение относно обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата във Върховния касационен съд за периода от 01.07.2020 г. до 31.12.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. ПРИЕМА обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата, постъпили във Върховния касационен съд за периода от 01.07.2020 г. до 31.12.2020 г., представена от председателя на ВКС, на основание чл. 114, ал. 1, т. 14 от Закона за съдебната власт.
21.2. Обобщената информация ДА СЕ ПУБЛИКУВА на интернет-страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Съдебна статистика“.
22. ОТНОСНО: Проект на решение относно обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата във Върховния административен съд за периода от 01.01.2020 г. до 31.12.2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. ПРИЕМА обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата, постъпили във Върховния административен съд за периода от 01.01.2020 г. до 31.12.2020 г., представена от председателя на ВАС, на основание чл. 122, ал. 1, т. 14 от Закона за съдебната власт.
22.2. Обобщената информация ДА СЕ ПУБЛИКУВА на интернет-страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Съдебна статистика“.

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

23. ОТНОСНО: Класификатор на длъжностите в администрацията на съдилищата, на основание чл. 341, ал. 1 от ЗСВ, за утвърждаване

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за следващото заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
* * * * *
24. ОТНОСНО: Предложение за изслушване на специалиста по софтуерна архитектура и сигурност, участвал в изготвянето на доклада „Преглед на елементи от информационните системи на съдилищата на Република България“

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

24.1. ОТХВЪРЛЯ предложението за изслушване в Съдийската колегия на специалиста по софтуерна архитектура и сигурност, участвал в изготвянето на доклада „Преглед на елементи от информационните системи на съдилищата на Република България“.
24.2. Докладът „Преглед на елементи от информационните системи на съдилищата на Република България“ да бъде изпратен на Комисия „Професионална квалификация и информационни технологии“ към Пленума на ВСС.
24.3. ОТХВЪРЛЯ предложението за изслушване в Комисията „Професионална квалификация и информационни технологии“ към Пленума на ВСС на специалиста по софтуерна архитектура и сигурност, участвал в изготвянето на доклада „Преглед на елементи от информационните системи на съдилищата на Република България“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 3 от ЗСВ (в сила до 11.02.2020 г.), във връзка с §72, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр.11/07.02.2020 г.), периодично атестиране на Камелия Славчева Серафимова – съдия в Административен съд – София-град.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Камелия Славчева Серафимова – съдия в Административен съд – София-град.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Радослава Николова Маждракова – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Казанлък.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Радослава Николова Маждракова – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Казанлък.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Светослава Михайлова Цонева - заместник на административния ръководител - заместник-председател и и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Плевен.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Светослава Михайлова Цонева - заместник на административния ръководител - заместник-председател и и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Плевен.
28.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Димитър Ангелов Фикиин – и.ф. „административен ръководител – председател“ на Военно-апелативен съд.
28.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Димитър Ангелов Фикиин – и.ф. „административен ръководител – председател“ на Военно-апелативен съд.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Диляна Господинова Господинова – съдия в Софийския градски съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
30. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Дора Димитрова Михайлова - заместник на административния ръководител - заместник-председател на Окръжен съд - София, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
31. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Румяна Атанасова Танева - съдия в Окръжен съд - Стара Загора, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
32. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Пламен Димитров Караниколов - съдия в Районен съд - Варна, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
33. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Чавдар Александров Костов - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
34. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Мая Йосифова Кирчева - съдия в Районен съд - Луковит, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
35. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Силвия Георгиева Николова - съдия в Районен съд - Благоевград, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
36. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Теодора Руменова Йорданова-Момова – съдия в Районен съд – Шумен, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

Закриване на заседанието – 12.45 ч.

 

Изготвил: /п/:
Катя Симова
Лидия Здравкова
Вася Йорданова
Зоя Костова
Невенка Шопска


СЪГЛАСУВАЛ,
Антонина Романова:
за главен секретар на ВСС
(съгласно Заповед № ВСС-1774/08.02.2021г.
)
 

 

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
10.02.2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд