КРАТЪК ПРОТОКОЛ № 2
ОТ ДИСТАНЦИОННОТО ЗАСЕДАНИЕ ЧРЕЗ ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА
НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,
ПРОВЕДЕНО НА 26 ЯНУАРИ 2021 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд
ОТСЪСТВАЩ: Лозан Панов
/На заседанието присъства Тихомир Димитров – главен секретар на Висшия съдебен съвет/

/Откриване на заседанието – 9,32 ч./

ПО ДНЕВНИЯ РЕД

1. ОТНОСНО: Обсъждане на работата на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ПРИЕМА ЗА СВЕДЕНИЕ Справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 25.01.2021 г.
ИЗБОР НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
2. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Апелативен съд – Велико Търново
Кандидат:
- Янко Манолов Янев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Апелативен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 12/12.07.2016 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 13 гласа „за“ и 0 гласа „против“, на основание чл. 194б, ал. 4 от ЗСВ, НАЗНАЧАВА Янко Манолов Янев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Апелативен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ , на длъжността „административен ръководител – председател“ на Апелативен съд – Велико Търново, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на встъпване в длъжност.
(Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали)
3. ОТНОСНО: ИЗБОР на административен ръководител – председател на Окръжен съд – Видин
Кандидат:
- Люлин Венелинов Лозанов – съдия в Окръжен съд – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ (Атестиран с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 13/28.03.2017 г., комплексна оценка „Много добра")

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

След проведеното гласуване с вдигане на ръка и при обявения резултат: 2 гласа „За”, 11 гласа „Против” НЕ НАЗНАЧАВА Люлин Венелинов Лозанов – съдия в Окръжен съд – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ на длъжност "административен ръководител – председател" на Окръжен съд – Видин.
/Мотивите се съдържат в пълния стенографски протокол и в приложените към него материали/

ВЪЗРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КОМПЛЕКСНА ОЦЕНКА ПРИ АТЕСТИРАНЕ

4. ОТНОСНО: Изслушване на Стела Светлинова Шипковенска – съдия в Районен съд – Разлог, във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка за атестиране за придобиване статут на несменяемост (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 41/24.11.2020 г.) /уведомена по надлежния ред за заседанието на Съдийска колегия, не се явява за изслушване/

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

4.1 НЕ ИЗСЛУШВА Стела Светлинова Шипковенска - съдия в Районен съд-Разлог, по постъпило възражение срещу изготвената й комплексна оценка.
4.2. НЕ УВАЖАВА възражението на Стела Светлинова Шипковенска - съдия в Районен съд - Разлог, срещу изготвената й комплексна оценка за атестиране за придобиване статут на несменяемост.
4.3. ПРИЕМА, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка „Задоволителна“ - 69 (шестдесет и девет) точки на Стела Светлинова Шипковенска - съдия в Районен съд - Разлог.
4.4. Стела Светлинова Шипковенска - съдия в Районен съд – Разлог, ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ, на основание чл. 207 от ЗСВ.
АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИ
5. ОТНОСНО: Проект на решение за определяне на дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:
Окръжен съд – Разград: 1 кандидат – 16.02.2021 г.;
Окръжен съд – Русе: 2-ма кандидати – 23.02.2021 г.;
Районен съд – Бяла: 2-ма кандидати – 02.03.2021 г.;
Районен съд – Своге: 1 кандидат – 16.02.2021 г.
6.1. НЕ ОПРЕДЕЛЯ Галя Василева Петрешкова-Ставарова - съдия в Районен съд-Козлодуй за изпълняващ функциите „административен ръководител- председател" на Районен съд - Козлодуй.
6.2. ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл. 175, ал. 4, изр. 2 от ЗСВ Жаклин Георгиева Димитрова – Алексиева - съдия в Районен съд - Козлодуй, за изпълняващ функциите „административен ръководител - председател” на Районен съд – Козлодуй, с ранг "съдия във ВКС и ВАС", с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.
6.3. Да се изиска информация от Върховна касационна прокуратура дали ДП № 10-П/2014 г., пр. пр. № 9-85/2014 г. СО-СЗА е висящо, дали е прекратено и на какъв стадий се намира производството.
7. ОТНОСНО: Заявление от Калина Димитрова Кънчева – заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч, за отказ от участие в процедура за избор на административен ръководител - председател на Районен съд – Тетевен

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

7.1. ПРЕКРАТЯВА откритата с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 30/01.09.2020 г. (обн. ДВ, бр.80/11.09.2020 г.), процедура за избор на административен ръководител-председател на Районен съд - Тетевен, поради оттегляне на заявлението за участие на единствения кандидат – Калина Димитрова Кънчева - заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Ловеч.
7.2. ОБЯВЯВА решението по т. 7.1 на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел Важно/Конкурсни процедури/Избор на административни ръководители.
8. ПООЩРЯВА, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ, Наталия Денева Георгиева - съдия в Окръжен съд - Русе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
9. ОСВОБОЖДАВА, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Наталия Денева Георгиева от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Русе, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от 05.02.2021 г.
10. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител - председател на Окръжен съд – Добрич за посмъртно удостояване на Ромео Савчев Симеонов като съдия в Районен съд – Добрич, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, на основание с чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ (вх.№ ВСС-722/15.01.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

УДОСТОЯВА ПОСМЪРТНО, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ, Ромео Савчев Симеонов, с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
11. ОТНОСНО: Предложение от административния ръководител - председател на Окръжен съд – Добрич за посмъртно удостояване на Веселин Стефанов Монов като съдия в Районен съд – Добрич, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, на основание с чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ (вх.№ ВСС-724/15.01.2021 г.)

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

УДОСТОЯВА ПОСМЪРТНО, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ, Веселин Стефанов Монов, с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
12. ОТНОСНО: Планиране на длъжността „младши съдия“ в окръжните съдилища, на основание чл. 177 във вр. с чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

12.1. ОБЯВЯВА, на основание чл. 179 от ЗСВ, 32 (тридесет и две) длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища, както следва:
№ по ред Орган на съдебната власт Брой длъжности „младши съдия“
1. Окръжен съд – Благоевград 1 (една) длъжност
2. Окръжен съд – Бургас 2 (две) длъжности
3. Окръжен съд – Варна 3 (три) длъжности
4. Окръжен съд – Велико Търново 2 (две) длъжности
5. Окръжен съд – Враца 1 (една) длъжност
6. Окръжен съд - Добрич 1 (една) длъжност
7. Окръжен съд – Кюстендил 1 (една) длъжност
8. Окръжен съд - Пазарджик 2 (две) длъжности
9. Окръжен съд - Пловдив 3 (три) длъжности
10. Окръжен съд – Силистра 1 (една) длъжност
11. Окръжен съд – Сливен 1 (една) длъжност
12. Окръжен съд – София 2 (две) длъжности
13. Окръжен съд - Стара Загора 1 (една) длъжност
14. Окръжен съд – Хасково 2 (две) длъжности
15. Окръжен съд – Шумен 1 (една) длъжност
16. Софийски градски съд 8 (осем) длъжности
12.2. Решението за обявяване на длъжностите за младши съдии в окръжните съдилища да се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
12.3.1. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране, на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Благоевград.
12.3.2. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране, на основание чл. 177 от ЗСВ, на 2 (две) длъжности „младши съдия“ в Окръжен съд-Бургас.
12.3.3. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране, на основание чл. 177 от ЗСВ, на 2 (две) длъжности „младши съдия“ в Окръжен съд-Варна.
12.3.4. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Велико Търново.
12.3.5. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Враца.
12.3.6. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Добрич.
12.3.7. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Кюстендил.
12.3.8. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 2 (две) длъжности „младши съдия“ в Окръжен съд-Пловдив.
12.3.9. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Сливен.
12.3.10. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-София.
12.3.11. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Стара Загора.
12.3.12. ОТХВЪРЛЯ предложението на Комисията по атестирането и конкурсите за планиране на основание чл. 177 от ЗСВ, на 1 (една) длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд-Хасково.
12.3.13. ПЛАНИРА, на основание чл. 177 от ЗСВ, 7 (седем) длъжности „младши съдия“ в Софийски градски съд.
12.4. ПРИЕМА извършеното планиране на длъжността „младши съдия“ в окръжните съдилища.
13. ОТНОСНО: Обявяване на конкурс за заемане на длъжността „младши съдия“ в окръжните съдилища

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

13.1. ОБЯВЯВА, на основание чл. 180, във връзка с чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, конкурс за заемане на 7 (седем) длъжности „младши съдия“ в Софийски градски съд.
13.2. На основание чл. 181, ал. 1 и ал. 4 от ЗСВ кандидатите подават писмено заявление за участие в конкурса, в 14-дневен срок от датата на обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Разписаният към момента ред за подаване на заявления за участие е лично или чрез писмено упълномощен представител в администрацията на Висшия съдебен съвет (гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12). С оглед спазване на въведените към момента противоепидемични мерки в страната и в случай, че същите се запазят, заявления за участие се подават само чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за доставяне (обратна разписка), в деловодството на Висшия съдебен съвет (гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12).
Заявления, подадени след срока, не се разглеждат. При подаване на заявлението по пощата определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането.
Към заявлението се прилагат следните документи:
1. подробна автобиография, подписана от кандидата;
2. нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“. Завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система;
3. нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност;
4. медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване и медицинско удостоверение, че лицето не се води на учет;
5. нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ съответен стаж по чл. 164 от ЗСВ за длъжността;
6. декларация за българско гражданство по чл. 162 от ЗСВ, по образец;
7. попълнен въпросник по образец, изготвен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, във връзка с притежаваните от кандидата нравствени качества;
8. мотивационно писмо;
9. други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
13.3. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по реда на чл. 184 от Закона за съдебната власт.
13.4. Писменият изпит да се проведе в сградата на Интер Експо Център, като разпределението на кандидатите по зали да бъде публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Важно/Конкурсни процедури“.
Датата и часът на провеждане на писмения изпит допълнително да се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.
13.5. Устният изпит да се проведе по график и на места определени от конкурсната комисия.
13.6. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждането на конкурса.
13.7. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
14. ОТНОСНО: Искане от Надежда Махмудиева - съдия в Апелативен съд - София за внасяне на предложение за обявяване на конкурс за заемане на 1 (една) щатна длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Пловдив, по реда на чл. 189, ал. 1 от ЗСВ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането от Надежда Махмудиева - съдия в Апелативен съд - София за обявяване на конкурс за заемане на 1 (една) щатна длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Пловдив, по реда на чл. 189, ал. 1 от ЗСВ.
15. ОТНОСНО: Искане от административния ръководител – председател на Районен съд – Тутракан за увеличаване щатната численост на съда с 1 (една) длъжност „съдия“

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането от административния ръководител - председател на Районен съд - Тутракан за увеличаване щатната численост на съда с 1 (една) длъжност „съдия“.
16. ОТНОСНО: Становище от Стефка Атанасова Янкова - Котрулева – прокурор в Районна прокуратура - Благоевград, във връзка с влязло в сила Решение № 13426/05.11.2018 г. по адм. дело № 8176/2018 г. на Върховния административен съд, Шесто отделение

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на Стефка Атанасова Янкова - Котрулева – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград за първоначално назначаване в Апелативен съд – Пловдив – наказателна колегия.
17. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Светослав Неделчев Тодоров - съдия в Районен съд - Варна, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
18. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Марина Христова Христова - Иванова – съдия в Районен съд - Ямбол, с ранг „съдия в ОС“, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
19. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Галя Димитрова Русева – съдия в Районен съд - Ямбол, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
20. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Емилия Христова Дишева - съдия в Районен съд - Дряново, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
(В гласуването не участва Атанаска Дишева поради направен отвод)
21. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Галя Стефанова Илиева - съдия в Районен съд - Велико Търново, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
22. ПОВИШАВА, на основание чл. 234 от ЗСВ, Калин Радков Куманов - съдия в Административен съд – София-град, с ранг „съдия в АС“, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, с основно месечно трудово възнаграждение, съгласно Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, считано от датата на вземане на решението.
СЪДЕБНА КАРТА, НАТОВАРЕНОСТ И СЪДЕБНА СТАТИСТИКА
23. ОТНОСНО: Проект на решение във връзка с предложение от Апелативен съд – София за изменение на Правилата за оценка на натовареността на съдиите, приети с решение на Висшия съдебен съвет по Протокол № 62/16.12.2015 г.

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

23.1. ИЗМЕНЯ И ДОПЪЛВА, считано от 01.01.2021 год., Приложение № 5 „Дейности на административните ръководители“ – неразделна част от Правилата за оценка на натовареността на съдиите, както следва:
Между групите за съдилища с щатен брой съдии: 40+ и с щатен брой съдии: 100+ се допълват следните нови групи за съдилища:
- „щатен брой съдии: 60+, със среден брой часове за административна дейност на председателя на съда - 1000 и на заместник-председателя - 720“;
- „щатен брой съдии: 80+, със среден брой часове за административна дейност на председателя на съда - 1100 и на заместник-председателя - 840“;
23.2. ВЪЗЛАГА на отдел „Статистически анализ и обработка на данни“ в дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“ в АВСС да отрази измененията и допълненията в Приложение № 5 към Правилата за оценка натовареността на съдиите.
23.3. ДА СЕ УВЕДОМЯТ административните ръководители на съдилищата за приетите изменения и допълнения в Приложение № 5 към Правилата за оценка натовареността на съдиите.
23.4. ДА СЕ УВЕДОМИ фирмата, осъществяваща поддръжка на Централизираната система за разпределение на делата за приетите изменения и допълнения в Приложение № 5 към Правилата за оценка на натовареността на съдиите, за актуализиране на СИНС.
23.5. Измененията и допълненията в Приложение № 5 към Правилата за оценка натовареността на съдиите ДА БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ на ръководителя на проект „Създаване на модел за оптимизация за съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, с оглед залагането им в Единната информационна система на съдилищата от изпълнителя на договор с предмет: „Разработване, внедряване и гаранционна поддръжка и обслужване на Единна информационна система на съдилищата“.
23.6. Приетите изменения и допълнения в Приложение № 5 към Правилата за оценка натовареността на съдиите ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ на интернет страницата на ВСС в раздел Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към Съдийската колегия на ВСС.

Закриване на заседанието – 15,08 ч.

Изготвил: /п/:
Катя Симова
Лидия Здравкова
Зоя Костова
Невенка Шопска

СЪГЛАСУВАЛ,
Тихомир Димитров:
Главен секретар на ВСС

 

Разпечатка от компютризираната система за гласуване на решенията по протокола. Гласуването е в съответствие с предложението на вносителя.

Публикуван на:
27.01.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд