ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет на 14 октомври 2021 г. от
9.30 часа
 в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет,ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д


1. Внасяне предложения за кандидатури за председател на Върховния касационен съд /чл. 173, ал. 4 ЗСВ/ - второ поредно заседание.
* * * * *
2. Проект на решение за оптимизиране щатната численост на Районна прокуратура – Кърджали, във връзка с обезпечаване на досегашния административен ръководител.
Внася: Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
 
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
 
3. Информация за движими активи, придобивани и прехвърляни за ползване от Бюрото по защита.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
4. Обсъждане на проект на бюджет на съдебната власт за 2022 г. и актуализирани бюджетни прогнози за 2023 г. и 2024 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
5. Информация за изпълнението на бюджета на съдебната власт към 31.08.2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2021 г.
„Дава съгласие“
6. Проект на решение по искането на административния ръководител на Административен съд гр. Добрич за осигуряване на средства за покриване на неотложни текущи разходи до края на 2021 г.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
7. Проект на решение по искането на и.ф. административен ръководител на Районен съд гр. Павликени за осигуряване на средства за закупуване на модул RegIX към JES.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
8. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд гр. Балчик за увеличаване на лимита за представителни цели.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Одитни доклади
9. Проект на решение по доклад от директора на дирекция „Вътрешен одит” за резултатите от извършен одитен ангажимент за консултиране ОА/К-2101 в администрацията на ВСС.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
10. Проект на решение по доклад от директора на дирекция „Вътрешен одит” за резултатите от извършен одитен ангажимент за даване на увереност в Районен съд гр. Средец.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
Разни
11. Писмо с вх. № ВСС – 13757/04.10.2021 г. от Прокуратура на Република България относно удължаване на срока за изплащане на средства за корекция на зрението на работещите с видеодисплеи в структурните звена на Прокуратурата на Република България.
Внася: Комисия „Бюджет и финанси“
 
ПРАВНИ ВЪПРОСИ
 
12. Проекти на становища по конституционно дело № 19/2021 г.
Внася: Комисия по правни въпроси
* * * * *
13. Изпълнение на проект с наименование „Въвеждане на програмно бюджетиране в органите на съдебната власт“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ за периода от 01.05.2021 г. до 30.09.2021 г.
Внася: Боян Магдалинчев – член на Висшия съдебен съвет и ръководител – проект
14. Отчет за изпълнение на Дейност 2 „Разработване на електронен публичен регистър на отводите, включващ исканите отводи и мотивите, с които са уважени или не за всеки съдия“ от проект „Осигуряване на софтуерна и методическа обезпеченост и изграждане на административен капацитет на ИВСС за превенция на корупцията в съдебната власт“, финансиран по Договор № BGSFOP001-3.001-0016-C01/17.07.2016 г. по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансиран от Европейския социален фонд (ЕСФ).
Внася: Цветинка Пашкунова – член на Висшия съдебен съвет и координатор - проект
15. Изпълнение на дейностите по проект „Обучение по Европейска заповед за разследване (TRaining on European Investigation Order-TREIO)“ финансиран по програма „Правосъдие” (2014-2020), съгласно Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ: NUMBER-882068-TREIO към 30.09.2021 г., съгласно решение по Протокол № 8/13.05.2021 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет.
Внася: Гергана Мутафова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител - проект
16. Доклад относно извършена проверка „на място“ от представители на УО на ОПДУ и ДАЕУ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на съдилищата”.
Внасят: Гергана Мутафова – член на Висшия съдебен съвет и ръководител – проект и Вероника Имова – член на Висшия съдебен съвет и координатор „Участие на представители на съдилищата при разработването на ЕИСС“ по проект
* * * * *
17. Предложение за увеличение щатната численост на администрацията на Висшия съдебен съвет.
Внася: Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ВСС:
ЯНАКИ СТОИЛОВ


Публикуван на:
8 октомври 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд