ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
16 февруари 2021 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка.
2. Проект на решение по предложение относно провеждане на общи събрания на съдиите в съдилищата в условията на пандемия.
Внася: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

3. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Разград
Кандидат:
- Лазар Йорданов Мичев – изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Окръжен съд – Разград.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Своге
Кандидат:
- Румен Атанасов Стойнов – изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Своге.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

* * * * *
5. Предложение за изменение на Правилата за работа на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
Внасят: Боян Магдалинчев и Боян Новански – членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

6. Обобщен отчет за дейността на комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет“ към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и за образуваните дисциплинарни производства срещу съдии и наложени дисциплинарни наказания по чл. 308, ал. 1 от Закона за съдебната власт за периода 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

7. Проект на решение за откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
8. Проект на решение по предложението на председателя на Върховния касационен съд за поощряване на Евелина Александрова Стоянова като съдия и председател на Първо наказателно отделение на Върховния касационен съд, с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
9. Проект на решение по предложението на председателя на Върховния административен съд за поощряване на Маруся Димитрова Андонова като съдия във Върховния административен съд, с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
10. Проект на решение по предложението на изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Окръжен съд – Враца за поощряване на Цветанчо Димитров Трифонов като съдия и изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Козлодуй, с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
11. Проект на решение по предложението на изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Окръжен съд – Русе за поощряване на Наталия Денева Георгиева като съдия в Окръжен съд – Русе, с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
12. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд – Пазарджик за посмъртно удостояване на Веселин Ангелов Петричев като съдия в Районен съд – Велинград, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
13. Проект на решение по заявлението на Галена Петкова Чешмеджиева – Дякова – съдия в Районен съд – Русе, за отказ от участие в процедура за избор на административен ръководител на Районен съд – Бяла.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
14. Информация от Върховна касационна прокуратура във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 2/26.01.2021 г., т. 6.3.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ПРАВНИ ВЪПРОСИ

15. Проект на Правилник за администрацията на Върховния касационен съд.
Внася: Комисия по правни въпроси

СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА

16. Проект на Правила за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изречение първо от Закона за съдебната власт.
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“
17. Проект на решение по искане на административния ръководител на Районен съд – Сливница за прекратяване на командироване (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 3/02.02.2021 г.).
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ЛОЗАН ПАНОВ


Публикуван на:
11 февруари 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд