ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 14 юли​ 2021 г. от 13.30 часа 
в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

1. Проект на решение за одобряване на поименни списъци на магистрати и на хабилитирани преподаватели, за определяне чрез жребий на членове на конкурсната комисия по конкурса за повишаване в длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 20/02.06.2021 г. (обн. ДВ, бр. 48/08.06.2021 г.).
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
2. Проект на решение за определяне чрез жребий на поименния състав на конкурсната комисия по конкурса за повишаване в длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 20/02.06.2021 г. (обн. ДВ, бр. 48/08.06.2021 г.).
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
3. Проект на решение по заявлението на Валентина Велинова Николова за освобождаване от заеманата длъжност „следовател“ в Националната следствена служба, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
4. Проект на решение по предложение за поощряване на Николай Пейчев Казаков - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Търговище.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
5. Проект на решение по заявлението на Николай Пейчев Казаков за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Търговище, както и от длъжността „прокурор“, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
6. Проект на решение по предложение за поощряване на Димитър Георгиев Арнаудов - прокурор в Окръжна прокуратура - Шумен.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
7. Проект на решение по молбата на Димитър Георгиев Арнаудов за освобождаване от заеманата длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Шумен, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
8. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Русе за повишаване на Светослав Венциславов Великов - прокурор в Районна прокуратура - Русе, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
9. Проект на решение по кандидатура на прокурор за участие в процедура на Европейската комисия (ЕК) за подбор на командировани национални експерти (КНЕ) в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) с краен срок за изпращане на кандидатурите в Министерството на външните работи (МВнР) – 19.07.2021 г.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

10. Проект на решение по предложението на главния прокурор за кадрови промени в щатната численост на съдебните служители в Прокуратурата на Република България.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
11. Проект на решение по предложението на главния прокурор за кадрови промени в администрацията на ПРБ – Софийска градска прокуратура и Районна прокуратура – Варна.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ИВАН ГЕШЕВ


Публикуван на:
8 юли 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд