Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС преназначи по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ един съдия от Районен съд – Добрич в Районен съд – Перник

10 декември 2019 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет закри, на основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Добрич и разкри една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Перник, считано от датата на встъпване в длъжност. На новоразкритата длъжност, на основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ е преназначена Татяна Андонова Лефтерова-Савова – съдия в Районен съд - Добрич.

Процедурата за преместване по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ на един съдия от Районен съд – Добрич в Районен съд – Перник е открита с решение на Съдийската колегия по протокол № 36/05.11.2019 г., като в определения срок е подадено едно заявление за преместване.

След проведено гласуване и при получен резултат 4 гласа „за“ и 9 гласа „против“ съдийската колегия отхвърли постъпилото на 09.12.2019 г. искане от съдиите от Районен съд – Добрич за прекратяване на процедурата.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд