КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 23
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 23 ЮНИ 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Светлана Бошнакова – член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАТ Иван Гешев, Георги Кузманов, Пламен Найденов
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 13.30 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следната допълнителна точка:
21. Проект на решение за извънредно атестиране на Таня Крумова Поповска - прокурор в Апелативна прокуратура - София.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител на Специализираната прокуратура:
Кандидат:
- Валентина Иванчева Маджарова - заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура, с ранг прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 7 гласа „за“, 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Валентина Иванчева Маджарова - заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, изпълняващ функциите „административен ръководител” на Специализираната прокуратура, на длъжността „административен ръководител“ на Специализираната прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Шумен:
Кандидат:
- Любомир Манолов Георгиев – прокурор в Районна прокуратура - Шумен, с ранг прокурор във ВКП и ВАП”

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното явно гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 6 гласа „за“, 1 глас „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Любомир Манолов Георгиев – прокурор в Районна прокуратура - Шумен, на длъжността „административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Шумен, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

3. ОТНОСНО: Произнасяне по решение на дисциплинарния състав по дисциплинарно дело № 3/2013 г. по описа на Висшия съдебен съвет

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

НЕ НАЛАГА наказание по дисциплинарно дело № 3/2013 г. по описа на ВСС, образувано срещу Асен Василев Василев – прокурор в Районна прокуратура-Пазарджик, поради липса на извършени дисциплинарни нарушения.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за назначаване на младши прокурори, по обявените конкурси с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 05/01.02.2017 г. и Протокол № 03/31.01.2018г., на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, след изтичане на срока по чл. 240, ал. 1 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Росица Тошкова Константинова - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ивайло Христов Димитров - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Георги Петков Иванов - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Петя Иванова Атанасова - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ина Кънчева Райчева - младши прокурор в Софийска районна прокуратура, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Стефка Атанасова Янкова-Котрулева - младши прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Костинброд, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Златина Борисова Иванова - младши прокурор в Районна прокуратура – Видин, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Нели Венциславова Стойчева - младши прокурор в Районна прокуратура – Враца, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Враца, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Наталия Георгиева Илиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Кюстендил, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Христофор Пламенов Рачев - младши прокурор в Районна прокуратура – Перник, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Симеон Петров Съркьов - младши прокурор в Районна прокуратура – Елин Пелин, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Ина Наскова Бончева - младши прокурор в Районна прокуратура – Ботевград, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Ботевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Анна Николаева Христова - младши прокурор в Районна прокуратура – Ботевград, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Ботевград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.14. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мария Иванова Янчева-Георгиева - младши прокурор в Районна прокуратура – Сливница, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура - Сливница, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.15. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Маруся Василева Димитрова - младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Габрово, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.16. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Стойчо Делев Стойчев - младши прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Стара Загора, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.17. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Десислава Илиянова Садова - младши прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Анелия Йорданова Ангелова - младши прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.19. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Нено Генчев Димов - младши прокурор в Районна прокуратура – Смолян, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.20. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Калина Стоянова Гроздева - младши прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Велико Търново, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.21. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Васко Симеонов Пашев - младши прокурор в Районна прокуратура – Габрово, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Плевен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.22. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Елена Георгиева Николова - младши прокурор в Районна прокуратура – Русе, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Русе, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.23. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мирослав Александров Георгиев - младши прокурор в Районна прокуратура – Ловеч, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Смолян, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.24. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Димитър Петров Димитров - младши прокурор в Районна прокуратура – Варна, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.25. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Александра Захариева Христова - младши прокурор в Районна прокуратура – Варна, на длъжност "прокурор" в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в ОП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.26. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Петко Николов Попов - младши прокурор в Районна прокуратура – Варна, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.27. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Валерия Симеонова Златева - младши прокурор в Районна прокуратура – Добрич, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Добрич, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.28. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Кирил Петков Русев - младши прокурор в Районна прокуратура – Шумен, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Шумен, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.29. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Кристиян Димитров Петров - младши прокурор в Районна прокуратура – Разград, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Разград, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.30. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Виолета Здравкова Ангелова - младши прокурор в Районна прокуратура – Бургас, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.31. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Богомила Николаева Колева - младши прокурор в Районна прокуратура – Бургас, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
4.32. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Петър Иванов Чираков - младши прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, на длъжност "прокурор" в Районна прокуратура – Ямбол, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 03.07.2021 г.
5. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение за назначаване на младши следователи, по обявените конкурси с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 05/01.02.2017 г. и Протокол № 03/31.01.2018г., на длъжност „следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, след изтичане на срока по чл. 240, ал. 1 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Калоян Красимиров Кондев - младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Марина Иванова Лачева-Николова - младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Калоян Жанов Киров - младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Кирил Петков Петков - младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Галя Димитрова Николова - младши следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Елица Венциславова Точева - младши следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Иван Минев Кайряков - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Стара Загора, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Стара Загора, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Лора Деянова Желева - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Варна, на длъжност "следовател" в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мая Петрова Петкова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Добрич, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Варна, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Цветелина Стоянова Цанева-Андреева - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Силистра, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Русе, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Валентин Йорданов Славейков - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Сливен, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
5.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, Мария Кирилова Арсенова - младши следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Ямбол, на длъжност "следовател" в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - София, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от 02.07.2021 г.
6. ОТНОСНО: Проект на решение относно кандидатура на прокурор за участие в процедура на Европейската служба за външна дейност за подбор на командировани експерти по първа Заявка за принос към полицейската мисия на ЕС за Палестинските територии (EUPOL COPPS) за 2021 г., с краен срок за изпращане на кандидатурите в Министерството на външните работи (МВнР) – 23.06.2021 г.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.1. ОДОБРЯВА кандидатурата за участие в процедурата на Европейската служба за външна дейност за подбор на командировани експерти по първа Заявка за принос към полицейската мисия на ЕС за Палестинските територии (EUPOL COPPS) за 2021 г., за вакантни позиции RL 04, RL 03 и RL 02, на следния кандидат:
6.1.1. Вихра Костадинова Попхристова – прокурор в Софийската районна прокуратура и командирована в Софийската градска прокуратура
6.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол“ в АВСС да изпрати формуляра на одобрения кандидат по електронен път до дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на външните работи за препращането му по съответния ред.
7. ОТНОСНО: Проект на решение по доклад от Димитър Беличев, прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив, за дейността му като командирован национален експерт в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на Европейската комисия, за периода от 01.06.2019 г. до 31.05.2021 г.

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ доклада от Димитър Беличев, прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив, за дейността му като командирован национален експерт в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на Европейската комисия, за периода от 01.06.2019 г. до 31.05.2021 г.
8. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на датата, часа и мястото на провеждане на писмения изпит по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 11/31.03.2021 г. (oбн. ДВ, бр. 29/09.04.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

8.1. ОПРЕДЕЛЯ на основание чл. 180, ал. 2, т. 4 от ЗСВ, датата, часа и мястото на провеждане на писмения изпит по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 11/31.03.2021 г. (oбн. ДВ бр. 29/09.04.2021 г.), както следва: дата – 11 септември 2021 г. (събота), час – 9.00, място – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител" № 15, гр. София.
8.2. Решението да се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
9. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне броя на конкурсните комисии за провеждане на конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 11/31.03.2021 г. (oбн. ДВ бр. 29/09.04.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 13, ал. 2 от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., 2 (две) конкурсни комисии за провеждане на конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури.
10. ОТНОСНО: Проект на решение за одобряване на поименни списъци на магистрати и на хабилитирани преподаватели, за определяне чрез жребий на членове на конкурсните комисии по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 11/31.03.2021 г. (oбн. ДВ бр. 29/09.04.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

10.1. ОДОБРЯВА поименен списък на хабилитираните преподаватели по наказателно право, които да вземат участие в конкурсните комисии по обявения конкурс за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури.
10.2. ОДОБРЯВА поименни списъци на магистрати от окръжните прокуратури, предложени по реда на чл. 183, ал. 4 от ЗСВ, отговарящи на условията на чл. 183, ал. 2, т. 5 и ал. 5 от ЗСВ, които да вземат участие в конкурсните комисии по обявения конкурс за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури.
11. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне чрез жребий на поименните състави на конкурсните комисии по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол №11/31.03.2021 г. (oбн. ДВ бр. 29/09.04.2021 г.)

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ чрез жребий, на основание чл. 183, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с чл. 183, ал. 2, т. 5 от ЗСВ, поименния състав на конкурсните комисии по обявения конкурс за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, както следва:
Първа конкурсна комисия:
Редовни членове:
- Димитър Цветанов Хаджийски – прокурор в Софийска градска прокуратура;
- Мариана Борисова Димитрова – прокурор в Софийска градска прокуратура;
- Росица Милчева Георгиева-Радева – прокурор в Окръжна прокуратура-Варна;
- Рени Тодорова Лефтерова – прокурор в Окръжна прокуратура-Ямбол;
- проф. д.ю.н. Йонко Димитров Кунчев - хабилитиран преподавател по наказателно право, Варненски свободен университет;
Резервни членове :
- Бойко Димитров Конакчийски - прокурор в Софийска градска прокуратура;
- проф. д.н. Румен Илиев Марков - хабилитиран преподавател по наказателно право, УНСС.
Втора конкурсна комисия:
Редовни членове:
- Бонка Венкова Василева – прокурор в Окръжна прокуратура-Кърджали;
- Николета Лъчезарова Добрилова-Арнаудова – прокурор в Окръжна прокуратура-Варна;
- Емил Йосифов Александров – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Монтана;
- Цвета Тодорова Пазаитова-Живакова – прокурор в Окръжна прокуратура-Хасково;
- доц. д-р Валентин Стоянов Недев - хабилитиран преподавател по наказателно право, Варненски свободен университет;
Резервни членове :
- Георги Иванов Банков - прокурор в Специализираната прокуратура;
- доц. д-р Славка Димова Димитрова-Симеонова - хабилитиран преподавател по наказателно право, Бургаски свободен университет.
12. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Александър Кирилов Александров - изпълняващ функциите „административен ръководител - районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пирдоп, на заеманата преди назначаването му за административен ръководител на органа длъжност - „прокурор“ в Районна прокуратура – Пирдоп, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на Иван Николов Иванов – прокурор в Районна прокуратура – Пирдоп, в длъжност „административен ръководител – районен прокурор” на органа.
13. ОТНОСНО: Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Окръжна прокуратура – Пазарджик

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

13.1. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА СЪКРАТИ щатната численост на Окръжна прокуратура – Добрич с 1 (една) свободна длъжност „прокурор“, считано от датата на вземане на решението.
13.2. ПРЕДЛАГА НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, ДА РАЗКРИЕ 1 (една) щатна длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура - Пазарджик, считано от датата на вземане на решението.
13.3. ВНАСЯ предложението в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 24.06.2021 г., за разглеждане и произнасяне
14.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „б” от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Пешо Стаменов Цветков - прокурор в Районна прокуратура - Враца, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак втора степен - сребърен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.
14.2. ВЪЗЛАГА на дирекция „Международна дейност и протокол" организацията по изпращане на отличието.
14.3. Решението по т. 14.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
15. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Пешо Стаменов Цветков от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура - Враца, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 12.07.2021 г.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Искра Недева Колева - прокурор в Апелативна прокуратура - София.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Искра Недева Колева - прокурор в Апелативна прокуратура - София.

17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Лида Сашева Осипова - прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
18. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Емил Борисов Дончев - прокурор в Районна прокуратура - Благоевград, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
19. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Емил Иванов Павлов - прокурор в Районна прокуратура - Кюстендил, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Даниела Борисова Бонева - прокурор в Районна прокуратура - Своге, с ранг „прокурор в АП“, на място в по-горен ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ТОЧКА

21.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Таня Крумова Поповска - прокурор в Апелативна прокуратура - София.
21.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" на Таня Крумова Поповска - прокурор в Апелативна прокуратура - София.

Закриване на заседанието – 16.02 ч.
 

Изготвил: /п/:
Невенка Шопска
Катя Симова
Лидия Здравкова
Вася Йорданова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.
 

Публикуван на:
24.06.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд