Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС поощри главния прокурор Сотир Цацаров с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“

11 декември 2019 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б „а“, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Главният прокурор е поощрен по предложение от членовете на Прокурорската колегия за проявените по време на мандата му „упоритост, лична ангажираност и висок професионализъм“ за постигане на устойчиви резултати в дейността на Прокуратурата на Република България. В предложението са посочени конкретни постижения, във връзка с управлението на човешките ресурси; осигурените гаранции за предвидимо развитие на магистратската кариера, чрез активно осъществяване на правомощията на главния прокурор по чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, спрямо отличилите с действителни професионални заслуги магистрати; кадрово и материално обезпечаване на Специализираната прокуратура; положителните констатациите на докладите на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и оценка; преодоляването на неравномерната натовареност на органите на прокуратурата. Отчетен е и започналият процес на преструктуриране на районните прокуратури, постигнатото ниво на междуинституционално взаимодействие и сътрудничество с компетентните съдебни власт на други европейски държави.

Прокурорската колегия прие за сведение постъпилата молба за освобождаване от длъжност на Сотир Цацаров и изпрати същата за разглеждане от Пленума на ВСС на заседанието на 12.12.2019 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд