КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 22
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА
 8 ЮНИ 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 9,45 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следната допълнителна точка:
31. ОТНОСНО: Мотивирано предложение, на основание чл. 193, ал. 2 от ЗСВ, за преместване в длъжност на класираните кандидати за заемане на 11 (единадесет) свободни длъжности „съдия” в районните съдилища, съгласно обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 40/03.12.2019 г. (обн. ДВ бр. № 96/06.12.2019 г.)

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
(Постъпила справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 7.06.2021 г.)
* * * * *
2. ОТНОСНО: Провеждане на обсъждане по повдигнати теми във връзка с доклада по Модел 4, съгласно решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 16/18.05.2021 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. В заседанието на Съдийската колегия на 15.06.2021 г. да участват представители на Съвета за партньорство и до 3 (трима) представители на Висшия адвокатски съвет.
2.2. Да се уведоми министърът на правосъдието за дневния ред за заседанието на Съдийската колегия на 15.06.2021 г., на което ще се проведе обсъждане на доклада по Модел 4.
* * * * *
3. ОТНОСНО: Изпълнение на поддейност 1.8 „Изготвяне на пакет от предложения за изменение и допълнение на действащото законодателство за въвеждане на оптимизирана съдебна карта“ от обхвата на дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата”, изпълняван от ВСС по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА разглеждането на точката, като изготвеният от „Глобал Адвайзърс“ пакет от предложения за изменение и допълнение на действащото законодателство за въвеждане на оптимизирана съдебна карта да бъде публикуван на интернет страницата на ВСС, с оглед обществено обсъждане или получаване на всички предложения към 15.06.2021 г., а не преди това.
* * * * *
4. ОТНОСНО: Попълване на поименния състав на Комисията за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд, определена с решения по Протокол № 20/25.05.2021 г., т. 18 и Протокол № 21/01.06.2021 г., т. 5 на Съдийската колегия на ВСС, във връзка с постъпили заявления за отвод

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ИЗКЛЮЧВА съдия Кети Методиева Маркова от списъка на съдиите от Върховния касационен съд – наказателна колегия, за участие в комисията за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд.
4.2. Да не се тегли жребий от списъка на съдиите от Върховния касационен съд – наказателна колегия.
Включва в състава на комисията съдиите от Върховния касационен съд - наказателна колегия, както следва:
- Биляна Давидова Чочева – съдия във Върховния касационен съд;
- Бисер Живков Троянов – съдия във Върховния касационен съд;
- Спас Николов Иванчев – съдия във Върховния касационен съд;
- Валя Ангелова Рушанова – съдия във Върховния касационен съд;
- Румен Петров Петров – съдия във Върховния касационен съд;
- Елена Кръстева Каракашева – съдия във Върховния касационен съд;
- Деница Вълева Вълкова – съдия във Върховния касационен съд.
4.3. Поради подадени отводи ПОПЪЛВА чрез жребий от урна с хартиени бюлетини поименния състав на комисията за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд съгласно решение по Протокол № 19/20.05.2021 г. на Съдийската колегия на ВСС, както следва:
- Благой Гавраилов Потеров – съдия в Апелативен съд-Бургас;
- Светослава Николаева Колева-Ангелова – съдия в Апелативен съд-Варна;
- Христо Иванов Крачолов – съдия в Апелативен съд-Пловдив.
4.4. Главният секретар на Висшия съдебен съвет да определи технически сътрудник от администрацията на Висшия съдебен съвет, който да подпомогне дейността на Комисията за изготвяне на Анализ за дейността на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд, по негова преценка.
4.5. Да се изиска от административните ръководители на окръжните съдилища в страната да предоставят информация, касаеща сравнителния анализ от критериите за Анализ на специализираните съдилища, както следва:
- за делата за престъпления по глава 1 от НК за периода 2010 – 2015 г.
- за делата за престъпления по чл. 321 и чл. 321а от НК за периода 2002 - 2011 г.
- за делата за престъпления очертани в чл. 411а, т. 3 и т. 4 от НПК за периода 2015 – 2017 г.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

5. ОТНОСНО: Вземане на решение относно приложението на чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ в случаите на вече проведено периодично атестиране по чл. 196 в относимата редакция на ЗСВ, след придобит статут на несменяемост, съгласно решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 19/20.05.2021 г., т. 4 /отложена с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 20/25.05.2021 г., т. 19/

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Процедури за периодично атестиране по чл. 196, ал.1, т.3 в редакцията на ЗИДЗСВ (ДВ бр. 11/2020 г.) не следва да се откриват в случаите на вече проведено периодично атестиране при условията и реда на съответната относима редакция на чл. 196 ЗСВ, след придобит статут на несменяемост.
6.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Таня Петрова Киркова - съдия в Районен съд - Ивайловград, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен”, както и с парична награда“ в размер на 1000 (хиляда) лева, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
6.2. ПРЕДОСТАВЯ решението по т. 6.1 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
7. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Таня Петрова Киркова от заеманата длъжност „съдия“ в Районен съд - Ивайловград, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от 16.06.2021 г.
8. ОТНОСНО: Заявление за отвод от член на изпитната комисия по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии, в края на обучението им в Националния институт на правосъдието

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий Деница Цанкова Стойнова – съдия в Апелативен съд – Пловдив за резервен член на изпитната комисия за младши съдии по наказателно право и процес, на мястото на Ана Димитрова Аврамова-Христова.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Мария Георгиева Месова - Стоева - съдия в Софийския районен съд.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Мария Георгиева Месова - Стоева - съдия в Софийския районен съд.
9.3. Мария Георгиева Месова - Стоева - съдия в Софийския районен съд, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
10.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Симона Димитрова Миланези - Пенчева - съдия в Окръжен съд - Габрово.
10.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Симона Димитрова Миланези - Пенчева - съдия в Окръжен съд - Габрово.
10.3. Симона Димитрова Миланези - Пенчева - съдия в Окръжен съд - Габрово, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
11.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Мария Христова Желязкова - съдия в Административен съд - София-област.
11.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Мария Христова Желязкова - съдия в Административен съд - София-област.
11.3. Мария Христова Желязкова - съдия в Административен съд – София-област, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
12.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3, периодично атестиране на Мариана Костадинова Тодорова - Досева - съдия в Районен съд - Плевен.
12.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Мариана Костадинова Тодорова - Досева - съдия в Районен съд - Плевен.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3, периодично атестиране на Радослава Маринова Йорданова - административен ръководител - председател на Районен съд - Ихтиман.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Радослава Маринова Йорданова - административен ръководител - председател на Районен съд - Ихтиман.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3, периодично атестиране на Невена Калинова Калинова - Тодорова - съдия в Районен съд - Кърджали.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Невена Калинова Калинова - Тодорова - съдия в Районен съд - Кърджали.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3, периодично атестиране на Весела Любомирова Сахатчиева - съдия в Окръжен съд - Плевен.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Весела Любомирова Сахатчиева - съдия в Окръжен съд - Плевен.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Нина Иванова Кузманова - съдия в Окръжен съд - Пловдив.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Нина Иванова Кузманова - съдия в Окръжен съд - Пловдив.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Иван Димитров Стойчев - съдия в Апелативен съд - София.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Иван Димитров Стойчев - съдия в Апелативен съд - София.
18.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Еманоел Василев Вардаров - съдия в Районен съд - Горна Оряховица.
18.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Еманоел Василев Вардаров - съдия в Районен съд - Горна Оряховица.
19.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Чанко Петков Петков - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Малко Търново.
19.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Чанко Петков Петков - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Районен съд - Малко Търново.
20.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Пламен Ангелов Синков - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Апелативен съд - Бургас.
20.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Пламен Ангелов Синков - изпълняващ функциите „административен ръководител - председател“ на Апелативен съд - Бургас.
21.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Веселин Георгиев Белев - съдия в Районен съд - Бургас.
21.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Веселин Георгиев Белев - съдия в Районен съд - Бургас.
22.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Мария Маркова Берберова-Георгиева - съдия в Районен съд - Несебър.
22.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Мария Маркова Берберова-Георгиева - съдия в Районен съд - Несебър.
23.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 2 от ЗСВ, извънредно атестиране на Василка Кънева Желева - съдия в Административен съд - Хасково.
23.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Василка Кънева Желева - съдия в Административен съд - Хасково.
24. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Анелия Стефанова Янева - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
25. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Галя Величкова Наумова - и. ф. административен ръководител - председател на Районен съд - Никопол, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
26. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Емилиан Любенов Лаков - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
27. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Илина Велизарова Златарева - Митева - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
28. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Елеонора Здравкова Попова - Христова - съдия в Софийския районен съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
29. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Надежда Лукова Махмудиева - съдия в Апелативен съд - София, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ И ПРОТОКОЛ

30. ОТНОСНО: Кандидатура на съдия за участие в процедура на Европейската комисия (ЕК) за подбор на командировани национални експерти (КНЕ) в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на ЕК

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

30.1. ОДОБРЯВА кандидатурата за участие в процедурата на Европейската комисия за подбор на командировани национални експерти в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на Европейската комисия, за вакантна позиция OLAF-A-5, на следния кандидат:
Карамфила Ранкова Тодорова – съдия в Софийския градски съд и командирована в Софийския апелативен съд
30.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ в АВСС да предостави документите на кандидата на дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на външните работи за препращането им по съответния ред.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

31. ОТНОСНО: Мотивирано предложение, на основание чл. 193, ал. 2 от ЗСВ, за преместване в длъжност на класираните кандидати за заемане на 11 (единадесет) свободни длъжности „съдия” в районните съдилища, съгласно обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 40/03.12.2019 г. (обн. ДВ бр. № 96/06.12.2019 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И :

31.1. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Пламен Иванов Шумков – „съдия“ в Районен съд - Враца на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, с ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.2. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Ина Милчева Генжова – „съдия“ в Районен съд - Враца на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, с ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.3. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Петина Кръстева Николова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Нови Пазар на длъжност „съдия“ в Районен съд - Шумен, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.4. ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 56, ал. 1 от АПК производството по отношение на Асен Цветанов Цветанов – „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Раднево за преместване в Районен съд - Пловдив, поради постъпил отказ от участие в конкурса.
31.5. ПРЕКРАТЯВА производството по отношение на Емил Димитров Божков – „съдия“ в Районен съд - Разлог за преместване в Софийски районен съд, поради настъпила смърт.
31.6. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Иван Диянов Мичев – „съдия“ в Районен съд - Монтана на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, с ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.7. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Светослав Емилов Петров – „съдия“ в Районен съд - Кюстендил на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.8. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Елеонора Любомирова Филипова – „съдия“ в Районен съд - Берковица на длъжност „съдия“ в Районен съд - Монтана, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.9. НЕ ПРЕМЕСТВА Анатоли Йорданов Бобоков - „съдия“ в Районен съд - Бургас на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.10. НЕ ПРЕМЕСТВА Румяна Запрянова Запрянова - „съдия“ в Районен съд - Разлог на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.10.1. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Румяна Запрянова Запрянова - „съдия“ в Районен съд - Разлог на длъжност „съдия“ в Районен съд - Своге, с ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.11. НЕ ПРЕМЕСТВА Силвия Георгиева Николова - „съдия“ в Районен съд - Благоевград на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.12. НЕ ПРЕМЕСТВА Наталия Петкова Петкова - „съдия“ в Районен съд - Сливен на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.12.1. НЕ ПРЕМЕСТВА Наталия Петкова Петкова - „съдия“ в Районен съд - Сливен в длъжност „съдия“ в Районен съд - Монтана, поради попълване на местата.
31.12.2. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Наталия Петкова Петкова - „съдия“ в Районен съд - Сливен на длъжност „съдия“ в Районен съд - Ботевград, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.13. НЕ ПРЕМЕСТВА Татяна Иванова Тодорова - „съдия“ в Районен съд - Радомир на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.14. НЕ ПРЕМЕСТВА Даниела Душкова Павлова - „съдия“ в Районен съд - Варна на длъжност „съдия“ в Районен съд - Шумен, поради попълване на местата.
31.14.1. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Даниела Душкова Павлова - „съдия“ в Районен съд - Варна на длъжност „съдия“ в Районен съд - Пловдив, с ранг „съдия в ОС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.15. НЕ ПРЕМЕСТВА Христина Запрянова Жисова - „прокурор“ в Районна прокуратура - Хасково на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, поради попълване на местата.
31.15.1. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Христина Запрянова Жисова - „прокурор“ в Районна прокуратура - Хасково с ранг „прокурор в АП“ на длъжност „съдия“ в Районен съд - Хасково, с ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.16. ПРЕМЕСТВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), Вихра Милкова Къдринска - „прокурор“ в Районна прокуратура - Смолян с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“ на длъжност „съдия“ в Районен съд - Пловдив, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
31.17. ВЪЗЛАГА на преместените магистрати ДА ДОВЪРШАТ започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.
31.18. Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд.

Закриване на заседанието – 16,25 ч.

 

Стенографи:
Вася Йорданова
Зоя Костова
Невенка Шопска
Катя Симова
Лидия Здравкова


Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
10.06.2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд