Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС откри процедури за избор на административни ръководители на окръжните съдилища в Търговище, Смолян, Районен съд–Бургас и определи дати за събеседване с кандидатите за председатели на Окръжен съд – Ямбол и Районен съд - Пазарджик

17 декември 2019 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от ЗСВ, процедури за избор на административни ръководители на Окръжен съд – Търговище, Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Бургас. Вторият мандат на административния  ръководител на Окръжен съд – Смолян изтича на 17.12.2019 г. С решение на Съдийската колегия по протокол № 41/10.12.2019 г. е освободен председателят на Районен съд – Бургас, на основание чл. 175, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 129, ал. 3, т. 2 от КРБ. От 05.03.2019 г. е свободна длъжността за председател на Окръжен съд – Търговище, като в проведената изборна процедура, единственият кандидат за длъжността не е назначен.

Предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт се подават в администрацията на ВСС, в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник. Съдийската колегия реши обявата да бъде публикувана в първия брой на Държавен вестник през 2020 г.

Съдийската колегия определи 28.01.2020 г. за дата, на която да се проведе събеседване с допуснатите кандидати в процедурите за избор на административни ръководители на Окръжен съд – Ямбол и на Районен съд – Пазарджик . В двете процедури са допуснати по един участник, като за втори мандат се кандидатират досегашните председатели на съдилищата Васил Маринов Петков и Веселка Велкова Златева-Кожухарова, които са определени и за и.ф. административни  ръководители.

Изборните процедури са открити с решение на съдийската колегия по протокол № 35/29.10.2019 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд