Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС откри процедури за избор на административни ръководители на Военно-апелативна прокуратура, Окръжните прокуратури в Габрово и Пазарджик и Районните прокуратури в Елин Пелин, Ямбол и Оряхово

22 януари 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от ЗСВ процедури за избор на административни ръководители на Военно-апелативна прокуратура, Окръжна прокуратура – Габрово, Окръжна прокуратура – Пазарджик, Районна прокуратура – Елин Пелин, Районна прокуратура – Ямбол и Районна прокуратура – Оряхово.

Предложения за назначаване на административен ръководител на съответния орган на съдебната власт се подават в администрацията на ВСС, в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник.

Мандатите на настоящите административни ръководители изтичат както следва: на военно-апелативния прокурор полк. Веселин Стоев на 25.03.2020 г., на окръжния прокурор на Габрово Надежда Желева на 18.03.2020 г., на  окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов на 08.04.2020 г., на районния прокурор на Елин Пелин Мария Стоянова на 25.03.2020 г. и на районния прокурор на Ямбол Мина Грънчарова на 02.04.2020 г.

Свободна е длъжността за административен ръководител на Районна прокуратура - Оряхово, за която в периода 2017 – 2019 г. са проведени осем процедури, без да постъпят кандидатури.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд