Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС приключи обявения с решение по протокол № 49/05.12.2017 г. конкурс за заемане на 3 свободни длъжности „съдия” във ВКС - гражданска колегия

17 декември 2019 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет приключи, на основание чл. 43, ал. 2 /отм./ във връзка с § 9 от ПР към Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г., конкурсната процедура по обявения с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 49/05.12.2017 г. конкурс за повишаване и заемане на 3 свободни длъжности „съдия“ във Върховен касационен съд-гражданска колегия, считано от датата на встъпване в длъжност на последния назначен кандидат – 11.11.2019 г.

Колегията отложи произнасянето по предложенията на Комисията по атестирането и конкурсите за повишаване на Десислава Любомирова Попколева и Таня Калоянова Орешарова-Банкова – съдии в Софийски градски съд в длъжност „съдия” във Върховен касационен съд-гражданска колегия.

Съдийската колегия отложи произнасянето по приложението на разпоредбата на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ по обявения с решение на колегията по протокол № 18/11.06.2019 г. конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ във Върховния касационен съд – търговска колегия (отложена с решение на Съдийската колегия по Протокол № 41/10.12.2019 г.) до предоставяне на допълнителна информация от Пленума на Върховен касационен съд за наличните свободни незаети щатни бройки за длъжността „съдия“, които са преместени от гражданска в търговска колегия.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд