Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет повиши двама прокурори в длъжност „прокурор“ във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“

05 февруари 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет повиши, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, във връзка с § 9 от ПР към Наредба № 1 от 09.02.2017 г., Емил Христов Дангов прокурор в Апелативна прокуратура – София и Николай Панайотов Христов – прокурор в Софийска градска прокуратура в длъжност „прокурор“ във Върховна административна прокуратура, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от датата на встъпване в длъжност.

Прокурор Дангов притежава над 26 години юридически стаж, от който над 25 години в органите на съдебната власт. Притежава чувство за справедливост – отчита особеностите на всеки конкретен случай, като при решаването му се опира на общочовешките ценности и на демократичната правна уредба. Чрез действията и поведението си, прокурор Дангов изразява уважението, което дължи на колегите си, на гражданите и на всички участници в процеса.

Прокурор Христов притежава над 21 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Той е компетентен и квалифициран прокурор, който притежава висок морал, като се ползва с уважение сред колегите си, работи като независим, безпристрастен и справедлив магистрат.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд