КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 18
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 19 МАЙ 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: ИВАН ГЕШЕВ – главен прокурор на Република България, и СВЕТЛАНА БОШНАКОВА – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 13, 47 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
19. Проект на решение по заявлението на Христо Денчев Христов – заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Сливен, за освобождаване от заеманата длъжност и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура-Сливен.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
20. Проект на решение по молбата на Андрей Чекунов – кандидат за младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, включен в окончателния списък, приет с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 35/07.10.2020 г., за преустановяване на обучението му по чл. 249, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
21. Проект на решение по молбата на Мария Енчева Павлова за освобождаване от заеманата длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
22. Проект на решение за допълнение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
23. Проект на решение за периодично атестиране на Зорница Руменова Проданова – заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Хасково.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
24. Проект на решение по Заповед № РД-04-58/21.04.2021 г. на и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен, с която, на основание чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт, е наложено дисциплинарно наказание „забележка“ на Красимир Цветанов Ячев – прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител –районен прокурор на Районна прокуратура-Разград:
Кандидат:
- Иван Костов Иванов – прокурор в Районна прокуратура-Разград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване и при обявения резултат: 10 гласа „за“, 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Иван Костов Иванов – прокурор в Районна прокуратура-Разград, на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура-Разград, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ

2. ОТНОСНО: Изслушване на Венислава Пламенова Йончева – Петрова – прокурор в Районна прокуратура-Русе, във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка от периодично атестиране

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. ИЗСЛУШВА, на основание чл. 205, ал. 2 от ЗСВ, Венислава Пламенова Йончева-Петрова – прокурор в Районна прокуратура-Русе, поради постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка от периодично атестиране „МНОГО ДОБРА“.
2.2. УВАЖАВА ЧАСТИЧНО възражението на Венислава Пламенова Йончева-Петрова – прокурор в Районна прокуратура-Русе, като определя оценка „5“ в част IV, т. 2 „Умение за анализ на правно-релевантните факти“.
2.3. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Венислава Пламенова Йончева-Петрова – прокурор в Районна прокуратура-Русе.
2.4. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1, във връзка с чл. 205, ал. 4, т. 1 от ЗСВ предложената комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Венислава Пламенова Йончева-Петрова – прокурор в Районна прокуратура-Русе.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител на Районна прокуратура-Елин Пелин, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 9/11.03.2020 г. (обн. ДВ, бр. 49/29.05.2020 г.) (отложен избор с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/28.04.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дата за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедура за избор на административен ръководител на Районна прокуратура-Елин Пелин, открита с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 9/11.03.2020 г. (обн. ДВ, бр. 49/29.05.2020 г.) 26.05.2021 г.
4. ОТНОСНО: Проект на решение за откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:
4.1.1. Административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура – свободна длъжност;
4.1.2. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Сливен – изтичащ мандат.
4.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт, като приемът на документи може да се осъществява и по пощата. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
4.3. Решението да се обнародва в „Държавен вестник“ и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
5. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Иван Калчев Иванов – изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура-Сливен, на заеманата преди назначаването му за административен ръководител на органа длъжност - „прокурор“ в Районна прокуратура-Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на Катя Стоянова Колева – прокурор в Районна прокуратура-Сливен, в длъжност „административен ръководител – районен прокурор“ на органа.
6. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Надежда Трайчева Желева – изпълняващ функциите „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура-Габрово, на заеманата преди назначаването  за административен ръководител на органа длъжност - „прокурор“ в Окръжна прокуратура-Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на Милчо Иванов Генжов – прокурор в Окръжна прокуратура-Габрово, в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на органа.
7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Любен Владимиров Иванов – прокурор в Районна прокуратура-Търговище, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура-Търговище, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
8. НАЗНАЧАВА, на основание чл.160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Стефка Георгиева Георгиева – прокурор в Районна прокуратура-Добрич, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура-Добрич, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Димитър Иванов Стратиев – административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура-Смолян, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура-Смолян, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
10. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ, Татяна Иванова Найденова - прокурор в Районна прокуратура-Смолян, за изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура-Смолян, с ранг „прокурор в ОП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на досегашния административен ръководител на органа – Димитър Иванов Стратиев, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура-Смолян, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
11. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Владимир Николов Петров от заеманата длъжност „следовател“ в Националната следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, считано от 31.05.2021 г.
12.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Мария Александрова Бегъмова-Трионджиева – прокурор във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
12.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
12.3. Решението по т. 12.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
13. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Мария Александрова Бегъмова-Трионджиева от заеманата длъжност „прокурор“ във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 27.05.2021 г.
14. ОТНОСНО: Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Апелативна прокуратура – Пловдив /отложена с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15/28.04.2021 г./

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

14.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Окръжна прокуратура-Пловдив с 1 (една) свободна длъжност „прокурор“, считано от датата на вземане на решението.
14.1.2. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура-Пловдив, считано от датата на вземане на решението.
14.2. ВНАСЯ предложението в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 27.05.2021 г., за разглеждане и произнасяне.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Преслава Теодосиева Петкова – следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Преслава Теодосиева Петкова – следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Оля Петрова Антонова – следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Оля Петрова Антонова – следовател в Следствен отдел в Специализираната прокуратура.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Валентина Иванчева Маджарова - изпълняващ функциите „административен ръководител“ и заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Валентина Иванчева Маджарова – изпълняващ функциите „административен ръководител“ и заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура.
* * * * *
18. ОТНОСНО: Приемане на критерии и структура за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

18.1. ПРИЕМА критерии и структура за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура.
18.2. ОТПРАВЯ ЗАПИТВАНЕ до Генерална дирекция „Подкрепа на структурните реформи“ към Европейската комисия за оказване на експертна подкрепа от прокурори от държавите – членки на Европейския съюз, при изготвянето на анализ на дейността на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура в изпълнение решение на Пленума на ВСС по т. 1.4 от Протокол № 8 от дистанционното заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка на 13 май 2021 г.
.
18.2.1. УТВЪРЖДАВА следния състав на работната група, която да изготви Анализ за дейността на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура, както следва: Евгени Иванов, Стефан Петров, Калина Чапкънова, Валентина Маджарова, Калин Стоилов, Даниела Димитрова, Мария Дойчева, Паулина Недялкова, Калина Серафимова, Величка Смилянова, Зорница Таскова, Ваня Илиева и Томи Наков.
ОПРЕДЕЛЯ за ръководител Калина Чапкънова – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.
18.2.2. ОПРЕДЕЛЯ срок от 3 месеца за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура.
18.2.3. На основание чл. 30, ал. 5, т. 5 от ЗСВ изпраща за сведение решението на Прокурорската колегия на Пленума на Висшия съдебен съвет за включване в дневния ред за заседанието му на 20.05.2021 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

19. ОТНОСНО: Проект на решение по заявление от Христо Денчев Христов – заместник на административния ръководител – заместник - районен прокурор на Районна прокуратура-Сливен, за освобождаване от заеманата длъжност и преназначаване, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура-Сливен

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Христо Денчев Христов от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратур-Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.
19.2. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Христо Денчев Христов на заеманата преди назначаването му за заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура-Сливен длъжност - „прокурор“ в Районна прокуратура-Сливен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ОТНОСНО: Молба от Андрей Чекунов – кандидат за младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, включен в окончателния списък, приет с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 35/07.10.2020 г., за преустановяване на обучението му по чл. 249, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ПРЕКРАТЯВА обучението по чл. 249, ал. 1, т. 1 от ЗСВ на Андрей Чекунов – кандидат за младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, включен в окончателния списък, приет с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 35/07.10.2020 г.
20.2. Счита, че посочените от Андрей Чекунов причини за отказ от обучението не са уважителни по смисъла на § 1 от ДР на Правилата за обучението на кандидатите на младши съдии, младши прокурори и младши следователи и за определяне на техния статус.
20.3. Решенията по т. 20.1 и т. 20.2 да се изпратят на Националния институт на правосъдието, както и на Андрей Чекунов.
21. ОТНОСНО: Проект на решение по молба от Мария Енчева Павлова за освобождаване от заеманата длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, на основание чл. 165, ал. ,1 т. 7 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7, във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Мария Енчева Павлова от заеманата длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, считано от датата на встъпване в длъжност „заместник-министър на правосъдието“.
22. ОТНОСНО: Проект на решение за допълнение на решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 42/25.11.2020 г., т. 2

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ДОПЪЛВА т. 2 от решение по Протокол № 42 от заседание на Прокурорската колегия на ВСС, проведено на 25.11.2020 г., със следния текст: „Указва на административните ръководители на районните прокуратури, включени в третия етап по оптимизиране структурата на районни прокуратури, да бъдат изменени правоотношенията на всички магистрати, като за място на работа в актовете за изменение на актовете за заемане на длъжност бъде посочен съдебният район на съответната прокуратура, включващ административно-териториалните граници на няколко общини“.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Зорница Руменова Проданова – заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Хасково.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Зорница Руменова Проданова – заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Хасково.
24. ОТНОСНО: Проект на решение по Заповед № РД-04-58/21.04.2021 г. на и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен, с която е наложено дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Красимир Цветанов Ячев – прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

24.1. На основание чл. 314, ал. 4 от Закона за съдебната власт, ПОТВЪРЖДАВА наложеното със Заповед № РД-04-58/21.04.2021 г. на и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Красимир Цветанов Ячев – прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.
24.2. Заповед № РД-04-58/21.04.2021 г. на и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен, ведно с решението на прокурорската колегия, да се приложат към кадровото дело на прокурора.

Закриване на заседанието – 15,46 ч.

Изготвил: /П/:
Лидия Здравкова
Вася Йорданова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на :
20.05.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд