ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 28 юли​ 2021 г. от 13.30 часа 
в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. Избор на административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Сливен
Кандидат:
- Веселин Йорданов Гангалов - прокурор в Апелативната специализирана прокуратура.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
* * * * *
2. Определяне на датата, мястото и началния час за изслушване на кандидатите, допуснати до участие в процедурата за подбор на 6 (шест) европейски делегирани прокурори от Република България
Внасят: членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. Проект на решение за приемане на окончателен списък на одобрените кандидати за младши прокурори, съобразно заявеното им желание.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
4. Проект на решение за приемане на окончателен списък на одобрените кандидати за младши следователи, съобразно заявеното им желание.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
5. Проект на решение за определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, открити с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол №21/09.06.2021 г. и протокол № 22/16.06.2021 г. (обн. ДВ, бр. 51/18.06.2021 г.)
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
6. Назначаване на кандидатите за младши прокурори в районните прокуратури, по обявени конкурси с решения на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 3/30.01.2019 г. и протокол № 3/29.01.2020 г., успешно завършили обучението си в Националния институт на правосъдието.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
7. Проект на решение по заявление за отвод от редовен член на конкурсната комисия по обявения, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 20/02.06.2021 г., конкурс за повишаване в длъжност „следовател“ в Национална следствена служба.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
8. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжна прокуратура - Враца за назначаване на Елена Валериева Станева - Кирова - прокурор в районна прокуратура - Враца, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Враца.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
9. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Варна за повишаване на Кънчо Георгиев Кънев - прокурор в Районна прокуратура - Варна, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
10. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Пловдив за повишаване на Васил Николов Янев - прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, на място в по-горен ранг „прокурор в ОП“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
11. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районна прокуратура - Видин за повишаване на Росица Станчева Маркова - прокурор в Районна прокуратура - Видин, с ранг „прокурор в ОП“ на място в по-горен ранг „прокурор в АП“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

12. Проект на решение по предложение от Прокуратурата на Република България за трансформиране на щатни бройки за съдебни служители във Военно-окръжна прокуратура-Пловдив, Окръжна прокуратура – Добрич и Администрация на главния прокурор.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ИВАН ГЕШЕВ


Публикуван на:
26 юли 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд