ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ
НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
7 декември 2021 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, при следния
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:


1. Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка.

ДИСЦИПЛИНАРНА ДЕЙНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ИВСС

2. Анализ на констатираните от Инспектората към ВСС случаи на нарушаване правото на разглеждане и решаване на делото в разумен срок за периода 01.04.2021 г. – 30.09.2021 г.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
3. Акт за резултати от извършена комплексна планова проверка на Районен съд – Сандански, по граждански дела, възложена със Заповед
№ ПП-21-14/11.05.2021 г. на главния инспектор на ИВСС.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“

ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ

4. Изслушване на Надя Георгиева Пеловска – Дилкова – съдия в Окръжен съд – Враца, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка за извънредно атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
5. Изслушване на Нела Кръстева Иванова – съдия в Районен съд – Варна, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка за извънредно атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
6. Изслушване на Мария Янева Блецова – Калцова – съдия в Окръжен съд – Сливен, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка за периодично атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
7. Изслушване на Екатерина Тихомирова Георгиева – Панова – изпълняваща функциите „административен ръководител“ на Окръжен съд – Плевен, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка за периодично атестиране.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

8. Искане от административния ръководител на Специализирания наказателен съд във връзка с участието на Пламен Евгениев – прокурор в Апелативна специализирана прокуратура в процедура за избор на административен ръководител на Районен съд – Трявна.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
9. Проект на решение по предложението на изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Районен съд – Костинброд за освобождаване на Мариана Димчева Станкева – Атанасова от заеманата длъжност „съдия“ в Районен съд – Костинброд, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
10. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд – Монтана за поощряване на Людмила Драгомирова Никова – съдия в Окръжен съд – Монтана, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите
11. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд – Монтана за освобождаване на Людмила Драгомирова Никова от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Монтана, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.
Внася: Комисията по атестирането и конкурсите

СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ

12. Проект на решение по искането на административния ръководител на Районен съд – Пловдив за трансформиране на щатни бройки за съдебни служители.
Внася: Комисия „Съдебна администрация“
* * * * *
13. Писмо от административния ръководител на Софийския градски съд в изпълнение на решение на Съдийската колегия на ВСС по
т. 5.6 и т. 5.7 от Протокол № 34/05.10.2021 г.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ
СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС:
ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ


Публикуван на:
2 декември 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд