ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на
3 ноември 2021 г. от 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

1. Избор на административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура
Кандидат:
- Ивайло Борисов Ангелов - следовател в Национална следствена служба.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
* * *
2. Искане от главния прокурор за временно отстраняване от длъжност на следовател, на основание чл. 230, ал. 1 от ЗСВ /съгласно решение по Протокол № 35/20.10.2021 г., т. 1 на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет/.

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

3. Открита грама от постоянното представителство на Република България в ЕС, ведно с писмо от европейския главен прокурор относно решение на Колегията на Европейската прокуратура от 25.10.2021 година за назначаването на четирима европейски делегирани прокурори от Република България.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
4. Мотивирано предложение, на основание чл. 193, ал. 2 от ЗСВ, за повишаване в длъжност на класираните кандидати за заемане на 34 (тридесет и четири) длъжности „прокурор“ в окръжните прокуратури, съгласно обявения конкурс, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 27/11.09.2019 г. (ДВ, бр. 73/17.09.2019 г.)
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
5. Мотивирано предложение, на основание чл. 193, ал. 2 от ЗСВ, за трето класиране за Апелативна специализирана прокуратура по обявения, съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 9/20.03.2019 г. (обн. ДВ, бр. 26/29.03.2019 г.), конкурс за повишаване в длъжност „прокурор" в апелативните прокуратури.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси
6. Проект на решение по предложение от административния ръководител на Софийска районна прокуратура за оптимизиране щатната численост на органа.
Внася: Комисия по атестиране и конкурси

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

7. Проект на решение по предложение от главния прокурор за кадрови промени в администрацията на ПРБ – Районна прокуратура – Благоевград.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ИВАН ГЕШЕВ


Публикуван на:
01 ноември 2021 г.


 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд