КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 17
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 12 МАЙ
2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България, и Светлана Бошнакова – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 13.50 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
6. Определение на дисциплинарен състав по д.д. № 11/20 г. по описа на Висшия съдебен съвет.
Внася: Дисциплинарен състав
7. Проект на решение по предложението на главния прокурор за кадрови промени в администрацията на Прокуратурата на Република България.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
8. Проект на решение по становище от конкурсните комисии по конкурса за младши следователи, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 02/27.01.2021 г., във връзка със сигнал по отношение на проведения на 24.04.2021 г. писмен изпит.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
9. Проект на решение за периодично атестиране на Борислав Георгиев Кънев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Бургас.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
10. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Монтана за повишаване на Иван Руменов Карагьозов - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Монтана, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
11. Проект на решение по предложението на Витан Георгиев Танев - прокурор в Районна прокуратура - Ихтиман за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
12. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Русе за повишаване на Ралица Радославова Милчева - Йорданова - прокурор в Районна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
13. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Пловдив за повишаване на Димитрина Димитрова Шекерева - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
14. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжна прокуратура - Варна за повишаване на Женя Емилова Енева - прокурор в Окръжна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
15. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжна прокуратура - Варна за повишаване на Дияна Иванова Иванова - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
16. Проект на решение по предложението на Росица Христова Чернева - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
17. Проект на решение по предложението на Магдалена Иванова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, за повишаване на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител –районен прокурор на Районна прокуратура – Сливен:
Кандидати:
- Александър Александров Добрев – прокурор в Районна прокуратура – Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”;
- Иван Калчев Иванов – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор” на Районна прокуратура – Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП” (Постъпило заявление с вх. № ВСС-12082/12.05.2021г. за отказ от участие в процедурата);
- Катя Стоянова Колева – прокурор в Районна прокуратура - Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ПРЕКРАТЯВА по отношение на Иван Калчев Иванов – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор” на Районна прокуратура – Сливен, процедурата за избор на административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Сливен, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 36/14.10.2020 г. (обн. ДВ, бр. 91/23.10.2020 г.), поради отказ от участие в процедурата.
1.2. ОБЯВЯВА решението по т. 1.1 на интернет страницата на ВСС в раздел Важно/Конкурсни процедури/Избор на административни ръководители.
1.3. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 194б, ал. 1 от Закона за съдебната власт, ИЗБОР за назначаване на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Сливен, в който участват атестираните кандидати:
- Александър Александров Добрев – прокурор в Районна прокуратура – Сливен;
- Катя Стоянова Колева – прокурор в Районна прокуратура – Сливен
След проведеното явно гласуване и при обявения резултат:
За Александър Александров Добрев – 0 гласа „за“, 10 гласа „против“
За Катя Стоянова Колева - 10 гласа „за“, 0 гласа „против“
На основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Катя Стоянова Колева – прокурор в Районна прокуратура – Сливен, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. ОТНОСНО: Произнасяне по предложение на административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин за продължаване на дисциплинарното производство, образувано срещу Валентин Антиев Найденов – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Видин, и налагане на дисциплинарно наказание /отложена с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/28.04.2021 г., т. 11/

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, изречение второ, във връзка с чл. 314, ал. 2 от ЗСВ, ПРОДЪЛЖАВА дисциплинарно производство по административна преписка № 86/2021 г. по описа на Окръжна прокуратура - Видин, под № 1/2021 г. по описа на ВСС, за налагане на дисциплинарно наказание на Валентин Антиев Найденов – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Видин.
2.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Георги Кузманов, Огнян Дамянов, Пламен Найденов.
2.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава Георги Кузманов, който е и докладчик.
(Решението е взето без участието на Йордан Стоев поради направен отвод)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 45/16.12.2020 г. (обн. ДВ, бр. 1/05.01.2021 г.) и Протокол 08/10.03.2021 г. (обн. ДВ, бр. 24/23.03.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 45/16.12.2020г. (обн. ДВ. бр. 1/05.01.2021г.) и Протокол № 8/10.03.2021г. (обн. ДВ. бр. 24/23.03.2021г.):
• Окръжна прокуратура – Плевен: 09.06.2021 г.;
• Окръжна прокуратура – Пазарджик: 16.06.2021 г.
4. ОТНОСНО: Проект на решение по заявление за отвод от резервен член на конкурсната комисия по обявения, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 07/24.02.2021 г., конкурс за преместване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Стилиян Грозданов Грозев – прокурор в Окръжна прокуратура-Русе, за резервен член на конкурсната комисия за преместване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, на мястото на Албена Кирилова Костова – прокурор в Софийска градска прокуратура.
5. ОТНОСНО: Предложение за оптимизиране на районните прокуратури със седалища гр. София и София област

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

I. ПРЕДЛАГА на Пленума на Висшия съдебен съвет следния проект на решение:
А. Закрива:
- считано от 01.10.2021 г., както следва:
За района на Окръжна прокуратура София
Районна прокуратура гр. Етрополе.
Районна прокуратура гр. Ихтиман.
Районна прокуратура гр. Пирдоп.
Районна прокуратура гр. Своге.
Районна прокуратура гр. Сливница.
Б. Определя съдебните райони на районните прокуратури с териториални отделения:
- считано от 01.10.2021 г., както следва:
1. Районна прокуратура гр. Ботевград със съдебен район, обхващащ административно-териториалните граници на:
- Община Ботевград, със следните населени места: гр. Ботевград, с. Боженица, с. Врачеш, с. Гурково, с. Елов дол, с. Краево, с. Липница, с. Литаково, с. Новачене, с. Радотина, с. Рашково, с. Скравена, с. Трудовец;
- Община Правец, със следните населени места: гр. Правец, с. Видраре, с. Джурово, с. Калугерово, с. Манаселска река, с. Осиковица, с. Осиковска Лакавица, с. Правешка Лакавица, с. Равнище, с. Разлив, с. Своде;
- Община Етрополе, със следните населени места: гр. Етрополе, с. Бойковец, с. Брусен, с. Горунака, с. Лопян, с. Лъга, с. Малки Искър, с. Оселна, с. Рибарица, с. Ямна, с.о. Баш Самоков /гр. Етрополе/, с.о. Горунака /гр. Етрополе/, с.о. Долни дол /с. Лъга/, с.о. Златичора /с. Ямна/, с.о. Кобиля /с. Бойковец/, с.о. Котката /гр. Етрополе/, с.о. Манастирското /с. Рибарица/, с.о. Над язовира /с. Бойковец/, с.о. Пашовото /с. Лъга/, с.о. Райкьовец /гр. Етрополе/, с.о. Рибарица /с. Рибарица/, с.о. Рибарника /гр. Етрополе/, с.о. Спиловица /с. Ямна/, с.о. Стубела /с. Рибарица/, с.о. Суха река /гр. Етрополе/, с.о. Хаджирашова чешма /гр. Етрополе/, с.о. Чичера /гр. Етрополе/, с.о. Шарковото /с. Ямна/;
2. Районна прокуратура гр. Елин Пелин със съдебен район, обхващащ административно- териториалните граници на:
- Община Елин Пелин, със следните населени места: гр. Елин Пелин, с. Богданлия, с. Габра, с. Голема Раковица, с. Григорево, с. Доганово, с. Елешница, с. Елин Пелин, с. Караполци, с. Крушовица, с. Лесново, с. Мусачево, с. Нови хан, с. Огняново, с. Петково, с. Потоп, с. Равно поле, с. Столник, с. Чурек, с.о. Гладно поле /с. Крушовица/, с.о. Побит камък /с. Нови хан/, с.о. Равно расте /с. Елешница/, с.о. Черни дол /с. Елешница/;
- Община Горна Малина, със следните населени места: с. Горна Малина, с. Априлово, с. Байлово, с. Белопопци, с. Гайтанево, с. Горно Камарци, с. Долна Малина, с. Долно Камарци, с. Макоцево, с. Негушево, с. Осоица, с. Саранци, с. Стьргел, с. Чеканчево;
- Община Пирдоп, със следните населени места: гр. Пирдоп, с. Душанци
- Община Копривщица, със следните населени места: гр. Копривщица;
- Община Антон, със следните населени места: с. Антон;
- Община Златица, със следните населени места: гр. Златица, с. Карлиево, с. Петрич, с. Църквище;
- Община Челопеч, със следните населени места: с. Челопеч;
- Община Чавдар, със следните населени места: с. Чавдар;
- Община Мирково, със следните населени места: с. Мирково, с. Бенковски, с. Брестака, с. Буново, с. Илинден, с. Каменица, с. Плъзище, с. Преспа, с. Смолско, с. Хвърчил, с. Черковище;
3. Районна прокуратура гр. Костинброд със съдебен район, обхващащ административно- териториалните граници на:
- Община Костинброд, със следните населени места: гр. Костинброд, с. Безден, с. Ботьовци, с. Бучин проход, с. Голяновци, с. Градец, с. Драговищица, с. Дреново, с. Дръмша, с. Опицвет, с. Петърч, с. Понор, с. Царичина, с. Чибаовци;
- Община Годеч, със следните населени места: гр. Годеч, с. Бракьовци, с. Букоровци, с. Бърля, с. Връдловци, с. Върбница, с. Гинци, с. Голеш, с. Губеш, с. Каленовци, с. Комщица, с. Лопушня, с. Мургаш, с. Равна, с. Разбоище, с. Ропот, с. Смолча, с. Станинци, с. Туден, с. Шума;
- Община Сливница, със следните населени места: гр. Сливница, с. Алдомировци, с. Бахалин, с. Братушково, с. Бърложница, с. Гургулят, с. Гълъбовци, с. Драготинци, с. Извор, с. Пищане, с. Повалиръж, с. Радуловци, с. Ракита;
- Община Драгоман, със следните населени места: гр. Драгоман, с. Беренде, с. Беренде извор, с. Василовци, с. Вишан, с. Владиславци, с. Габер, с. Големо Малово, с. Горно село, с. Грълска падина, с. Долна Невля, с. Долно ново село, с. Драгоил, с. Дреатин, с. Калотина, с. Камбелевци, с. Круша, с. Летница, с. Липинци, с. Мало Малово, с. Начево, с. Неделище, с. Несла, с. Ново бърдо, с. Прекръсте, с. Раяновци, с. Табан, с. Цацаровци, с. Цръклевци, с. Чеканец, с. Чепърлинци, с. Чорул, с. Чуковезер, с. Ялботина;
- Община Божурище, със следните населени места: гр. Божурище, с. Гурмазово, с. Делян, с. Златуша, с. Мала Раковица, с. Пожарево, с. Пролеша, с. Росоман, с. Хераково, с. Храбърско;
- Община Своге, със следните населени места: гр. Своге, с. Бакьово, с. Батулия, с. Бов, с. Брезе, с. Брезовдол, с. Буковец, с. Владо Тричков, с. Габровница, с. Губислав, с. Добравица, с. Добърчин, с. Дружево, с. Еленов дол, с. Желен, с. Завидовци, с. Заноге, с. Заселе, с. Зимевица, с. Искрец, с. Лакатник, с. Левище, с. Лесковдол, с. Луково, с. Манастирище, с. Миланово, с. Огоя, с. Оплетня, с. Осеновлаг, с. Реброво, с. Редина, с. Свидня, с. Томпсън, с. Церецел, с. Церово, с. Ябланица.
4. Районна прокуратура гр. Самоков със съдебен район, обхващащ административно-териториалните граници на:
- Община Самоков, със следните населени места: гр. Самоков, с. Алино, с. Бели Искър, с. Белчин, с. Белчински бани, с. Говедарци, с. Горни Окол, с. Долни Окол, с. Доспей, с. Драгушиново, с. Злокучене, с. Клисура, с. Ковачевци, с. Лисец, с. Маджаре, с. Мала църква, с. Ново село, с. Поповяне, с. Продановци, с. Радуил, с. Райово, с. Рельово, с. Шипочане, с. Широки дол, с. Яребковица, с. Ярлово, к.к. Боровец, с.о. Хълмовете на Плана /гр. Самоков/;
- Община Ихтиман, със следните населени места: гр. Ихтиман, с. Бальовци, с. Банчовци, с. Белица, с. Богдановци, с. Боерица, с. Борика, с. Бузяковци, с. Бърдо, с. Вакарел, с. Венковец, с. Веринско, с. Джамузовци, с. Живково, с. Костадинкино, с. Любница, с. Мечковци, с. Мирово, с. Мухово, с. Нейкьовец, с. Пановци, с. Пауново, с. Полянци, с. Поповци, с. Ръжана, 4 с. Селянин, с. Стамболово, с. Черньово;
- Община Костенец, със следните населени места: гр. Костенец, гр. Момин проход, с. Голак, с. Горна Василица, с. Долна Василица, с. Костенец, с. Очуша, с. Подгорие, с. Пчелин;
- Община Долна баня, със следните населени места: гр. Долна баня, с. Свети Спас;
- Община Самоков (ЧАСТИЧНО), със следните населени места: с. Гуцал, с. Марица.
В. Разкрива териториални отделения към горепосочените районни прокуратури:
- считано от 01.10.2021 г., както следва:
За района на Окръжна прокуратура София
Териториално отделение в град Етрополе към РП Ботевград
Териториално отделение в град Пирдоп към РП Елин Пелин
Териториално отделение в град Своге към РП Костинброд
Териториално отделение в град Сливница към РП Костинброд
Териториално отделение в град Ихтиман към РП Самоков.
II. 1. ПРЕДЛАГА на Пленума на Висшия съдебен съвет да изпрати на министъра на правосъдието предложението за решение на Прокурорската колегия, за съгласуване, съгласно изискванията на чл. 30, ал. 2, т. 7 от ЗСВ.
II. 2. ВНАСЯ решението за разглеждане в заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 27 май 2021 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

6. ОТНОСНО: Определение на дисциплинарен състав по д.д. № 11/20 г. по описа на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

СПИРА производството по дисциплинарно дело № 11/2020 г. по описа на ВСС, образувано срещу Надежда Тодорова Куюмджиева – Тодорова –
следовател в СО при СГП, до приключване на наказателното производство по досъдебно производство № 54/2020 г. по описа на ОСО – ОП – Кюстендил.
(Решението е взето без участието на Йордан Стоев поради направен отвод)
7. ОТНОСНО: Предложение от главния прокурор за кадрови промени в администрацията на Прокуратурата на Република България

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 5 /пет/ щ.бр. за съдебни служители в Администрацията на главния прокурор, както следва:
- 1 /една/ щ. бр. за длъжност „длъжностно лице по защита на данните“, дирекция „Административно-правна“, отдел „Правен“
МОТИВИ: Към настоящия момент в щата на ПРБ няма разкрита длъжност „Длъжностно лице по защита на данните“. Считаме за удачно такава длъжност да се разкрие в Администрацията на главния прокурор, като се назначи служител, който да отговаря за всички органи, включени в структурата на ПРБ, тъй като Регламентът предвижда възможност едно лице по защита на данните да отговаря за няколко структури.
- 1 /една/ щ. бр. за длъжност „главен експерт“, дирекция „Информационно обслужване и технологии“, сектор „Център за помощ“
МОТИВИ: Основните функции на сектора са подпомагане на магистратите и служителите в ПРБ при работата с Унифицираната информационна система, справочните модули и електронните регистри. Разработват се програми за обучение и помагала, периодично актуализиране ръководството за работа и оказване съдействие по въвеждането на информация в УИС на прокуратурите в цялата страна.
Към настоящия момент в сектора работят трима съдебни служители - ръководител сектор, главен експерт и младши експерт. До м. май секторът е разполагал с 4 щ. бр. и са работили четирима съдебни служители, след което единият от тях е преместен /заедно с щатната бройка/ и преназначен във ВКП.
Към момента дейността и ефективността на центъра за помощ е изключително затруднена, поради което не възразяваме щатната численост от четирима служители да бъде възстановена и бъде разкрита още една щ. бр. „главен експерт“.
- 2 /две/ щ. бр. за длъжност „програмист“, дирекция „Информационно обслужване и технологии“, отдел „Информационни системи“
МОТИВИ: Отделът осигурява разработването, внедряването и поддръжката на информационни, комуникационни и справочни системи, на технически проекти за нуждите на Прокуратурата въз основа на функционални задания за възлагане на външен изпълнител.
Надграждането на повечето системи, към момента се извършва от външни фирми – изпълнители, което е свързано с необходимост от финансиране и сключване на договори. Привличането на ИТ специалисти към дирекцията в значителна степен ще допринесе за намаляване зависимостта на ИТ дейностите от външни изпълнители
Поради увеличения обем на работа, включване на дейности по осигуряване на информационната сигурност и поддръжка на системите, предлагаме щата на отдела да се увеличи с две щ. бр. „програмист“.
- 1 /една/ щ. бр. за длъжност „системен администратор“, дирекция „Информационно обслужване и технологии“, отдел „Информационно обслужване“
МОТИВИ: Основната дейност на отдела е поддръжката на ползваната техника в сградите на АГП, ВКП, ВАП и НСлС, безпроблемната работа на опорното оборудване в локалната мрежа, архивиране, съхранение, възстановяване на потребителските данни, и поддържане на антивирусния софтуер, използван от прокуратурите в цялата страна. Служителите в отдела обслужват информационно и технически учебните бази на ПРБ, някои от които са на значителна отдалеченост от работното им място, а предвид епидемичната обстановка в страната им е вменено да оказват и техническа помощ за осъществяване на видеоконферентни срещи.
Във връзка с горното не възразяваме да бъде разкрита една щ.бр. „системен администратор“.
Увеличението на щатната численост на съдебните служители във АГП ще бъде финансово обезпечено за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2021 г.
8. ОТНОСНО: Проект на решение по становище от конкурсните комисии по конкурса за младши следователи, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 02/27.01.2021 г., във връзка със сигнал по отношение на проведения на 24.04.2021 г. писмен изпит

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА за сведение становището от конкурсните комисии по конкурса за младши следователи, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 02/27.01.2021 г., във връзка със сигнал по отношение на проведения на 24.04.2021 г. писмен изпит.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Борислав Георгиев Кънев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Бургас.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Борислав Георгиев Кънев - следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Бургас.
10. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Иван Руменов Карагьозов -заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Монтана, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
11. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Витан Георгиев Танев - прокурор в Районна прокуратура – Ихтиман, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
12. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Ралица Радославова Милчева - Йорданова - прокурор в Районна прокуратура - Русе, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
13. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Димитрина Димитрова Шекерева - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Пловдив, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
14. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Женя Емилова Енева - прокурор в Окръжна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
15. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Дияна Иванова Иванова - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
16. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Росица Христова Чернева - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Магдалена Иванова Николова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

Закриване на заседанието – 15.15 ч.

 

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Лидия Здравкова
Вася Йорданова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
13.05.2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд