КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 16
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 18 МАЙ​ 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд; Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, и Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 09.33 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
31. Проект на решение по заявление за отвод от член на конкурсната комисия по конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ в окръжните съдилища – наказателна колегия, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. в ДВ, бр. 53/05.07.2019 г.).
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
32. Проект на решение за определяне на дата за провеждане на среща между членовете на Съдийската колегия на ВСС и съдиите от съдилищата в съдебния район на Окръжен съд – Благоевград, включително и Административен съд – Благоевград.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
33. Обсъждане на неприключили процедури по второ периодично атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
(Постъпили материали: Справка за отложените по обективни причини дела съгласно т. II.6. от Правила и мерки за работа на съдилищата в условия на пандемия за периода от 01.04.2021 г. до 30.04.2021 г.; Регистър на отложените по обективни причини дела – т. II.6 от Правила и мерки за работа на съдилищата в условия на пандемия, приети с решение на СК на ВСС по Протокол № 15/12.05.2020 г. – информация за периода от 01.04.2021 г. до 30.04.2021 г.; Справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 17.05.2021 г.)

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Балчик
Кандидат:
- Даниела Йорданова Игнатова – съдия и изпълняващ функциите „административен ръководител-председател“ на Районен съд – Балчик, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиранa с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 7/09.03.2021 г., комплексна оценка „Много добра“)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 13 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Даниела Йорданова Игнатова – съдия и изпълняващ функциите „административен ръководител-председател“ на Районен съд – Балчик, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Балчик, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
3. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Бургас
Кандидат:
- Евгени Мирославов Узунов – съдия в Районен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 37/12.11.2019 г., комплексна оценка „Много добра“)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 11 гласа „за“ и 3 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Евгени Мирославов Узунов – съдия в Районен съд – Бургас, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
4. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Районен съд – Севлиево
Кандидат:
- Станислав Иванов Цветков – съдия и изпълняващ функциите „административен ръководител-председател“ на Районен съд – Севлиево, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 7/09.03.2021 г., комплексна оценка „Много добра“)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 13 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Станислав Иванов Цветков – съдия и изпълняващ функциите „административен ръководител-председател“ на Районен съд – Севлиево, на длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Севлиево, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

5. ОТНОСНО: Жалба от Васил Крумов Петров – съдия в Софийския районен съд и доктор по административно право, срещу решения на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 12/13.04.2021 г., т.т. 24.2, 24.3, и т. 26 (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 14/27.04.2021 г.) (Поканен, не се явява)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Оставя без разглеждане искането по чл. 91 от Административнопроцесуалния кодекс
6. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:
6.1.1. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Русе – свободна длъжност;
6.1.2. Административен ръководител – председател на Районен съд – Ардино – свободна длъжност;
6.1.3. Административен ръководител – председател на Районен съд – Брезник – свободна длъжност;
6.1.4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Гълъбово – свободна длъжност;
6.1.5. Административен ръководител – председател на Районен съд – Мадан – свободна длъжност;
6.1.6. Административен ръководител – председател на Районен съд – Нови пазар – свободна длъжност;
6.1.7. Административен ръководител – председател на Районен съд – Оряхово – свободна длъжност;
6.1.8. Административен ръководител – председател на Районен съд – Панагюрище – свободна длъжност;
6.1.9. Административен ръководител – председател на Районен съд – Първомай – свободна длъжност;
6.1.10. Административен ръководител – председател на Районен съд – Средец – свободна длъжност;
6.1.11. Административен ръководител – председател на Районен съд – Тервел – свободна длъжност;
6.1.12. Административен ръководител – председател на Районен съд – Тетевен – свободна длъжност;
6.1.13. Административен ръководител – председател на Районен съд – Чепеларе – свободна длъжност;
6.1.14. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Благоевград – изтичащ мандат;
6.1.15. Административен ръководител – председател на Апелативен съд – София – изтичащ мандат;
6.1.16. Административен ръководител – председател на Районен съд – Мездра – изтичащ мандат;
6.1.17. Административен ръководител – председател на Районен съд – Радомир – изтичащ мандат;
6.1.18. Административен ръководител – председател на Районен съд – Ихтиман – изтичащ мандат.
6.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт, като приемът на документи може да се осъществява и по пощата. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
6.3. Решението да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
7. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител – председател на Специализирания наказателен съд за назначаване на Пенка Иванова Велинова - съдия в Софийския районен съд, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Специализирания наказателен съд (отложена от заседание на Съдийската колегия по Протокол № 14/27.04.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

7.1. След проведеното гласуване и при резултат: 5 гласа „за“ и 8 гласа „против“, отхвърля предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за отхвърляне предложението на административния ръководител на Специализирания наказателен съд за назначаване на Пенка Иванова Велинова – съдия в Софийския районен съд, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Специализирания наказателен съд.
7.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 от ЗСВ, Пенка Иванова Велинова – съдия в Софийския районен съд, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Специализирания наказателен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
7.3. ВЪЗЛАГА на Пенка Иванова Велинова да довърши започнатите с нейно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие.
8.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Иван Атанасов Воденичаров – съдия в Окръжен съд – Бургас, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен”, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
8.2. Предоставя решението по т. 8.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Иван Атанасов Воденичаров от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от 26.05.2021 г.
10.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Христо Георчев Георчев – съдия в Районен съд – Свиленград, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
10.2. Предоставя решението по т. 10.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
11. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Христо Георчев Георчев от заеманата длъжност „съдия“ в Районен съд – Свиленград, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от 29.05.2021 г.
12.1. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Димитър Ангелов Фикиин – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Военно-апелативния съд, на длъжност „съдия“ в Апелативен съд – София, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител – председател на Военно-апелативния съд.
12.2. ВЪЗЛАГА на преназначения магистрат да довърши започнатите с негово участие наказателни дела във Военно-апелативния съд, на които е даден ход на съдебното следствие.
13. ОТНОСНО: Приложение на разпоредбата на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ по конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 34/06.11.2018 г. (обн. в ДВ, бр. 95/16.11.2018 г.) (отложена от заседание на Съдийската колегия по Протокол № 14/27.04.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

13.1. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ във връзка с § 9 от ПР на Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., Добромир Андреев Андреев – „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
13.2. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ във връзка с § 9 от ПР на Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., Весела Стоянова Николова – „съдия“ в Административен съд – София-град, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
13.3. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ във връзка с § 9 от ПР на Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., Юлиян Валериев Киров – „съдия“ в Административен съд – Враца, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
13.4. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ във връзка с § 9 от ПР на Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., Станимир Христов Христов – „съдия“ в Административен съд – Бургас, в длъжност „съдия“ във Върховен административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
13.5. Решенията по т. 13.1, т. 13.2, т. 13.3 и т. 13.4 подлежат на обжалване при условията и по реда на чл. 193, ал. 8 от ЗСВ.
(решенията са взети без участието на Атанаска Дишева и Георги Чолаков поради направен отвод)
14. ОТНОСНО: Справка за младшите съдии с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

14.1. ПРИЕМА за сведение справката за младшите съдии с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г.
14.2. Да се проведе работно съвещание на Съдийската колегия на 03.06.2021 г., от 09.30 ч., по темата, която е повдигната.
15. ОТНОСНО: Справка за щатната численост, свободните длъжности и натовареност в съдилищата

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

15.1. ПРИЕМА за сведение справките за щатната численост, свободните длъжности и натовареност в районните, окръжните и апелативните съдилища.
16. ОТНОСНО: Произнасяне по прекратяване на процедурата за провеждане на периодично атестиране на Зорница Венциславова Хайдукова – съдия в Апелативен съд – София (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
17. ОТНОСНО: Произнасяне по прекратяване на процедурата за провеждане на периодично атестиране на Дарина Неделчева Рачева – Генадиева – съдия в Административен съд – Варна (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
18. ОТНОСНО: Произнасяне по прекратяване на процедурата за провеждане на периодично атестиране на Пламен Стоянов Георгиев – административен ръководител на Районен съд – Хасково (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
19. ОТНОСНО: Произнасяне по прекратяване на процедурата за провеждане на периодично атестиране на Гроздан Бончев Грозев – съдия в Районен съд – Хасково (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
20. ОТНОСНО: Произнасяне по прекратяване на процедурата за провеждане на периодично атестиране на Цанка Георгиева Неделчева – съдия в Районен съд – Сливен (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
21. ОТНОСНО: Проект на решение за периодично атестиране на Мирела Огнянова Кацарска – съдия в Окръжен съд-Варна (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
22. ОТНОСНО: Проект на решение за периодично атестиране на Ива Николаева Стефанова – съдия в Окръжен съд – Стара Загора (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
23. ОТНОСНО: Проект на решение за периодично атестиране на Марина Христова Христова-Иванова – съдия в Районен съд – Ямбол (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 15/11.05.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 25.05.2021 г.
24.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Людмила Людмилова Митрева - съдия в Районен съд - Пловдив.
24.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА“ на Людмила Людмилова Митрева - съдия в Районен съд - Пловдив.
24.3. Людмила Людмилова Митрева - съдия в Районен съд - Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
25.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Ива Илиева Стойчева - Коджабашева - съдия в Районен съд - Сливен.
25.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Ива Илиева Стойчева - Коджабашева - съдия в Районен съд - Сливен.
25.3. Ива Илиева Стойчева - Коджабашева - съдия в Районен съд - Сливен, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
26.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на София Сотирова Монева - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Първомай.
26.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на София Сотирова Монева - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Първомай.
26.3. София Сотирова Монева - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Първомай, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
27.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Любка Иванова Милкова - съдия в Районен съд - Велико Търново.
27.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Любка Иванова Милкова - съдия в Районен съд - Велико Търново.
28.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Явор Симеонов Данаилов - съдия в Районен съд - Велико Търново.
28.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Явор Симеонов Данаилов - съдия в Районен съд - Велико Търново.
29.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Цветомил Борисов Горчев – съдия в Районен съд – Павликени.
29.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Цветомил Борисов Горчев – съдия в Районен съд – Павликени.
* * * * *
30. ОТНОСНО: Приемане на критерии и структура за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Насрочва заседание на Съдийската колегия на 19.05.2021 г. от 16.00 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

31. ОТНОСНО: Заявление за отвод от член на конкурсната комисия по конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ в окръжните съдилища – наказателна колегия, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. в ДВ бр. 53/05.07.2019 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

31.1. ОПРЕДЕЛЯ Христо Иванов Крачолов – съдия в Апелативен съд – Пловдив, за редовен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Милена Бориславова Рангелова.
31.2. ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Светла Бисерова Букова – съдия в Апелативен съд-София, за резервен член на конкурсната комисия за повишаване в окръжните съдилища – наказателна колегия, на мястото на Христо Иванов Крачолов.
32. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на дата за провеждане на среща между членовете на Съдийската колегия и съдиите от съдилищата в съдебния район на Окръжен съд – Благоевград, включително и Административен съд – Благоевград

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

32.1. ОПРЕДЕЛЯ дата 11.06.2021 г. за провеждане на среща между членовете на Съдийската колегия на ВСС и съдиите от Окръжен съд-Благоевград, от районните съдилища в съдебния район, включително и от Административен съд-Благоевград, за която дата да бъдат поканени административните ръководители, както и всички съдии от съдебния район, които желаят да участват.
32.2. Срещите да се проведат, както следва:
- от 10.00 ч. – със съдиите от Окръжен съд-Благоевград и от районните съдилища в съдебния район, в сградата на Окръжен съд-Благоевград;
- от 13.00 ч. – със съдиите от Административен съд-Благоевград, в сградата на Административния съд.
33. ОТНОСНО: Обсъждане на неприключили процедури по второ периодично атестиране

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката за заседанието на Съдийската колегия на 20.05.2021 г.

ИЗВЪНРЕДНИ ТОЧКИ

Д.1. Докладът по модел 4 да се публикува на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, както и всички материали по него, в срок до 20.05.2021 г.
Указва на административните ръководители на съдилищата да публикуват на интернет страниците си съобщение, че докладът за Единната информационна система на съдилищата с приложенията към него е публикуван на сайта на ВСС и имат възможност до 10.06.2021 г. да изразят становища и да зададат писмено въпроси по него.
Д.2. Определя дати 08.06.2021 г. и 15.06.2021 г. за обсъждане на повдигнатата тема.
Дава възможност на заинтересованите лица до 10.06.2021 г. да изразяват писмени становища и да задават въпроси по публикувания доклад и приложенията към него, които да бъдат публикувани на сайта на ВСС.


Закриване на заседанието – 17.37 ч.

Изготвил: /п/:
Вася Йорданова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова
Лидия Здравкова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
20.05.2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд