ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 30 септември 2021 г. от
9.30
 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д


1. Откриване на процедура за избор на председател на Върховния касационен съд.
* * * * *
2. Изпълнение на условия за допустимост на дейности и разходи по Оперативна програма „Добро управление“ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на съдилищата” /отложена точка от заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет по протокол № 16/23.09.2021 г., т. 26/.
Внася: Гергана Мутафова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител проект
* * * * *
3. Оценка по чл. 28, ал. 2 от ЗСВ на Пламена Цветанова Апостолова - заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура, за дейността й като изборен член на Висшия съдебен съвет, за периода от 03.10.2017 г. до 22.01.2020 г.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2021 г.
4. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Сливница за осигуряване на средства за изплащане на обезщетение по изпълнителен лист.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Свиленград за осигуряване на средства за изплащане на обезщетение.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
6. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Омуртаг за осигуряване на средства за обезпечаване на неотложни текущи разходи до края на 2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Горна Оряховица за осигуряване на средства за закупуване на климатици.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Перник за осигуряване на средства за закупуване на климатици.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
9. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Горна Оряховица за осигуряване на средства за изграждане на плътна и ажурна ограда.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
10. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Варна за осигуряване на средства за авариен ремонт на покрива.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Разни
11. Проект на план-сметка във връзка с организацията по провеждането на Общото събрание на съдиите за избор на нови членове на Висшия съдебен съвет.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
* * * * *
12. Проект на решение за определяне на изборен член на Висшия съдебен съвет за съпредседател на Гражданския съвет от професионални и неправителствени организации към Висшия съдебен съвет.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет
* * * * *
13. Доклад на членовете на ВСС – членове на комисията, сформирана с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по протокол № 15/28.07.2021 г. /т.46.2/ за извършване проверка на място във ВКС има ли ЕИСС съответните функционалности и възможности, за да могат съдиите от ВКС да продължат своята дейност с ЕИСС.
Внасят: Вероника Имова и Гергана Мутафова – членове на Висшия съдебен съвет и членове на сформираната комисия
* * * * *
14. Доклад за изпълнението на проект „Подобряване на процедурите по атестация и формиране на възнагражденията на съдебните служители в Република България“, финансиран по административен договор № BG05SFOP001-3.007-0002-C01/01.06.2021 г. по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) за периода юни-септември 2021 година.
Внася: Калина Чапкънова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител проект

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ЯНАКИ СТОИЛОВ


Публикувано на:
24 септември 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд