СЪОБЩЕНИЯ И ОБЯВИ
Съобщения
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

ОБЯВА

Стипендиантска програма, организирана от Отдела по кодификация на Службата на ООН по правни въпроси

Отделът по кодификация на Службата на ООН по правни въпроси организира  Стипендиантска програма, която се планира да се проведе в гр. Хага, Нидерландия, в периода от 29 юни до 7 август 2020 г.

Програмата ще се проведе на френски език, като предоставя висококачествено обучение от водещи учени и практици по широк спектър от основни теми от международното право. Състои се от участие в лекции и семинари по международно право, организирани от Отдела по кодификация, както и в сесия по международно публично право в Хагската академия по международно право. Организирани са и учебни посещения в международни институции, разположени в Хага.    

Стипендиантската програма е предназначена преди всичко да даде възможност на квалифицирани специалисти по международно право, по-специално държавни служители и преподаватели по международно право от развиващите се страни и от държави с нововъзникващи икономики, да задълбочат своите познания по международното право и юридическата дейност на Организацията на обединените нации.        

Подробна информация за програмата на английски и френски език, както и формуляр за кандидатстване на френски език, може да намерите на следния линк: https://legal.un.org/poa/ilfp/.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 24 февруари 2020 г. Кандидатите следва сами да организират своето кандидатстване, като попълнят и изпратят формулярите на френски език директно на организаторите на посочения от тях електронен адрес.

            Лица за контакт в администрацията на ВСС: Христина Тодорова – тел. 02/9151923  и Руслана Вълчева – тел. 02/9151920, e-mail: md@vss.justice.bg.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд