ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
30 юни 2021 г. от 15.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Писмо от председателя на Управителния съвет на Асоциация на българските застрахователи относно регламентиране и организационно техническо осигуряване на възможност за създаване на корпоративни профили на юридическите лица по чл. 50, ал. 5 от ГПК в Единния портал за електронно правосъдие /ЕПЕП/ и за достъп на юридическите лица чрез такива профили до електронни дела, информация и данни за ЕПЕП и ЕИСС.
Внасят: Даниела Марчева, Боян Новански и Драгомир Кояджиков – членове на Висшия съдебен съвет

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

2. Проект на решение по молби от младши съдии, с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ, назначени в районните съдилища, с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 24/22.06.2021 г.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
3. Проект на решение по предложение за определяне на дата за събеседване с допуснатия кандидат в процедура за избор на административен ръководител на Районен съд – Левски, открита с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 5/16.02.2021 г. (обн. ДВ, бр. № 17/26.02.2021 г.). Изготвено становище от Комисията по професионална етика към СК по Протокол № 11/17.06.2021 г.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
4. Обсъждане провеждането на среща с административните ръководители на окръжните съдилища, с членовете на конкурсните комисии в конкурсите за повишаване в длъжност „съдия“ в ОС – ГК, ТК и НК (обн. ДВ, бр. № 53/05.07.2019 г.), както и с членове на помощните атестационни комисии по откритите процедури за атестиране на кандидатите в конкурсите.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
5. Проект на решение по молба от кандидат в конкурса за първоначално назначаване в административните съдилища във връзка с определената дата за провеждане на писмения изпит на 31.07.2021 г.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
6. Предложение за допускане на повторно гласуване относно назначаването на Мария Димчева Иванова – Георгиева в Районен съд – Свиленград.
Внася: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ЛОЗАН ПАНОВ

 

Публикуван на:
29 юни 2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд