КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 42
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 23 НОЕМВРИ
 2021 г.


ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, и Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВАЩИ: Боян Магдалинчев, Олга Керелска
На заседанието присъства Теодора Точкова – главен инспектор на Инспектората към ВСС
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 10.35 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
14. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Тодор Георгиев Тодоров – съдия в Апелативен съд – София.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
15. Проект на решение за придобиване статут на несменяемост на Боян Христов Косев – съдия в Районен съд – Габрово.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
16. Проект на решение за периодично атестиране на Петър Найденов Вунов – съдия в Районен съд – Хасково.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
17. Проект на решение за периодично атестиране на Гергана Великова Недева – съдия в Софийския районен съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
18. Проект на решение за периодично атестиране на Красимир Недялков Мазгалов – съдия в Софийския градски съд.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
19. Проект на решение за повишаване на Десислава Георгиева Петрова – съдия в Районен съд – Чепеларе, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
20. Проект на решение за повишаване на Петър Теодоров Стоицев – съдия в Софийския градски съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
21. Информация от и.ф. административен ръководител на Окръжен съд – Благоевград в изпълнение на решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 39/09.11.2021 г., т. 18.2.

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка
Постъпила Справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 22.11.2021 г.

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. ОТНОСНО: Произнасяне по Заповед № 956/04.10.2021 г. на председателя на Върховния касационен съд, с която е наложено дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Георги Василев Ушев – административен ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд, във връзка с предложение за произнасяне на съдийската колегия на ВСС по чл. 314, ал. 4 ЗСВ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. На основание чл. 314, ал. 4 от Закона за съдебната власт, ОТМЕНЯ наложеното със Заповед № 956/04.10.2021 г. на председателя на Върховния касационен съд дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ - „забележка“, на Георги Василев Ушев – административен ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд.
2.2. ПРИЛАГА Заповед № 956/04.10.2021 г. на председателя на Върховния касационен съд, ведно с решението на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, към кадровото дело на съдията.
2.3. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването пред Върховния административен съд.
(В обсъжданията и в гласуването не участва Лозан Панов – вносител на предложението)
ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ
3. ОТНОСНО: Изслушване на Зорница Димитрова Димитрова Банкова - съдия в Районен съд – Плевен, във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка за извънредно атестиране (поканена, не се явява за изслушване)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на Зорница Димитрова Димитрова – Банкова – съдия в Районен съд – Плевен, срещу изготвената комплексна оценка за извънредно атестиране.
3.2. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, т. 4 във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Зорница Димитрова Димитрова – Банкова – съдия в Районен съд – Плевен.
3.3. ПРИЕМА, на основание чл. 205 ал. 4 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА" - 97 (деветдесет и седем) точки на Зорница Димитрова Димитрова – Банкова – съдия в Районен съд – Плевен.
АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ
4. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител - председател на Районен съд - Шумен за назначаване на Людмила Добрева Григорова - Митева - съдия в Районен съд - Шумен, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен - Шумен, ведно с приложена молба от Ростислава Янкова Георгиева за освобождаване от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд - Шумен и преназначаване на длъжност „съдия“ в Районен съд – Шумен

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Ростислава Янкова Георгиева от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд – Шумен.
4.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 от ЗСВ, Людмила Добрева Григорова - Митева - съдия в Районен съд – Шумен, на длъжността „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд - Шумен, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
4.3. ПРЕНАЗНАЧАВА, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Ростислава Янкова Георгиева на заеманата преди назначаването й за „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд - Шумен длъжност „съдия“ в Районен съд - Шумен, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване на Людмила Добрева Григорова - Митева в длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд – Шумен.
5. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ, Десислава Борисова Николова – съдия в Окръжен съд - Добрич, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
6. ОТНОСНО: Предложение, на основание чл. 186а, ал. 3 от ЗСВ, за първоначално назначаване на класираните кандидати за заемане на 31 (тридесет и една) свободни длъжности „съдия“ в административните съдилища, съгласно обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 12/13.04.2021 г. (обн. в ДВ бр. № 32/16.04.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

6.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Асен Мингов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Искра Гърбелова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.3. НЕ НАЗНАЧАВА Ивета Стефанова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.3.1. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Ивета Стефанова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Владимирова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.5. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Геновева Йончева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Младен Семов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Решението е взето без участието на Атанаска Дишева поради направен самоотвод.)
6.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Людмила Коева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Лилия Йорданова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Нели Стоянова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.10. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Станислава Стоева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Варна, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.11. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Десислава Табакова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.12. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Анастасия Хитова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.13. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Бойкинова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.14. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мая Сукнарова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, с ранг „съдия в АС“ с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.15. НЕ НАЗНАЧАВА Цветелина Гоцова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.15.1. НЕ НАЗНАЧАВА Цветелина Гоцова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.15.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Цветелина Гоцова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.16. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Николова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.17. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.17.1. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.17.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Решението е взето без участието на Атанаска Дишева поради направен самоотвод.)
6.18. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Константин Григоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.19. НЕ НАЗНАЧАВА Кирил Чакъров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.19.1. НЕ НАЗНАЧАВА Кирил Чакъров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.19.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Кирил Чакъров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.20. НЕ НАЗНАЧАВА Ася Тодорова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.20.1. НЕ НАЗНАЧАВА Ася Тодорова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6. 20.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Ася Тодорова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.21. НЕ НАЗНАЧАВА Весела Кръстева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.21.1. НЕ НАЗНАЧАВА Весела Кръстева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.21.2. НЕ НАЗНАЧАВА Весела Кръстева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.22. НЕ НАЗНАЧАВА Георги Иванов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.22.1. НЕ НАЗНАЧАВА Георги Иванов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.22.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Георги Иванов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.23. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Хубчева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.23.1. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Хубчева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.23.2. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Хубчева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.23.3. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Хубчева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.23.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Хубчева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.24. НЕ НАЗНАЧАВА Дияна Златева-Найденова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.24.1. НЕ НАЗНАЧАВА Дияна Златева-Найденова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.24.2. НЕ НАЗНАЧАВА Дияна Златева-Найденова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.24.3. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Дияна Златева-Найденова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.25. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Тодоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.25.1. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Тодоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.25.2. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Тодоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.25.3. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Тодоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.25.4. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Тодор Тодоров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.26. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Колева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.26.1. НЕ НАЗНАЧАВА Мария Колева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.26.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Мария Колева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.27. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.27.1. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.27.2. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.27.3. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.27.4. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.27.5. НЕ НАЗНАЧАВА Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.27.6. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Тодор Икономов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Решението е взето без участието на Атанаска Дишева поради направен самоотвод.)
6.28. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.28.1. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.28.2. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.28.3. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.28.4. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.28.5. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.28.6. НЕ НАЗНАЧАВА Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.28.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Васил Пеловски на длъжност „съдия“ в Административен съд – Варна, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Решението е взето без участието на Атанаска Дишева поради направен самоотвод.)
6.29. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.29.1. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.29.2. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София – област, поради попълване на местата.
6.29.3. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.29.4. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.29.5. НЕ НАЗНАЧАВА Десислава Петрова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.30. НЕ НАЗНАЧАВА Златина Георгиева на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.30.1. НЕ НАЗНАЧАВА Златина Георгиева на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.31. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.31.1. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.31.2. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.31.3. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.31.4. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.31.5. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.31.6. НЕ НАЗНАЧАВА Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.31.7. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Биляна Икономова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.32. НЕ НАЗНАЧАВА Красимира Чакова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.32.1. НЕ НАЗНАЧАВА Красимира Чакова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.32.2. НЕ НАЗНАЧАВА Красимира Чакова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.32.3. НЕ НАЗНАЧАВА Красимира Чакова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.33. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.33.1. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.33.2. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.33.3. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд - Бургас, поради попълване на местата.
6.33.4. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.33.5. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.33.6. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.33.7. НЕ НАЗНАЧАВА Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.33.8. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Спас Спасов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Русе, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Решението е взето без участието на Атанаска Дишева поради направен самоотвод.)
6.34. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Недялко Иванов на длъжност „съдия“ в Административен съд – Плевен, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.35. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - град, поради попълване на местата.
6.35.1. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.35.2. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.35.3. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.35.4. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.35.5. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.35.6. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Плевен, поради попълване на местата.
6.35.7. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас, поради попълване на местата.
6.35.8. НЕ НАЗНАЧАВА Росен Кожухаров на длъжност „съдия“ в Административен съд – Варна, поради попълване на местата.
6.36. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас, поради попълване на местата.
6.36.1. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Варна, поради попълване на местата.
6.36.2. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Перник, поради попълване на местата.
6.36.3. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пазарджик, поради попълване на местата.
6.36.4. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, поради попълване на местата.
6.36.5. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – София - област, поради попълване на местата.
6.36.6. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Пловдив, поради попълване на местата.
6.36.7. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Плевен, поради попълване на местата.
6.36.8. НЕ НАЗНАЧАВА Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Благоевград, поради попълване на местата.
6.36.9. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ, Диана Калоянова-Христова на длъжност „съдия“ в Административен съд – Русе, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
6.37. Поради попълване на местата ПРЕКРАТЯВА гласуването за останалите кандидати, участвали в конкурса за първоначално назначаване на длъжността „съдия” в административните съдилища, както следва: Цветелина Ангелова; Димитър Ненов; Кирил Арнаудов; Чавдар Николов; Лидия Христова; Тодор Керанов; Пламен Кючуков; Георги Милкотев; Гергана Илиева; Златина Данчева; Ана Конялъ; Станимира Хаджииванова; Росен Лумбарски; Богиня Богомилова; Сузана Цанова-Рангелова; Росалина Димитрова; Кирилка Димитрова; Ивелина Йосифова; Надежда Желева; Олга Артинова; Стефан Вълчев; Мая Русева; Миглена Христова; Гергана Георгиева; Даниела Брайкова; Констанца Рупова-Вачкова; Мая Цончева; Христо Минчев; Дияна Стефанова; Красимира Мирчева; Петя Николова; Величка Янева-Спасова; Мария Костадинова; Мария Михайлова; Виктория Владимирова; Илка Петкова; Даниел Динев; Живко Димов; Росица Ангелова; Здравка Андонова; Милена Стоянова; Теодора Белева-Маркова; Ганчо Димитров; Милчо Димитров; Надежда Георгиева; Свилен Аршев; Биляна Михайлова; Мирослав Миков; Георги Малинов; Пенка Смукова; Моника Бояджиева; Емилия Атанасова; Галина Иларионова; Еми Маджарова; Гергана Роева.
6.38. Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд.
7.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Велина Брайкова Дублекова - съдия в Окръжен съд - Пловдив.
7.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Велина Брайкова Дублекова - съдия в Окръжен съд - Пловдив.
7.3. Велина Брайкова Дублекова - съдия в Окръжен съд - Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
8.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Христо Кръстев Крачунов - съдия в Софийския районен съд.
8.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Христо Кръстев Крачунов - съдия в Софийския районен съд.
9.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Мария Иванова Иванова - Ангелова - съдия в Софийския районен съд.
9.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Мария Иванова Иванова - Ангелова - съдия в Софийския районен съд.
10. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Анна Йорданова Димова - Йорданова - съдия в Районен съд - Велико Търново, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА
11. ОТНОСНО: Предложение във връзка с определяне на допълнителни възнаграждения по чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
РЕШИ:

11.1. ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ, поради недопустимост, възражението от Национално сдружение на съдебните служители.
11.2. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ подадените до Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет възражения срещу предложението на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика” към СК на ВСС за определяне на степен на натовареност на съдилищата за 2020 г., както следва: Апелативен съд – Варна, Апелативен съд – Бургас, Апелативен съд – Пловдив, Окръжен съд – Благоевград, Окръжен съд – Добрич, Окръжен съд – Кюстендил, Окръжен съд – Ловеч, Окръжен съд – Пазарджик, Окръжен съд – Плевен, Окръжен съд – Пловдив, Окръжен съд – Русе, Окръжен съд – Стара Загора, Окръжен съд – Хасково, Окръжен съд – Ямбол, Административен съд - София-област, Административен съд – Бургас, Административен съд – Варна, Административен съд – Добрич, Софийски районен съд, Районен съд - Асеновград, Районен съд - Благоевград, Районен съд - Брезник, Районен съд - Бургас, Районен съд - Велинград, Районен съд - Девин, Районен съд - Дупница, Районен съд - Казанлък, Районен съд - Карлово, Районен съд - Карнобат, Районен съд - Кюстендил, Районен съд - Левски, Районен съд - Луковит, Районен съд - Монтана, Районен съд - Никопол, Районен съд - Павликени, Районен съд - Перник, Районен съд - Пещера, Районен съд - Пловдив, Районен съд - Поморие, Районен съд - Радомир, Районен съд - Разлог, Районен съд - Самоков, Районен съд - Свиленград, Районен съд - Свищов, Районен съд - Своге, Районен съд - Севлиево, Районен съд - Сливница, Районен съд - Тетевен, Районен съд - Харманли, Районен съд - Червен бряг, Районен съд - Шумен, Районен съд - Ямбол, Военен съд - София.
11.3. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт, степен на натовареност на съдилищата, както следва:
11.3.1. Изключително натоварени съдилища, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 1 от Правилата за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт:
- Софийски градски съд;
- Административен съд - Пазарджик;
- Административен съд - Перник;
- Районен съд - Нова Загора;
11.3.2. Високо натоварени съдилища, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 от Правилата за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт:
- Апелативен съд - София;
- Софийски районен съд;
- Административен съд - София-град;
- Административен съд - Кюстендил;
- Административен съд - Пловдив;
- Административен съд - Враца;
- Районен съд - Ихтиман;
- Районен съд - Лом;
- Районен съд - Пазарджик;
- Районен съд - Чирпан;
- Районен съд - Перник;
- Районен съд - Пловдив;
- Районен съд - Бургас.
11.3.3. Средно натоварени съдилища, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 от Правилата за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт:
- Апелативен съд - Велико Търново;
- Окръжен съд - Бургас;
- Окръжен съд - Варна;
- Окръжен съд - Велико Търново;
- Окръжен съд - Русе;
- Окръжен съд - Сливен;
- Административен съд - Благоевград;
- Административен съд - Бургас;
- Административен съд - Кърджали;
- Административен съд - Ловеч;
- Административен съд - Плевен;
- Административен съд - Русе;
- Административен съд - Сливен;
- Административен съд - Стара Загора;
- Административен съд - Хасково;
- Районен съд - Червен бряг;
- Районен съд - Айтос;
- Районен съд - Берковица;
- Районен съд - Брезник;
- Районен съд - Варна;
- Районен съд - Велики Преслав;
- Районен съд - Димитровград;
- Районен съд - Кубрат;
- Районен съд - Кърджали;
- Районен съд - Мадан;
- Районен съд - Момчилград;
- Районен съд - Несебър;
- Районен съд - Плевен;
- Районен съд - Първомай;
- Районен съд - Раднево;
- Районен съд - Разград;
- Районен съд - Севлиево;
- Районен съд - Сливен;
- Районен съд - Смолян;
- Районен съд - Стара Загора;
- Районен съд - Трявна;
- Районен съд - Тутракан;
- Районен съд - Хасково;
- Районен съд - Царево.
11.3.4. Ниско натоварени съдилища, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 4 от Правилата за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт:
- Апелативен съд – Пловдив;
- Апелативен съд – Варна;
- Апелативен съд – Бургас;
- Военно-апелативен съд;
- Окръжен съд – Благоевград;
- Окръжен съд – Видин;
- Окръжен съд – Враца;
- Окръжен съд – Габрово;
- Окръжен съд – Добрич;
- Окръжен съд – Кърджали;
- Окръжен съд – Кюстендил;
- Окръжен съд – Ловеч;
- Окръжен съд – Монтана;
- Окръжен съд – Пазарджик;
- Окръжен съд – Перник;
- Окръжен съд – Плевен;
- Окръжен съд – Пловдив;
- Окръжен съд – Разград;
- Окръжен съд – Силистра;
- Окръжен съд – Смолян;
- Окръжен съд – София;
- Окръжен съд – Стара Загора;
- Окръжен съд – Търговище;
- Окръжен съд – Хасково;
- Окръжен съд – Шумен;
- Окръжен съд – Ямбол;
- Административен съд – София-област;
- Административен съд – Добрич;
- Административен съд – Търговище;
- Административен съд – Варна;
- Административен съд – Монтана;
- Административен съд – Шумен;
- Административен съд – Велико Търново;
- Административен съд – Разград;
- Административен съд – Ямбол;
- Административен съд – Видин;
- Административен съд – Силистра;
- Административен съд – Габрово;
- Административен съд – Смолян;
- Районен съд – Ардино;
- Районен съд – Асеновград;
- Районен съд – Балчик;
- Районен съд – Белоградчик;
- Районен съд – Благоевград;
- Районен съд – Ботевград;
- Районен съд – Бяла;
- Районен съд – Бяла Слатина;
- Районен съд – Велико Търново;
- Районен съд – Велинград;
- Районен съд – Видин;
- Районен съд – Враца;
- Районен съд – Габрово;
- Районен съд – Генерал Тошево;
- Районен съд – Горна Оряховица;
- Районен съд – Гоце Делчев;
- Районен съд – Гълъбово;
- Районен съд – Девин;
- Районен съд – Девня;
- Районен съд – Добрич;
- Районен съд – Дряново;
- Районен съд – Дулово;
- Районен съд – Дупница;
- Районен съд – Елена;
- Районен съд – Елин Пелин;
- Районен съд – Елхово;
- Районен съд – Етрополе;
- Районен съд – Златоград;
- Районен съд – Ивайловград;
- Районен съд – Исперих;
- Районен съд – Каварна;
- Районен съд – Казанлък;
- Районен съд – Карлово;
- Районен съд – Карнобат;
- Районен съд – Кнежа;
- Районен съд – Козлодуй;
- Районен съд – Костинброд;
- Районен съд – Котел;
- Районен съд – Крумовград;
- Районен съд – Кула;
- Районен съд – Кюстендил;
- Районен съд – Левски;
- Районен съд – Ловеч;
- Районен съд – Луковит;
- Районен съд – Малко Търново;
- Районен съд – Мездра;
- Районен съд – Монтана;
- Районен съд – Никопол;
- Районен съд – Нови Пазар;
- Районен съд – Омуртаг;
- Районен съд – Оряхово;
- Районен съд – Павликени;
- Районен съд – Панагюрище;
- Районен съд – Петрич;
- Районен съд – Пещера;
- Районен съд – Пирдоп;
- Районен съд – Поморие;
- Районен съд – Попово;
- Районен съд – Провадия;
- Районен съд – Радомир;
- Районен съд – Разлог;
- Районен съд – Русе;
- Районен съд – Самоков;
- Районен съд – Сандански;
- Районен съд – Свиленград;
- Районен съд – Свищов;
- Районен съд – Своге;
- Районен съд – Силистра;
- Районен съд – Сливница;
- Районен съд – Средец;
- Районен съд – Тервел;
- Районен съд – Тетевен;
- Районен съд – Тополовград;
- Районен съд – Троян;
- Районен съд – Трън;
- Районен съд – Търговище;
- Районен съд – Харманли;
- Районен съд – Чепеларе;
- Районен съд – Шумен;
- Районен съд – Ямбол;
- Военен съд – София;
- Военен съд – Пловдив;
- Военен съд – Сливен.
11.4. ПРИЕМА да се изплати допълнително трудово възнаграждение на съдиите в изключително натоварените съдилища, в размер на 2,7 (две цяло и седем) основни месечни възнаграждения.
11.5. ПРИЕМА да се изплати допълнително трудово възнаграждение на съдиите във високо натоварените съдилища, в размер на 2,3 (две цяло и три) основни месечни възнаграждения.
11.6. ПРИЕМА да се изплати допълнително трудово възнаграждение на съдиите и съдебните служители от Апелативен специализиран наказателен съд и Специализиран наказателен съд, в размер на 2,3 (две цяло и три) основни месечни възнаграждения.
11.7. ПРИЕМА да се изплати допълнително трудово възнаграждение на съдиите и съдебните служители в останалите съдилища извън категориите по т.11.4., т.11.5, т.11.6, в размер на 1,5 (едно цяло и пет) основни месечни възнаграждения.
11.8. ИЗПРАЩА решението по точка 11 на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС, по компетентност, след което да бъде внесено в заседанието на Пленума на ВСС, насрочено за 25.11.2021 г., за разглеждане и произнасяне.
12. ОТНОСНО: Решение във връзка с решението на Съдийската колегия на ВСС по т. 18.4 от Протокол № 39/09.11.2021 г. относно искания от Общото събрание на съдиите в РС – Сандански проведено на 27.09.2021 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

12.1. Приема изготвените справки от експертните сътрудници на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика” по отношение на РС – Сандански, за сведение.

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

13. ОТНОСНО: Проект на решение за разпределяне на нови щатни бройки за съдебни служители в администрацията на съдилищата (отложена с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 39/09.11.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

13.1. РАЗПРЕДЕЛЯ щатни бройки за съдебни служители в съдилищата, както следва:
13.1.1. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, щатни бройки за съдебни служители в апелативните съдилища, считано от датата на решението, както следва:
- Апелативен съд - София – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Апелативен съд - Варна – 1 щ.бр. „съдебен помощник“.
13.1.1.1. ОТХВЪРЛЯ исканията от административните ръководители на апелативните съдилища за разкриване на щатни бройки за съдебни служители, както следва:
- Апелативен съд - София – 4 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Апелативен съд - Бургас – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Апелативен съд - Пловдив – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Апелативен съд - Варна – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Апелативен съд – Велико Търново – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“.
13.1.2. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, щатни бройки за съдебни служители в окръжните съдилища, считано от датата на решението, както следва:
- Окръжен съд - Благоевград – 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 3 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Пловдив – 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Бургас – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Хасково – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Русе – 2 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Окръжен съд - Кюстендил – 1 щ. бр. „съдебен секретар;
- Окръжен съд - Варна – 3 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Добрич – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Окръжен съд - Плевен – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Окръжен съд - Кърджали – 1 щ. бр. „съдебен секретар“.
13.1.2.1. ОТХВЪРЛЯ исканията от административните ръководители на окръжните съдилища за разкриване на щатни бройки за съдебни служители, както следва:
- Софийски градски съд – 6 щ. бр. „съдебен помощник“, 10 щ. бр. „съдебен секретар“ и 10 „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Благоевград – 1 щ. бр. „управител сгради“;
- Окръжен съд - Бургас – 3 щ. бр. „съдебен помощник“ и 3 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Русе – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Кюстендил – 1 щ.бр. „съдебен секретар“;
- Окръжен съд - Варна – 3 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Окръжен съд - Плевен – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Пазарджик – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Силистра – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Габрово – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Окръжен съд - Кърджали – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Монтана – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Окръжен съд - Търговище – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“.
13.1.3. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, щатни бройки за съдебни служители в административните съдилища, считано от датата на решението, както следва:
- Административен съд - София-град – 2 щ. бр. „съдебен секретар“, 3 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Пазарджик – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Ловеч – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Пловдив – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Стара Загора – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Перник – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Кюстендил – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Бургас – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Благоевград – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Административен съд - София-област – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Видин – 1 щ. бр. „съдебен помощник“.
13.1.3.1. ОТХВЪРЛЯ исканията от административните ръководители на административните съдилища за разкриване на щатни бройки за съдебни служители, както следва:
- Административен съд - София-град – 2 щ. бр. „съдебен помощник“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Ловеч – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Стара Загора – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Административен съд - Плевен – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Административен съд - Кюстендил – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Административен съд - Русе – 1 щ. бр. „чистач“;
- Административен съд - Бургас – 1 щ. бр. „административен секретар“, 1 щ. бр. „служител по сигурността на информацията“, 1 щ. бр. „специалист – длъжностно лице по защита на личните данни“ и 1 щ. бр. „човешки ресурси“;
- Административен съд - Хасково – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 2 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Административен съд - Благоевград – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ и 0,5 щ. бр. „чистач“;
- Административен съд - Добрич – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен деловодител с компютърни функции“, 1 щ. бр. „управител сгради“ и 1 щ. бр. „системен администратор“;
- Административен съд – Велико Търново – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Административен съд - Монтана – 1 щ. бр. „касиер“;
- Административен съд - Силистра – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“.
13.1.4. РАЗКРИВА, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, щатни бройки за съдебни служители в районните съдилища, считано от датата на решението, както следва:
- Районен съд - Пловдив – 1 щ. бр. „съдебен секретар“; 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Перник – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Варна – 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Бургас – 1 щ. бр. „съдебен секретар“
- Районен съд - Кърджали – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Кюстендил – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Видин – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Разград – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Плевен – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Благоевград – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Ямбол – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Пазарджик – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар;
- Районен съд - Велико Търново – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Харманли – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Лом – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Тутракан – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Котел – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Асеновград – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Ихтиман – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 2 щ.бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Ботевград – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Свищов – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Разлог – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Айтос – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Несебър – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Сливница – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Мездра – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Павликени – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Горна Оряховица – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Етрополе – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“.
13.1.4.1. ОТХВЪРЛЯ исканията от административните ръководители на районните съдилища за разкриване на щатни бройки за съдебни служители, както следва:
- Районен съд - Пловдив – 3 щ. бр. „съдебен помощник“, 3 щ. бр. „съдебен секретар“, 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ и 1 щ. бр. „съдебен статистик“;
- Районен съд - Хасково – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Перник – 2 щ. бр. „съдебен помощник“; 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 7 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Монтана – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Варна – 2 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Бургас – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Стара Загора – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Кюстендил – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Видин – 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Смолян – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Сливен – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“, 1 щ. бр. „призовкар“ и 1 щ. бр. „чистач“;
- Районен съд - Ловеч – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Плевен – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Благоевград – 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Ямбол – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 4 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Пазарджик – 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Русе – 2 щ. бр. „съдебен помощник“, 3 щ. бр. „съдебен секретар“ и 3 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Шумен – 2 щ. бр. „съдебен помощник“,
- Районен съд - Добрич – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 5 щ. бр. „съдебен деловодител“,
- Районен съд - Силистра – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Велико Търново – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ.бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Дулово – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“,
- Районен съд - Лом – 1 щ.бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Елин Пелин – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“,
- Районен съд - Казанлък – 1 щ. бр. „съдебен помощник“, 1 щ. бр. „съдебен секретар“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“,
- Районен съд - Котел – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Първомай – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“,
- Районен съд - Ихтиман – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Нови Пазар – отхвърля искането за всички щ. бр. за длъжности за администрацията;
- Районен съд - Чирпан – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Поморие – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Кубрат – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Девня – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Нова Загора – 1 щ. бр. „чистач“, 1 щ. бр. „работник, поддръжка сгради“;
- Районен съд - Провадия – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Разлог – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Самоков – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Димитровград – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Гоце Делчев – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Луковит – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Берковица – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Радомир – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Свиленград – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Велинград – 2 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Бяла Слатина – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Дупница – 1 щ. бр. „съдебен помощник;
- Районен съд - Оряхово – 1 щ. бр. „съдебен помощник“;
- Районен съд - Своге – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Мездра – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Каварна – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Павликени – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Костинброд – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Горна Оряховица – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Белоградчик – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Карнобат – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Средец – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ и 1 щ. бр. архивар“,
- Районен съд - Бяла – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд - Сандански – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд – Брезник – 1 щ. бр. „съдебен секретар“;
- Районен съд – Балчик – 1 щ. бр. „съдебен помощник“ и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“;
- Районен съд - Малко Търново – 1 щ. бр. „съдебен деловодител“.
МОТИВИ: Увеличаването с нови щатове на съдилищата за съдебни служители от специализираната администрация е вследствие решение по Протокол № 14 от 18.06.2020 г., т. 1 на Пленума на ВСС за внедряването на Единна информационна система на съдилищата /ЕИСС/, разработена в рамките на проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата”, финансиран по ОП“ДУ” на ЕС за използване от съдилищата.
Съобразено е обстоятелството, че бройките са отпуснати с бюджета за съдебната власт за 2021 г. целево именно поради внедряването на ЕИСС и въвеждането на електронно правосъдие.
Следва да се има предвид, че съдебните секретари и деловодителите са основните служители, от чиято дейност ежедневно и пряко зависи тази на съдиите. Ето защо обезпечаването на съдилищата с щ.бр. е изключително важна за нормалната работа на правосъдието и техният брой не трябва и не може да се съпоставя с дейността на останалата съдебна администрация.
При въведената ЕИСС и продължаващата работа със старите деловодни системи, натоварването и на деловодители, и на секретари се повиши драстично, поради което почти всички съдилища заявяват необходимост от разкриване на нови щатове.
Съотношението съдии/служители е резултат от съществуващ в съдилищата щат, формиран през годините. При разпределянето на новоотпуснатите и неразпределени щатове за съдебни служители като отправна точка са взети съществуващите към настоящия момент щ.бр. за специализираната и за общата администрация, както и осреднени стойности за всяко отделно ниво и при констатирани различия е компенсирано с разкриване на нови щ.бр. за съответния съд като водещ критерий е натовареността, както по брой дела за разглеждане месечно на един съдия по щат и действителна, така и по брой постъпили дела за разглеждане за всеки отделен съд.
По отношение на деловодителите се предлага разкриването на 25 щ.бр. в съдилищата, посочени в решението, имайки предвид спецификата на работата на деловодители, както и броя на делата, придържайки се към постъпилите дела спрямо броя на деловодителите, които извършват пълната деловодна обработка за всяко дело съобразно изискванията на ел-правосъдие, по отделно и усреднено по нива. С увеличаване щатната численост с предложените бройки ще се постигне натовареност на деловодителите в тези съдилища максимално близка до средната за всяко ниво.
По данни за 2020 г. за апелативните съдилища един деловодител е обработвал средно 204 дела, след увеличението ще бъде средно 197.4 дела, за окръжните съдилища натовареността на един деловодител по брой постъпили дела е бил 166.7, след увеличението ще бъде 163.8 средно. За районните съдилища средно натовареността на един деловодител по брой постъпили дела е бил 387.6, след увеличението ще бъде 383.1 средно. За административните натовареността на един деловодител по брой постъпили дела е бил 178.7, а след увеличението – 172.8 средно.
Предлага се разкриването на 35 щ.бр. за съдебни секретари. С оглед спецификите на длъжността, която включва изпълнението на множество разнородни задачи възприетият с предложението критерий за увеличение на числеността на съдебните секретари се основава на съотношението между съдебните секретари и съдиите в съответния съд, съпоставено със средното съотношение по този показател за нивото на органа в системата на съдебната власт. Броят на съдебните секретари е по голям от съдебните деловодители тъй като се дава сметка на това че съд секретари могат да подпомагат и деловодната дейност там където не са покрити критериите за увеличаване щатната численост на деловодители. Прилагането на този подход отразява реалистично необходимостта от оптимизация на съответния съд и за изпълнение на основните му функции.
Като част от специализираната администрация съдебните помощници са важен ресурс за справяне с натовареността на магистратите и увеличаването им е необходимо като част от поетапната промяна на администрацията с по-квалифицирана.
По отношение на съдебните помощници се предлага разкриване на 24 щ.бр. като водещи критерии за преценка на необходимостта от разкриването на длъжност съдебен помощник са натовареността на съдиите от съответния орган на съдебната власт и наличното съотношение между съдиите и съдебните помощници, както и заетият щат на съдиите, като са отчетени и съдилищата, в които има незаети бройки за съдии, съобразени с конкурсите на магистрати.
Във връзка с направеното запитване от г-н Георги Чолаков, председател на Върховния административен съд – 14197/28.10.2021 г. до всички съдилища относно необходимостта от разкриване на нови щ.бр. за длъжностите съдебен помощник, съдебен секретар и съдебен деловодител и получените мотивирани становище на председателите Съдийската колегия на ВСС направи разпределение за 84 щ.бр., съобразявайки реалната необходимост и наличността на новоотпуснатите щатове за разпределяне, поради което отхвърля всички останали искания и такива за длъжности, извън посочените, намирайки ги за неоснователни или такива с не толкова голяма необходимост.
Считаме, че разпределянето на щатовете по предложения начин съответства на голяма част от исканията от административните ръководители и необходимостта от нови бройки за съдебни служители в съдилищата за правилно преразпределяне на ресурсите.
Щатните бройки за посочените длъжности ще бъдат осигурени от отпуснатите с бюджета за съдебната власт за 2021 г. и неразпределени нови щатове за съдебни служители.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Тодор Георгиев Тодоров - съдия в Апелативен съд - София.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Тодор Георгиев Тодоров - съдия в Апелативен съд - София.
14.3. Тодор Георгиев Тодоров - съдия в Апелативен съд - София, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране ЗА ПРИДОБИВАНЕ СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ на Боян Христов Косев - съдия в Районен съд - Габрово.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка “МНОГО ДОБРА” на Боян Христов Косев - съдия в Районен съд - Габрово.
15.3. Боян Христов Косев - съдия в Районен съд - Габрово, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Петър Найденов Вунов - съдия в Районен съд - Хасково.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Петър Найденов Вунов - съдия в Районен съд - Хасково.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Гергана Великова Недева - съдия в Софийския районен съд.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Гергана Великова Недева - съдия в Софийския районен съд.
18.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Красимир Недялков Мазгалов - съдия в Софийския градски съд.
18.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането „МНОГО ДОБРА“ на Красимир Недялков Мазгалов - съдия в Софийския градски съд.
19. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Десислава Георгиева Петрова - съдия в Районен съд - Чепеларе, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Петър Теодоров Стоицев - съдия в Софийския градски съд, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
21. ОТНОСНО: Информация от и.ф. административен ръководител на Окръжен съд – Благоевград в изпълнение на решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 39/09.11.2021 г., т. 18.2.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ писмо от и.ф. административен ръководител на Окръжен съд – Благоевград.

Закриване на заседанието – 14.20 ч.

 

Изготвил: /П/:
Катя Симова
Лидия Здравкова
Вася Йорданова



СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
24.11.2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд