КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 34
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

ПРОВЕДЕНО НА 5 ОКТОМВРИ 2021 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВА Лозан Панов
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 09.38 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ОТТЕГЛЯ точки 13, 14 и 15 от дневния ред.
IІ. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
20. Проект на решение за изменение на очевидна фактическа грешка в решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 32/21.09.2021 г., т. 13.2.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
21. Сигнал от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България по реда на Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда, с искане за изразяване на институционална подкрепа към Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд.
Внасят: Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, и Цветинка Пашкунова – говорител на Съдийската колегия на ВСС
22. Проект за решение за освобождаване от длъжност, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7 във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ на Юлия Емилова Ковачева – съдия във Върховния административен съд.
Внася: Георги Чолаков- председател на Върховния административен съд

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА за сведение постъпила справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 04.10.2021 г.

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. ОТНОСНО: Произнасяне по дисциплинарно дело № 4/2020 г. по описа на Висшия съдебен съвет, съгласно решение по Протокол № 32/21.09.2021 г., т. 5.3 на Съдийската колегия на ВСС (Поканен, не се явява)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОТЛАГА произнасянето по дисциплинарно дело № 4/2020 г. по описа на ВСС за заседанието на Съдийската колегия, насрочено за 19.10.2021 г., от 09.30 часа.
(В обсъждането и гласуването не участва Севдалин Мавров поради направен самоотвод)

СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА

3. ОТНОСНО: Анализ на натовареността на съдилищата за 2020 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ПРИЕМА Анализ на натовареността на съдилищата през 2020 г., изготвен на основание чл. 30, ал. 5, т. 12 от Закона за съдебната власт.
3.2. Анализът на натовареността на съдилищата ДА СЕ ПУБЛИКУВА на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
4. ОТНОСНО: Съдебна карта – актуална ситуация и възможни подходи за нейното изменение. Съдебният район на Софийския районен съд
По отношение на съдебната карта и възможните подходи за нейното изменение

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ИЗРАЗЯВА съгласие да бъдат предприети действия за изготвяне на предложения по оптимизиране структурата и организацията на дейността на районните съдилища от съдебните райони на Окръжен съд – Стара Загора, Окръжен съд – Ямбол и Окръжен съд – Перник, съобразно приетите по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единната информационна система на съдилищата“ модели за реорганизация и преформатиране на съдебната карта.
4.2. ВЪЗЛАГА на комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към съдийската колегия на ВСС да предприеме всички необходими действия по следните дейности:
4.2.1. Извършване на конкретен анализ на съответния окръжен съдебен район от демографска, социологическа, икономическа и др. гледни точки, при съобразяване на базовите критерии за промяна на съдебната карта, приети с решение на ВСС по Протокол № 40/15.07.2015 г. и въз основа на изготвените анализи и доклади по проекта за съдебната карта;
4.2.2. Осъществяване на широк публичен дебат за възможната реорганизация;
4.2.3. Изготвяне на план за реорганизация с конкретни предложения
4.3. ВЪЗЛАГА на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към съдийската колегия на ВСС, дейностите по т. 4.2 да се извършат в следните срокове:
- за дейността по т. 4.2.1. – два месеца;
- за дейността по т. 4.2.2. – два месеца;
- за дейността по т. 4.2.3. – един месец.
По отношение на съдебния район на Софийски районен съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.4. ОТЛАГА внасянето на предложението за промяна на границите на съдебните райони, обслужвани от Софийски районен съд, Районен съд – Костинброд, Районен съд – Елин Пелин, Районен съд – Перник и Районен съд – Самоков, в заседание на пленума на Висшия съдебен съвет, до пълното оптимизиране работата на Единния портал за електронно правосъдие.
5. ОТНОСНО: Способи за балансиране на нееднаквата натовареност на районните, окръжните и апелативни съдилища
По отношение на централизирано разпределение на заповедните дела в районните съдилища

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.1. ИЗРАЗЯВА съгласие централизираното разпределение на заповедните производства да се извършва при съобразяване на чл. 9 ЗСВ, като при драстични отклонения на натовареността на съответния орган на съдебна власт, същата да бъде коригирана чрез по-висок или по-нисък коефициент на разпределение на делата с нарочно решение на съдийската колегия на ВСС.
5.2. Докладът на „Ърнст и Янг“ България по проект „Продължаване на реформата в заповедното производство” в частта относно изготвените законодателни предложения, ДА СЕ ПУБЛИКУВА на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, в срок до 08.10.2021 година.
5.3. Дава възможност на съдиите да изразят становище по предложенията и дискусионните въпроси в доклада по т. 5.2 в двуседмичен срок от публикуването му.
5.4. ИЗПРАЩА решението по т. 5.2 и т. 5.3 на административните ръководители на съдилищата, като същото следва да бъде сведено до знанието на съдиите.
По отношение на законодателни промени,

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.5. ИЗПРАЩА повторно на министъра на правосъдието приетите по т. 22 от Протокол № 2/28.01.2020 г. от съдийската колегия на ВСС предложения за законодателни изменения в ГПК, Закона за енергетиката и Закона за водите, като интензивна мярка за регулиране на натовареността на съдилищата и рационализиране на съдебния процес, с молба за предприемане на законодателна инициатива.
По отношение неравномерната натовареност на съдиите в ОКРЪЖНИТЕ и АПЕЛАТИВНИТЕ СЪДИЛИЩА, и в частност на съдиите в I-во ГО и Въззивно ГО на Софийски градски съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

5.6. ОТПРАВЯ препоръка към административния ръководител на Софийски градски съд, във връзка правомощията му по чл. 86, ал. 1, т. 4 и т. 7 ЗСВ, да предприеме действия по обединяване на I-во Гражданско отделение и Въззивно гражданско отделение или извърши промяна в щатната численост на съдиите в двете отделения, с оглед констатираната тенденция за неравномерна натовареност на гражданските съдии.
5.7. Председателят на Софийския градски съд да уведоми съдийската колегия на ВСС за предприетите от него действия и взетите решения във връзка решението на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по т. 5.6 в срок до 1 (един) месец от уведомяването.
6. ОТНОСНО: Проблеми в отчитането на натовареността
По отношение констатирани проблеми, произтичащи от приложението на чл. 80, ал. 10 от Правилника за администрацията в съдилищата

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.1. ПРИЕМА за сведение решението на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към СК на ВСС по т. 6 от Протокол № 20/15.09.2020 г., относно констатирани проблеми, произтичащи от приложението на чл. 80, ал. 10 от Правилника за администрацията в съдилищата и отправеното предложение до Комисия по правни въпроси към пленума на Висшия съдебен съвет за изготвяне на проект за изменение на чл. 80, ал. 10 от Правилника за администрация в съдилищата.
По отношение проблеми с правилното функциониране на модул „Натовареност“ в Единната информационна система на съдилищата

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.2. ПРИЕМА за сведение становищата на Мария Терзийска – заместник-председател на Окръжен съд – Варна, Десислава Манасиева-Жекова – заместник-председател на Районен съд – Варна, и Радостина Данаилова – съдия в Софийски градски съд – представители на работната група по граждански, търговски и фирмени дела, както и на Иваничка Славкова - заместник-председател на Окръжен съд – Варна, Магдалена Станчевска - заместник-председател на Окръжен съд – Ловеч, Даниела Борисова-Райчинова - съдия в Софийски градски съд, и Калин Калпакчиев – съдия в Апелативен съд – София – представители на работната група по наказателни дела, сформирани към Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към СК на ВСС.
6.3. ИЗПРАЩА становищата по т.6.2. на работната група за последващ мониторинг по отношение на изпълнението на предложенията за оптимизация на Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС), сформирана с решение на пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 26/22.10.2020 г., т. 4.2.
6.4. ДА СЕ ИЗИСКА информация от работната група за последващ мониторинг по отношение на изпълнението на предложенията за оптимизация на ЕИСС, сформирана с решение на пленума на Висшия съдебен съвет по протокол № 26/22.10.2020 г., т. 4.2. относно:
6.4.1. идентифицирани проблеми във функционирането на модул „Натовареност“ в ЕИСС и причините от които те произтичат;
6.4.2. изпратени ли са идентифицираните проблеми към Системата за регистриране и управление на заявки за проблеми и дефекти;
6.4.3. отстранени ли са идентифицираните проблеми от Изпълнителя на проекта „Информационно обслужване“ АД.
По отношение на проектното искане по линия на Инструмента за техническа подкрепа към главна дирекция „Реформи“
НЕ Е ВЗЕТО решение
(Мотивите се съдържат пълния стенографски протокол)
7. ОТНОСНО: Проект на Правила за определяне и поставяне на Индекси на съдебните актове за резултатите от инстанционната проверка и от производствата за възобновяване по наказателни дела

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ИЗПРАЩА проекта на Правила за определяне и поставяне на индекси на съдебните актове за резултатите от инстанционната проверка и от производствата за възобновяване по наказателни дела, ведно с изразените становища от съдилищата, на председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, за изразяване на становище от страна на съдиите в двуседмичен срок.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

8. ОТНОСНО: Определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители на Окръжен съд – Ловеч, Окръжен съд - Смолян, Районен съд – Панагюрище и Районен съд – Трявна

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:
Окръжен съд – Ловеч: 1 кандидат – 02.11.2021 г.
Окръжен съд – Смолян: 1 кандидат – 02.11.2021 г.
Районен съд – Панагюрище: 1 кандидат – 26.10.2021 г.
Районен съд – Трявна: 1 кандидат – 02.11.2021 г.
9. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител-председател на Районен съд - Монтана за трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „съдия“ в длъжност „заместник на административния ръководител-заместник-председател на Районен съд - Монтана

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ТРАНСФОРМИРА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, 1 (една) свободна длъжност „съдия" в Районен съд - Монтана в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател" на Районен съд – Монтана, считано от датата на вземане на решението.
10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 168, ал. 2 от ЗСВ, Анелия Цекова Димитрова - съдия в Районен съд – Монтана на длъжността „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд – Монтана, с ранг „съдия във ВКС и ВАС”, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица №1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
11. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител – председател на Районен съд - Балчик за назначаване на Галин Христов Георгиев - съдия в Районен съд - Балчик, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд – Балчик

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ предложението от административния ръководител-председател на Районен съд - Балчик за назначаване на Галин Христов Георгиев - съдия в Районен съд - Балчик, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд - Балчик.
12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 168, ал. 2 от ЗСВ, Людмил Петров Хърватев - съдия в Окръжен съд – Силистра на длъжността „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Окръжен съд – Силистра, с ранг „съдия във ВКС и ВАС”, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
13. (ОТТЕГЛЕНА)
14. (ОТТЕГЛЕНА)
15. (ОТТЕГЛЕНА)
16. ОТНОСНО: Проект на решение по предложение от административния ръководител - председател на Районен съд – Севлиево за увеличаване щатната численост на съда с 1 (една) длъжност „съдия“

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането от административния ръководител – председател на Районен съд - Севлиево за увеличаване щатната численост на Районен съд – Севлиево, чрез разкриване на 1 (една) длъжност „съдия“.

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

17. ОТНОСНО: Искане от административния ръководител на Районен съд – Сливница за разкриване на 0,5 /половин/ щ. бр. за длъжност „управител сгради“

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 0,5 /половин/ щ. бр. за длъжност „управител сгради“ в Районен съд - Сливница.
МОТИВИ: Предстоящо въвеждане в експлоатация на новопостроена сграда – съдебна палата. Съотношението на съда е изключително ниско – 2,58, при 4,03 средно за РС, извън областните градове, поради което е невъзможно съвместяване с други длъжности.
След разкриване на 0,5 щ. бр. за съдебни служители съотношението администрация-общо/съдии ще бъде 2,66, което отново ще е под средното.
Щатът /0,5 – половин/ ще бъде осигурен от отпуснатите с бюджета за съдебната власт за 2021 г. нови щатове за длъжността „съдебен деловодител“.
18. ОТНОСНО: Искане от административния ръководител на Административен съд – Пазарджик за разкриване на 1 /една/ щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ и 1 /една/ щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 /една/ щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ и 1 /една/ щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“ в Административен съд – Пазарджик.
МОТИВИ: През последните години Адм.С – Пазарджик се утвърди с изключително висока натовареност, която е трудно преодолима – за 2020 г. е на второ място за Адм.С като действителната е 20,05 при 16,50 средна за тези съдилища. Съотношението съдебни служители / магистрати е ниско както за специализираната така и за общата администрация – 2,63 при 2,96 средно.
Съдът е пилотен за ЕДИС и след въвеждане и надграждане на системата, както и промените в АПК в началото на 2021 г. и на специалните закони, допълнително натовариха административните съдилища с изцяло нови за тях задължения, което доведе до увеличаване обема на работа както на съдиите, така и на съдебните деловодители и секретари.
След разкриване на 2 щ. бр. за съдебни служители съотношението администрация-общо/съдии ще бъде 2,86.
Щатните бройки за длъжност „съдебен секретар“ и „съдебен деловодител“ ще бъдат осигурени от отпуснатите с бюджета за съдебната власт за 2021 г. нови щатове за длъжността „съдебен деловодител“.

МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ И ПРОТОКОЛ

19. ОТНОСНО: Проект на решение за командироване на представител на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България, за участие в 57-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа, която ще се проведе в периода 18-19.10.2021 г. в гр. Любляна, Република Словения

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

19.1. КОМАНДИРОВА за участие в 57-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа (ЕСМ), за периода 18-20.10.2021 г., в гр. Любляна, Република Словения, следното лице:
19.1.1. Карамфила Тодорова – съдия в Софийски градски съд, командирована в Апелативен съд – гр.София.
19.2. Разходите за 2 нощувки са за сметка на организаторите на срещата.
19.3. Пътните разходи, разходите за дневни пари за 3 дни и разходите за медицинска застраховка са за сметка на Висшия съдебен съвет.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ
20. ОТНОСНО: Проект на решение за изменение на очевидна фактическа грешка в решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр. №32/21.09.2021 г., т. 13.2

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

20.1. ДОПУСКА ПОПРАВКА на очевидна фактическа грешка в решението си по Протокол № 32/21.09.2021 г. т. 13.2.
- в т.13.2, изр. 1-во изразът „като приемът на документи може да се осъществява и по пощата“ се заменя с текста „по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12“ и същото придобива следната редакция: „В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт могат да се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12“.
- в т. 13.2 изр. 2-ро текстът „декларация за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличието на частен интерес по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет“, се заличава.
21. ОТНОСНО: Сигнал от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България по реда на Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда, с искане за изразяване на институционална подкрепа към Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. ПРИЕМА за сведение Сигнал от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България по реда на Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда.
21.2. Изразява институционална подкрепа към Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд, по повод Сигнал от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България по реда на Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда. Противопоставяме се на поредния опит за намеса в независимостта на съдиите и оказване на натиск върху съдия чрез обиди, клевети, внушения за липса на професионализъм и безпристрастност при упражняване на правораздавателната дейност, в медийни публикации.
Апелираме медиите и журналистите да проявяват дължимото уважение към честта и достойнство на магистратите, както и да спазват дължимите професионални стандарти при отразяване на дейността на съдебната власт.
21.3. Решението на Съдийската колегия на ВСС по т. 21.2 да бъде публикувано на интернет сайта на ВСС в раздел „Публичен регистър на случаите на посегателство срещу независимостта на съдебната власт“.
22. ОТНОСНО: Проект за решение за освобождаване от длъжност, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7 във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ на Юлия Емилова Ковачева – съдия във Върховния административен съд

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСВОБОЖДАВА, на основание чл.165, ал.1, т.7 ЗСВ, във връзка с чл.195, ал.1, т.2 ЗСВ, Юлия Емилова Ковачева от заеманата длъжност „съдия“ във Върховния административен съд, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от датата на встъпване в длъжност „заместник-министър“ на правосъдието.

Закриване на заседанието – 14.55 ч.

Изготвил:/П/:
Вася Йорданова
Лидия Здравкова


СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
07.10.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд