КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 44
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА
 15 ДЕКЕМВРИ 2021 г.



ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИ: Иван Гешев – главен прокурор на Република България и Светлана Бошнакова – член на Прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет
ОТСЪСТВАЩИ НЯМА
На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет
Откриване на заседанието – 13.32 ч.
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

І. ВКЛЮЧВА в дневния ред следните допълнителни точки:
19. Докладна записка от прокурори от Софийска градска прокуратура.
20. Проект на Декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, във връзка с позиция на Прокуратурата на Република България, по повод съобщение на Софийска градска прокуратура от 12 декември 2021 г. за оказан натиск спрямо наблюдаващи прокурори по конкретно досъдебно производство.
21. Проект на решение по предложение с рег. индекс № ВСС-15389/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек Петров – прокурор в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
22. Проект на решение по предложение с рег. индекс № ВСС-15388/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Мария Борисова Николова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
23. Проект на решение по предложение с рег. индекс № ВСС-15390/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Нели Иванова Славова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
24. Проект на решение по предложение с рег. индекс № ВСС - 16632/09.12.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Иван Стоименов Гешев – Главен прокурор на Република България.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
25. Проект на решение по предложение с рег. индекс № ВСС-16631/09.12.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Пламена Цветанова Апостолова – заместник на Главния прокурор при Върховна касационна прокуратура.
Внася: Комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“
26. Молба от Мария Енчева Павлова за възстановяване на длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, на основание чл. 195, ал. 4 от ЗСВ.
Внасят: Огнян Дамянов, Стефан Петров и Евгени Иванов – членове на Висшия съдебен съвет

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ

1. ОТНОСНО: Откриване на процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1.1. ОТКРИВА, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:
1.1.1. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Разград - изтичащ мандат;
1.1.2. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Шумен - изтичащ мандат.
1.2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт могат да се подават: в администрацията на Висшия съдебен съвет; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес – vss@vss.justice.bg или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. Екзарх Йосиф № 12. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
1.3. Решението да се обнародва в „Държавен вестник“ и да се публикува на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
2. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител на Районна прокуратура - Ямбол за оптимизиране щатната численост на органа и назначаване на Ана Георгиева Саракостова - прокурор в Районна прокуратура - Ямбол на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор" на Районна прокуратура - Ямбол

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

2.1. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, втора щатна длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор" на Районна прокуратура – Ямбол, чрез трансформиране на 1 (една) свободна длъжност „прокурор“ от щата на Районна прокуратура – Ямбол в 1 (една) щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на органа, считано от датата на вземане на решението.
2.2. НАЗНАЧАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Ана Георгиева Саракостова – прокурор в Районна прокуратура - Ямбол, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор" на Районна прокуратура – Ямбол, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
3. ОТНОСНО: Приложение на разпоредбата на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ по обявения, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 9/20.03.2019 г. (обн. ДВ, бр. 26/29.03.2019 г.), конкурс за повишаване в длъжност „прокурор" в апелативните прокуратури

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

3.1. ПОВИШАВА, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, във връзка с § 9 от ПР на Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., Детелина Ганчева Ганчева – прокурор в Специализираната прокуратура, в длъжност „прокурор" в Апелативна специализирана прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП", с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
3. 2. Решението по т. 3.1 подлежи на обжалване при условията и по реда на чл. 193, ал. 8 от ЗСВ.
4.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Любка Василева Стамова – прокурор, завеждащ отдел „Административно-съдебен надзор“, във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
4.2. Възлага на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
4.3. Решението по т. 4.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
5. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Любка Василева Стамова от заеманата длъжност „прокурор“, завеждащ отдел „Административно-съдебен надзор“, във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 29.12.2021 г.
6.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Явор Крумов Гебов - прокурор във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
6.2. Възлага на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
6.3. Решението по т. 6.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
7. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Явор Крумов Гебов от заеманата длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 17.01.2022 г.
8.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а” и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Стоил Крумов Томов - прокурор в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
8.2 Възлага на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
8.3. Решението по т. 8.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Стоил Крумов Томов от заеманата длъжност „прокурор“ в Софийска градска прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 12.01.2022 г.
10.1. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 1 и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Валентин Ненков Филипов – прокурор в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, с отличие „служебна благодарност и грамота“ и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лв., за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
10.2. Възлага на дирекция „Международна дейност и протокол“ организацията по изпращане на отличието.
10.3. Решението по т. 10.1 да се предостави на Комисия „Бюджет и финанси“ в изпълнение решение на Пленума на ВСС по Протокол № 2/04.02.2021 г., т. 24.
11. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Валентин Ненков Филипов от заеманата длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от 29.12.2021 г.
12.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Катя Георгиева Стаменова-Христова - прокурор в Районна прокуратура – Сливен.
12.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Катя Георгиева Стаменова-Христова - прокурор в Районна прокуратура – Сливен.
12.3. Катя Георгиева Стаменова-Христова - прокурор в Районна прокуратура – Сливен, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
13.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Георги Филипов Харизанов - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.
13.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Георги Филипов Харизанов - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.
13.3. Георги Филипов Харизанов - прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
14.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Славка Бисерова Гемишева - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
14.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Славка Бисерова Гемишева - прокурор в Районна прокуратура – Смолян.
14.3. Славка Бисерова Гемишева - прокурор в Районна прокуратура – Смолян, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
15.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Веселина Стоянова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора.
15.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Веселина Стоянова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора.
15.3. Веселина Стоянова Стоянова - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.
16.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Бойко Стелианов Василев - прокурор в Районна прокуратура – Ловеч.
16.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „ДОБРА” на Бойко Стелианов Василев - прокурор в Районна прокуратура – Ловеч.
17.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Анелия Георгиева Тодорова - следовател в Следствен отдел в Специализирана прокуратура.
17.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Анелия Георгиева Тодорова - следовател в Следствен отдел в Специализирана прокуратура.
18.1. ПРОВЕЖДА, на основание чл. 196, ал. 1, т. 4 вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Христо Тодоров Колев - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.
18.2. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „МНОГО ДОБРА” на Христо Тодоров Колев - следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ

19. ОТНОСНО: Докладна записка от прокурори от Софийска градска прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ докладна записка от прокурори от Софийска градска прокуратура.
20. ОТНОСНО: Проект на Декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, във връзка с позиция на Прокуратурата на Република България, по повод съобщение на Софийска градска прокуратура от 12 декември 2021 г. за оказан натиск спрямо наблюдаващи прокурори по конкретно досъдебно производство

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:


20.1. Приема декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, във връзка с позиция на Прокуратурата на Република България, по повод съобщение на Софийска градска прокуратура от 12 декември 2021 г. за оказан натиск спрямо наблюдаващи прокурори по конкретно досъдебно производство
20.2. Текстът на Декларацията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да бъде публикуван като линк в краткия и в пълния стенографски протокол от заседанието на Колегията, както и в Публичния регистър на случаите на посегателство срещу независимостта на съдебната власт.
20.3. Изпраща Декларацията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на Председателя на Народното събрание, Президента на Република България, Министър – председателя на Република България, Министъра на Вътрешните работи, Представителството на Европейската комисия, посолствата на държавите - членки на Европейския съюз в Република България, посолството на САЩ, посолството на Обединено кралство Великобритания, Европейския парламент, Съвета на Европа, Венецианската комисия, Консултативния съвет на европейските прокурори, Международната асоциация на прокурорите, Европейската мрежа на съдебните съвети, Комисията „ГРЕКО“ и на Европейския главен прокурор.
21. ОТНОСНО: Предложение с рег. индекс № ВСС-15389/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек Петров – прокурор в Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

21.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, ОБРАЗУВА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО за налагане на дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек Петров – прокурор в Специализираната прокуратура.
21.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Гергана Мутафова, Георги Кузманов, Пламен Найденов.
21.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава, който е и докладчик, Гергана Мутафова.
22. ОТНОСНО: Предложение с рег. индекс № ВСС-15388/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Мария Борисова Николова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

22.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, ОБРАЗУВА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО за налагане на дисциплинарно наказание на Мария Борисова Николова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура.
22.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Йордан Стоев, Огнян Дамянов, Калина Чапкънова.
22.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава, който е и докладчик, Йордан Стоев.
23. ОТНОСНО: Предложение с рег. индекс № ВСС-15390/11.11.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Нели Иванова Славова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

23.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, ОБРАЗУВА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО за налагане на дисциплинарно наказание на Нели Иванова Славова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура
23.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Евгени Иванов, Стефан Петров, Светлана Бошнакова
23.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава, който е и докладчик, Стефан Петров.
24. ОТНОСНО: Предложение с рег. индекс № ВСС-16632/09.12.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Иван Стоименов Гешев – главен прокурор на Република България

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

24.1. ВРЪЩА на министъра на правосъдието предложение с рег. № ВСС-16632/09.12.2021 г. за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Иван Стоименов Гешев - главен прокурор на Република България, направено на основание чл. 312, ал. 1, т. 4 от Закона за съдебната власт, с оглед неговото конкретизиране.
24.2. ИЗПРАЩА на министъра на правосъдието извлечение от пълен стенографски протокол от заседанието на Прокурорската колегия, проведено на 15.12.2021 г., в частта по т. 24 от дневния ред.
(В гласуването не участва Иван Гешев поради направен самоотвод)
25. ОТНОСНО: Предложение с рег. индекс № ВСС-16631/09.12.2021 г. от министъра на правосъдието за образуване на дисциплинарно производство и налагане на дисциплинарно наказание на Пламена Цветанова Апостолова – заместник на Главния прокурор при Върховна касационна прокуратура

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

25.1. На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, ОБРАЗУВА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО за налагане на дисциплинарно наказание на Пламена Цветанова Апостолова – заместник на Главния прокурор при Върховна касационна прокуратура.
25.2. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ИЗБИРА ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪСТАВ: Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов.
25.3. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ ОПРЕДЕЛЯ за председател на състава, който е и докладчик, Огнян Дамянов.
26. Относно: Молба от Мария Енчева Павлова за възстановяване на длъжност „следовател“ в Национална следствена служба, на основание чл. 195, ал. 4 от ЗСВ

ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ВЪЗСТАНОВЯВА, на основание чл. 195, ал. 4 от ЗСВ, Мария Енчева Павлова на заеманата преди назначаването й за заместник-министър на правосъдието длъжност – „следовател“ в Национална следствена служба, с ранг „следовател в НСлС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на освобождаването ? от длъжност „заместник-министър на правосъдието“.


Закриване на заседанието – 15.23 ч.

 

 

ИЗГОТВИЛ: /п/:
Катя Симова
Лидия Здравкова
Зоя Костова

 

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
16.12.2021 г.


 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд