ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 7 октомври 2021 г. от
9.30 часа
в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,
ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д


1. Внасяне предложения за кандидатури за председател на Върховния касационен съд /чл. 173, ал. 4 ЗСВ/ - първо поредно заседание.

БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2021 г.
„Дава съгласие“
2. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Тутракан за осигуряване на средства за закупуване на климатици.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Предложения за отпускане на помощи от централизираните средства на фонд СБКО


Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

Разни

4. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районен съд гр. Варна за безвъзмездно предоставяне на служебен автомобил „Нисан Джук“ на Министерство на правосъдието за нуждите на ГД „Охрана“ - РД „Охрана“ - Варна.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Проект на решение относно отчисленията за централизирания фонд „Социално-битово и културно обслужване” (СБКО) за 2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“

УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

6. Проект на решение за разпределение на ползването на помещенията в административна сграда гр. Петрич, ул. „Лазар Маджаров“ № 3.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“
7. Проект на решение за разпределение на ползването на помещенията в административна сграда, находяща се в гр. Крумовград, пл. „България“ № 17 и ул. „Ал. Стамболийски“ № 1, ет. 2.
Внася: Комисия „Управление на собствеността“

ПРАВНИ ВЪПРОСИ

8. Проекти на становища по конституционно дело № 17/2021 г.
Внася: Комисия по правни въпроси

ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

9. Надграждане на системата за електронно призоваване, разработена по проект „Подкрепа за Висшия съдебен съвет, свързана с изграждането на капацитет и подобряване на ефективността на съдебната система“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм /НФМ/ 2009-2014 г.
Внася: Комисия „Професионална квалификация и информационни технологии“
* * * * *
10. Проект на решение за определяне на изборен член на Висшия съдебен съвет за съпредседател на Гражданския съвет от професионални и неправителствени организации към Висшия съдебен съвет /отложена с решение на Пленума на ВСС по Протокол № 17/30.09.2021 г./.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет
11. Проект на решение за определяне на представители за участие в срещи, организирани от Министерство на правосъдието, които ще се проведат на 08.10.2021 г.
Внася: Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет
* * * * *
12. Доклад за изпълнение на дейностите по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на съдилищата“, за периода 01.06.2021 г. – 30.09.2021 г., съгласно решение по Протокол № 8/13.05.2021 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Гергана Мутафова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител - проект
* * * * *
13. Допълнение с добавяне на точка 13.3 към решението на Пленума на Висшия съдебен съвет по точка 13 от протокол № 17/30.09.2021 г.
Внасят: Гергана Мутафова и Вероника Имова – членове на Висшия съдебен съвет и членове на комисията, сформирана с решение на Пленума на ВСС по протокол № 15/28.07.2021 г., т. 46.2.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ЯНАКИ СТОИЛОВ


Публикуван на:
1 октомври 2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд