ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 10 юни 2021 г. от
9.30 часа
 в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н    Р Е Д


1. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на районни прокуратури.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2021 г.
„Дава съгласие“
2. Проект на решение по искането на административния ръководител на Окръжен съд гр. Велико Търново за осигуряване на средства за закупуване на 2 броя климатици.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
3. Проект на решение по искането на административния ръководител на Апелативен съд гр. София за закупуване на 1 брой климатик за сървърно помещение.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Проект на решение по искането на и.ф. административен ръководител на Окръжен съд гр. Плевен за осигуряване на средства за закупуване на 4 броя информационни дисплеи за 4 заседателни зали и 1 обобщаващ информационен дисплей.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение за корекция по бюджетите на органи на съдебната власт за 2021 г. с цел осигуряване на средства за закупуване на компютърна и копирна техника, програмни продукти, информационни дисплеи и копирни машини.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
6. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Перник за осигуряване на средства за закупуване на програмен продукт „NForse“ и модул „JES API“ към ПП „JES“.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение по искането на административния ръководител на Окръжен съд гр. Пазарджик за осигуряване на средства за сключване на граждански договори с външни лица с цел участие като членове на комисия по чл. 103 от ЗОП.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Проект на решение по искането на административния ръководител на Апелативен съд гр. София за осигуряване на средства за изплащане на обезщетение по чл. 231, ал. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
9. Проект на решение за корекция по бюджета на Административен съд гр. Стара Загора за 2021 г. във връзка с настъпило застрахователно събитие.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
10. Проект на решение по искането на административния ръководител на Административен съд гр. Велико Търново за осигуряване на средства за тържествено откриване на съдебна сграда.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
11. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Велико Търново за осигуряване на средства за закупуване на 30 броя шкафове за съхранение на съдебни дела.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
12. Проект на решение за корекция по бюджета на Окръжен съд гр. Враца за 2021 г. с цел осигуряване на средства за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Конструктивно обследване, обследване на енергийна ефективност, издаване на енергиен сертификат и технически паспорт и изработване на инвестиционен проект за реконструкция и ремонт на покрива на пристройката на Съдебната палата в гр. Враца“.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
13. Проект на решение по искането на административния ръководител на Административен съд гр. Перник за осигуряване на средства за изготвяне на инвестиционен проект за преустройството на 328 кв.м. от сутерена на сградата на Съдебната палата, находяща се на ул. „Търговска“ № 37, гр. Перник за архивни и помощни помещения.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
14. Проект на решение по искането на административния ръководител на Окръжен съд гр. Благоевград за осигуряване на средства за изготвяне на проект и изграждане на нова мълниезащитна заземителна инсталация в сградата на Съдебна палата - Благоевград.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
15. Проект на решение по искането на административния ръководител на Окръжен съд гр. Враца за осигуряване на средства за закупуване на два броя бариери за обособяване на зона за сигурност около Съдебната палата – гр. Враца.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
16. Проект на решение по искането на административния ръководител на Окръжен съд гр. Ловеч за осигуряване на средства за закупуване на 7 броя климатици за съдебни зали и работни кабинети.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
„Не дава съгласие“
17. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Горна Оряховица за осигуряване на средства за закупуване на 1 брой копирна машина.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Предложения за отпускане на помощи от централизираните средства на фонд СБКО
Разни
20. Проект на решение за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Застраховка „Злополука” на общо 15 300,5 (петнадесет хиляди и триста и половина) действащи и предстоящи за назначаване застраховани лица: съдии, прокурори и следователи, младши съдии, младши прокурори и младши следователи, кандидати за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, съдебни помощници и прокурорски помощници, членове на ВСС, инспектори в Инспектората към ВСС, служители на Националния институт на правосъдието, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията и съдебни служители“.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
21. Проект на решение по писмо с вх. № ВСС – 4861/28.05.2021 г. от Прокуратура на Република България за осигуряване дейността на европейските делегирани прокурори.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
22. Проект на решение относно необходимостта от организиране и провеждане на обществена поръчка с три обособени позиции за избор на изпълнител по реда на чл. 79, ал. 1, т. 3, буква „в“ от Закон за обществените поръчки (ЗОП), във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП с предмет: „Доставка на електрическа енергия на ниво ниско и средно напрежение от доставчик от последна инстанция (ДПИ) за обектите, предоставени за управление на Висшия съдебен съвет".
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

23. Проект на решение за разпределение на недвижим имот – частна държавна собственост, представляващ ведомствено жилище, а именно: ателие № 19, находящо се в гр. София, район „Триадица“, местност „Манастирски ливади – изток“ кв. 6а, ж.к. „Манастирски ливади – Б“ № 61, секция „А“ + „Б“, вх. А.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
24. Проект на решение за разпределение на недвижим имот – частна държавна собственост, представляващ ведомствено жилище, а именно: апартамент № 11, находящ се в гр. Велико Търново, ул. „Драган Цончев“ № 14, вх. В, ет. 4.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
25. Проект на решение за разпределение на ползването на помещенията в административна сграда в гр. Бяла Слатина, ул. „Димитър Благоев“ № 85.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
26. Проект на решение за поименно настаняване на кандидати в жилища от ведомствения жилищен фонд на ВСС.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“

ПРАВНИ ВЪПРОСИ

27. Становище по конституционно дело № 8/2021 г.
Внася: Комисия по правни въпроси
* * * * *
28. Доклад за изпълнение на дейностите по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на съдилищата” към 31.05.2021 г., съгласно решение по протокол № 8/13.05.2021 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Гергана Мутафова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител - проект
* * * * *
29. Доклад от работната група за последващ мониторинг относно изпълнение на предложенията за оптимизация на ЕИСС в срока за гаранционното й обслужване.
Внасят: Вероника Имова и Драгомир Кояджиков – членове на Висшия съдебен съвет
* * * * *
30. Проект на решение относно стартиране процедура за изготвяне доклад за обхвата и предмета на извършване на независим външен одит за сигурността на Единната информационна система и ЕПЕП на съдилищата, в срок до 6 месеца след възстановяване на образуването на нови дела в ЕИСС /отложена с решение на Пленума на ВСС по протокол № 10/27.05.2021 г., т. 40/.
Внася: директор на дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика” , чрез Главния секретар на ВСС

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ЯНАКИ СТОИЛОВ

Публикуван на:
4 юни 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд