ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
23 ноември 2021 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка.

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. Произнасяне по Заповед № 956/04.10.2021 г. на председателя на Върховния касационен съд, с която е наложено дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Георги Василев Ушев – административен ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд, във връзка с предложение за произнасяне на Съдийската колегия на ВСС по чл. 314, ал. 4 ЗСВ.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ

3. Изслушване на Зорница Димитрова Димитрова – Банкова – съдия в Районен съд – Плевен, във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка за извънредно атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

4. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Районен съд – Шумен за назначаване на Людмила Добрева Григорова – Митева – съдия в Районен съд – Шумен, на длъжност „заместник на административния ръководител“ на Районен - Шумен, ведно с приложена молба от Ростислава Янкова Георгиева за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител“ на Районен съд – Шумен, и преназначаване на длъжност „съдия“ в Районен съд – Шумен.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
5. Проект на решение по предложение за поощряване на Десислава Борисова Николова – съдия в Окръжен съд – Добрич, с отличие „служебна благодарност и грамота“, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1, от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
6. Предложение, на основание чл. 186а, ал. 3 от ЗСВ, за първоначално назначаване на класираните кандидати за заемане на 31 (тридесет и една) свободни длъжности „съдия“ в административните съдилища, съгласно обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 12/13.04.2021 г. (обн. в ДВ бр.
№ 32/16.04.2021 г.).
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
7. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Велина Брайкова Дублекова – съдия в Окръжен съд – Пловдив.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
8. Проект на решение за периодично атестиране на Христо Кръстев Крачунов – съдия в Софийския районен съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
9. Проект на решение за периодично атестиране на Мария Иванова Иванова – Ангелова – съдия в Софийския районен съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
10. Проект на решение за повишаване на Анна Йорданова Димова – Йорданова – съдия в Районен съд – Велико Търново, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА

11. Предложение във връзка с определяне на допълнителни възнаграждения по чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт.
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“
12. Решение във връзка с решение на Съдийската колегия на ВСС по т. 18.4 от Протокол № 39/09.11.2021 г. относно искания от Общото събрание на съдиите в Районен съд – Сандански, проведено на 27.09.2021 г.
Внася: Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

13. Проект на решение за разпределяне на нови щатни бройки за съдебни служители в администрацията на съдилищата (отложена с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 39/09.11.2021 г.).
Внася: Комисия „Съдебна администрация“

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ


Публикуван на:
19 ноември 2021 г.


 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд